**allah**en Güzel Söz.....

2.416 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
Zafer

Zafer

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 350 mesaj

şaşkınlık geçirirken “allah allah” diyoruz, kelimeler çabuk çabuk... sinirlenmek üzere olduğumuzda da “allah allah” diyoruz, son a’yı dört elif miktarı çekerek... bir terslik olduğu vakit “allah” diyoruz, l’deki şeddeyi abartarak...

fırsat elimize geçtiğinde “allah” diyoruz, allaaaah! aşka geldiğimizde “allah” diyoruz, hecelere basa basa... canımız yandığında da “allah” diyoruz, “yandım allah!” ölmeye giderken de allah, allah, allah, allah!

ilencimizde, sevincimizde, hayretimizde, nefretimizde, iniltimizde, sızıltımızda, ibadetimizde, saadetimizde; allah, duygularımızı imar eden lisanımızın her hece taşında...

nazardan esnerken allah, korkudan sıçrarken allah, hoşumuza giderken allah, boşumuza gelirken allah, kandırmaya çabalarken allah, inandırmaya çalışırken allah...

allah’a düşkün, allah’a müptela böyle bir türkçe’ye sahipken allahsız olmak mümkün mü? allahsız kalmak?

allah’ın patlıcanını, kabağını yarıp içinde zoraki allah yazısı arayıp bulmaktan ya da arılara peteğe allah yazmaları için psikopatça arıcılık teknikleri uygulamaktan çok, bana türkçe’deki allah lafzının bereketi daha mucizevi geliyor... zorlamasız; apaçık ortada. yediden yetmiş yediye hepimizin dilinde. öylesine kolay, öylesine manidar...

ben türkçe yazıyorum, siz türkçe okuyorsunuz... türkçe anlaşıyoruz... hiç düşündünüz mü acaba, türkçe’de allah kelimesinden daha zengin çağrışımlar yapabilecek kuvvette bir başka kelime mevcut mu?
Zafer

Zafer

RE: **allah**en Güzel Söz.....

Ya birde ALLAH ismini yazmıştım olmadı :( :( Hakkınızı helal edin :(:(:(
dost_37

dost_37

Kıdemli Üye · 463 mesaj

kardeşim paylaşımın için çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun çok sağoll
"Allahümme veffiknâ ilâ mâ tühibbu ve terdâ – Allah’ım bizi nefsin hoşuna giden değil, Senin razı olacağın, rıza ve hoşnutluğunu kazandıracak işlere muvaffak eyle."
tebessum

tebessum

Kıdemli Üye · 120 mesaj

Evet kardeşim..Her yerde Allah,her işte..her sıkıntıda,üzüntüde..her sevinçte,her acıda..her şükürde..yani her yerde..Bunu idrak edebilmek ne güzel..Rabbim razı olsun..
HEVES

HEVES

Kıdemli Üye · 271 mesaj

B)Dünya malı var diye niçin hayata küstün,

hangi varlıktır söyle ALLAH demekten üstünB)
Zafer

Zafer

SizLerde sağolun arkadaşlar B)
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

Selamunaleyküm kardeşim paylaşımınız için çoook tşkler...B)
Zafer

Zafer

bişi DeğiL B)Kardeşim B) Ben Teşekkür ederim B)
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

selamun aleyküm karedeşim.paylaşımın için Allah razı olsun.rabbim ismini dilimizden eksik eylemesin inşAllah..selam ve dua ile..
Zafer

Zafer

ALLAH razı olsun kardeşim ALLAH senden de Razı OLSUN İNŞALLAH B)B)
ferit

ferit

Mübarek Üye · 1.723 mesaj

SelamunAleyküm
''ALLAH RAZI OLSUN''
Paylaşımın çok güzel ALLAH ne muradın varsa versin.
''ALLAH'A EMANET OLUN''...
''ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN''
Selametle...B)B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.