Kendi nefsim için değil Allah rızası için!

2.235 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Allah'ın aslanı Hz. Ali (ra),
bir savaş esnasında düşmanı olan yiğitle, epeyce vuruşarak sonunda onu yere yıkıp öldürmek üzereyken, o düşman askeri
Hz. Ali'nin mübarek yüzüne tükürdü.bunun üzerine Hz.Ali düşmanını bırakarak ayağa kalktı:
-Yürü git... seni öldürmekten vazgeçtim,serbestsin...dedi.
savaşçı bu duruma şaştı:
-beni altedip öldürmek üzereyken neden vazgeçtin?seni ne alıkoydu? diye sordu.
Hz. Ali şöyle dedi;
-Ben seninle Allah yolunda ve sırf Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için savaşıyordum ve onun için seni öldürecektim...sen yüzüme tükürünce öfkelendim,sana kızdım.eğer o an öldürseydim ,sana olan kızgınlığımdan dolayı bunu yapmış olacaktım.
Yani seni Allah rızası için değil de kendi nefsim için öldürmüş olacaktım.işte bu düşünceyle seni serbest bıraktım...
Bunu duyan adam,
bu büyük asalet ve ince anlayış karşısında iman ederek müslümanların safına katıldı...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Rahman c.c razı olsun inşallah.. Esedullah'ın bu ibretlik kıssası çok düşündürücü niteliktedir..İmanı kemale eren bu kahramanlardan Allah c.c ebeden razı olsun inşallah.. Emeğine, güzel yüreğine sağlık olsun Can'ının Can'ı;)..
Baki Dua ve muhabbetle..B)

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm güzel kardeşim Rabbimiz razı olsun emeğine sağlık...
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

allah razı olsun yüreğinize sağlık..
~Leyfunnur~

~Leyfunnur~

Mübarek Üye · 1.059 mesaj

Ey dûnya, ey dûnya! Sen benim için kendini sûsleyip bana arz ediyor ve gelmek için sabirsizlikla geliyorsun; hiç bo$una ugra$ma! Bo$una yorulursun! Gûcûn yetiyorsa git ba$kasiyla oyalan! Ben seni bir daha geri dônmemek ûzere ûç talakla bo$adim. Senin ômrûn kisa ve ya$amin da hakirdir; ama verdigin zarar çok buyuktur. Ah ki ne ah! Azik az, sefer uzun ve yol da tuzaklarla dolu!!

Hz.Ali
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Yüce Rabbimiz bizleride nefsini yenenlerden eylesin.AMİN...
Allah celle celalüh razı olsun kardeşim.
<DAMLA>

<DAMLA>

aliye_aliye, post: 897113, member: 10047
Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Rahman c.c razı olsun inşallah.. Esedullah'ın bu ibretlik kıssası çok düşündürücü niteliktedir..İmanı kemale eren bu kahramanlardan Allah c.c ebeden razı olsun inşallah.. Emeğine, güzel yüreğine sağlık olsun Can'ının Can'ı;)..
Baki Dua ve muhabbetle..B)

aleykum selam gültanem amin inşallah rabbim senden de razı olsun canım ablam gözlerine güzel yüreğine saglık olsun inşallah
rabbimize emanetsin inşallah bercestem
selam dua ve muhabettle
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

-Ammar Bin Yasir-selamun aleyküm güzel kardeşim Rabbimiz razı olsun emeğine sağlık...

aleykum selam tugba abla gözlerine yorumuna saglık inşallah amin inşallah rabbim senden de razı olsun inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

AY-YAallah razı olsun yüreğinize sağlık..

amin inşallah kardeşim rabbim sizden de razı olsun inşallah gözlerinize saglık
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
sürgünsevda

sürgünsevda

Aktif Üye · 70 mesaj

ALLAh razı oLsun inş... emegine saglık...
Bi_iznillah

Bi_iznillah

Kıdemli Üye · 299 mesaj

çok güzeldi....

ALLAHIM RAZI OLSUN....
Paylaş:

◆İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.