Güzel konuşmayı öğrendiğin gibi güzel dinlemeyi de öğren! Nitekim konuşan sözünü bitirinceye kadar ona söz hakkı vermek, cevap vermede aceleci olmamak, konuşana yüzüyle yönelip ona bakmak, onu anlamak için can kulağıyla dinlemek ve anladığını ortaya koyacak bir tavır sergilemek, dinlemenin âdâbındandır.
Güzel konuşmayı öğrendiğin gibi güzel dinlemeyi de öğren
2.847 görüntülenme · 11 yanıt
Hikmetli söz sahiplerinden birisi şunu demiştir
Güzel konuşmayı öğrendiğin gibi güzel dinlemeyi de öğren! Nitekim konuşan sözünü bitirinceye kadar ona söz hakkı vermek, cevap vermede aceleci olmamak, konuşana yüzüyle yönelip ona bakmak, onu anlamak için can kulağıyla dinlemek ve anladığını ortaya koyacak bir tavır sergilemek, dinlemenin âdâbındandır.
RE: Güzel konuşmayı öğrendiğin gibi güzel dinlemeyi de öğren
BİZ MAŞALLAH KİMSE KONUŞMASIN DİYE YARIŞIYORUZ.ÖZELLİKLEDE BEN.ABLAM SAGOLASIN...
Ravza_Nur yazdı:
BİZ MAŞALLAH KİMSE KONUŞMASIN DİYE YARIŞIYORUZ.ÖZELLİKLEDE BEN.ABLAM SAGOLASIN...
ÇOK DOĞRU YAZMIŞSIN KARDEŞİM.. SÖZ GÜMÜŞSE SUKÜT ALTINDIR DEMİŞLER.. BİRDE PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) GERÇEKTENDE ÇOK İYİ BİR DİNLEYİCİYMİŞ.. BİRİ ONU ÇAĞIRDIĞINDA SADECE BAŞINI ÇEVİRMEZMİŞ VÜCUDUNUN TÜMÜNÜ ÇEVİRİRMİŞ.. SALAT VE SELAM ONA OLSUN..
SELAM VE DUA İLE KAL KARDEŞİMB)B)
Ravza_Nur yazdı:
ÇOK DOĞRU YAZMIŞSIN KARDEŞİM.. SÖZ GÜMÜŞSE SUKÜT ALTINDIR DEMİŞLER.. BİRDE PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) GERÇEKTENDE ÇOK İYİ BİR DİNLEYİCİYMİŞ.. BİRİ ONU ÇAĞIRDIĞINDA SADECE BAŞINI ÇEVİRMEZMİŞ VÜCUDUNUN TÜMÜNÜ ÇEVİRİRMİŞ.. SALAT VE SELAM ONA OLSUN..
SELAM VE DUA İLE KAL KARDEŞİMB)B)
ALLAH RAZI OLSUN ...
SELAM VE DUA İLE ...
ALLAH RAZI OLSUN ...
SELAM VE DUA İLE ...
ALLAH RAZI OLSUN..ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM...
Ravza_Nur yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN..ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM...
Bir insan Allah'ın her an kendisini gördüğünü; yaptıklarından, tüm düşüncelerinden, konuşmalarından haberdar olduğunu ve bunların kendi adına Allah Katında kaydedildiğini kavrıyorsa, sahip olduğu Allah korkusu onu Kuran ahlakını en mükemmel şekliyle yaşamaya yöneltir. Bu anlayışı ona, hem davranışlarından hem de konuşmalarından rahatça fark edilebilecek özel bir kalite getirir. Bu anlayıştaki bir insanın basit bir konuşma üslubu sergilemesi söz konusu olmaz.
S.A B)B)B)
Bir insan Allah'ın her an kendisini gördüğünü; yaptıklarından, tüm düşüncelerinden, konuşmalarından haberdar olduğunu ve bunların kendi adına Allah Katında kaydedildiğini kavrıyorsa, sahip olduğu Allah korkusu onu Kuran ahlakını en mükemmel şekliyle yaşamaya yöneltir. Bu anlayışı ona, hem davranışlarından hem de konuşmalarından rahatça fark edilebilecek özel bir kalite getirir. Bu anlayıştaki bir insanın basit bir konuşma üslubu sergilemesi söz konusu olmaz.
S.A B)B)B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
ALLAH cc razı olsun
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/10023-guzel-konusmayi-ogrendigin-gibi-guzel-dinlemeyi-de-ogren · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- konuşmayı öğrenene kadar sus Nasihatler 1 cevap
- Oyna Beyin Yaşını Öğren.. Fıkra, Mizah Bölümü 16 cevap
- öğren !!! Nasihatler 15 cevap
- DOĞDUĞUNDAN BU ANA GEÇEN ZAMANI ÖĞREN... Bilmece-Bulmaca ve Oyun 44 cevap
- ÖĞREN!!!GÜNEŞ SENİN İÇİN DOĞUYOR Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- Bir öğren, bin düşün Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 6 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.