Cevaplarinizi esirgemeyin

823 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
mehmet123000

mehmet123000

Yeni Üye · 1 mesaj

arkadaşlar ben bir günah işledim ve dedimki allahım ben bunu bir daha yaparsam bana cennet yüzü gösterme dedim içten ve yaptım şimdi ben cennete gidemeyecekmiyim
meftun61

meftun61

Mübarek Üye · 3.386 mesaj

RE: Cevaplarinizi esirgemeyin

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.RABBİMİN MERHAMETİ VE RAHMETİ GENİŞTİR SONSUZDUR.TÖVBEYİDE ANCAK O GÜNAHI BİR DAHA İŞLEMEMEK ŞARTIYLA KABUL EDER.SEN ŞİMDİ BENCE TEKRAR İÇTEN VE BU SEFER GERÇEKTEN YAPTIĞIN BU İKİ HATAYA TÖVBE ET.RABBİM BAĞIŞLASIN.
AFRA_NUR

AFRA_NUR

Mübarek Üye · 2.128 mesaj

mehmet123000 yazdı:
arkadaşlar ben bir günah işledim ve dedimki allahım ben bunu bir daha yaparsam bana cennet yüzü gösterme dedim içten ve yaptım şimdi ben cennete gidemeyecekmiyim
rabbim affetsin inşallah kardeşim tövbe edin inşallah,bizde dua edelim size
Erkan

Erkan 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 759 mesaj

Cündeb radıyallahu anh anlatıyor: 'Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: 'Bir adam: 'Vallahi Allah falancayı mağfiret etmiyecek!' diye kesip attı. Allah Teâla Hazretleri de: 'Falancaya mağfiret etmiyeceğim hususunda yemin eden de kim? Ben ona mağfiret ettim, senin amelini de iptal ettim!' buyurdu. Müslim, Birr 137, (2621).

ALLAH c.c. hazretlerinin tevbe kapısı sonuna kadar açıktır. Tevbe edip, bir daha o işi yapmamak insanın iman'ınıda kuvvetlendirir. Bu dünyada yaptıklarımızın muhasebesini yapalım.
Daima tevbe istiğfar getirmemiz gerekir. Affın sahibi ALLAH, O isterse Affeder, istemezse Affetmez..

Yaşantımızda samimiyetimizi ön plana çıkaralım işlediğimiz bir günah sonucu pişmanlık duyalım. O günahı bir daha yapmaktan kacınalım.

Ya Rabbi! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz tüm günahları bağışla!
Bizleri yolundan ayırma, Bizler şüphe yok ki Günahkarız, Bizleri şaşırtma Ya Rabbi!
Nefsimizin bizi yönetmesine izin verme! Bizi senin yolunda daima sabıt kıl! Nefsimizi ISLAH Eyle!
Bizleri sana Layık KUL! Habibine Layık Ümmet Eyle!

Amin.

Es selamun aleyküm
Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

ALEYKÜMSELAM;

RUH GÖNÜL BAHÇESİNİN EN LEZZETLİ MEYVESİ OLAN MUHABBETİN YAKICI MUTLULUĞU İLE TUTUŞUNCA VİCDAN KAVRULMAYA BAŞLAR, İŞTE O ZAMAN İNSAN MANAYI ANLAR VE YAVAŞ YAVAŞ SEVGİ GÖZYAŞLARI DÖKMEYE BAŞLAR. TAM O ESNADA VEFALI BİR DOSTUNDAN, VEFA İLE YOĞRULMUŞ BİR DUA, KULAĞINA FISILDANIR VE İNSAN KENDİNİ CENNET YAMAÇLARINDA DOLAŞIYOR SANAR. BU KARANLIK RUHU, AYDINLATMAK VE UHREVİ DİYARLARDA DOLAŞTIRMAK İSTİYORSAN HER AN DUA ET::... DUALARINIZDA UNUTMAYIN İNŞALLAH

SELAMÜNALEYKÜM;
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

edaalican

edaalican

Kıdemli Üye · 454 mesaj

Yaşantımızda samimiyetimizi ön plana çıkaralım işlediğimiz bir günah sonucu pişmanlık duyalım. O günahı bir daha yapmaktan kacınalım.
Hanse

Hanse

Üye · 42 mesaj

s.a kardeşim Allah inş günahınızı affeder bence tövbeyi bollaştırınız ve unutmayınız ki müslüman umutsuz olmaz ve umud edin tövbenizin kabulune Allah a emanet olun hayırlı akşamlar
omerislam

omerislam

Aktif Üye · 94 mesaj

insanlar her zaman hatalar yapabilirler sen istemiyerek yanlış bir yemin etmişsin bunun telafisi var çünkü Allah bağışlayıcıdır affedicidir yaptığın yemini,n kefareti ya 3 gün oroç tutacan ya 10 kişiyi yedirecen veyahut 10kişiye fitre verecen yada bir köle azat edecen bukadar Allah emanet olB)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.