hasta kardeşinize dua edermisiniz lütttfenn

14.891 görüntülenme · 166 yanıt

Paylaş:
elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

SelAMÜN aleyküm kardeşlerim ben 21 yaşında tüberküloz hastasıyım yani verem ve yaklaşık 6 aydır tedavi görüyorum rabbim beni büyük bi sınavdan geçiriyor bugünkü gününeçok şükür diyorum asla isyan etmiyorum dularda benide unutmayın lütfenn allah a emanet olun
~ESRA~

~ESRA~

Üye · 40 mesaj

YaSafi ismi serifiyle Rabbim sifa versin kardesim...duayi birakma Allah a sigin...
mervenur1

mervenur1

Mübarek Üye · 2.302 mesaj

kardesım allahım acıl sıfalar versın inşallah bır an önce kurtulursun bu hastalıktan
YARALI KAPL

YARALI KAPL

Kıdemli Üye · 189 mesaj

geçmiş olsun kardeşim allah acil şifalar versin selan ve dua ile kalın
rasgavs

rasgavs

Aktif Üye · 90 mesaj

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Allah acil şifalar versin. İnşallah tez vakitte kurtulursun. Hep dualarımda olcksın. Allaha emanet ol
zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamun aleyküm kardeşim RABBİM tez zamanda şifa versin RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN...
elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

allah hepinizden razı olsun rabbim tüm hasta kullarına acil şifalar versin dualarınız da beni de unutmatın inşallah
İMREN

İMREN

Kıdemli Üye · 212 mesaj

Allahümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen."

"Allah'ım, sen bütün insanların Rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. Şifa ver. Şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle." AMİN
hasan_26

hasan_26

Yeni Üye · 0 mesaj

geçmiş olsun degerli din kardeşim
inşallah tez günde sağlıgına kavuşursun ve tez günde saglık bir şekilde aramızda olmanı yüce rabbimden istiyoruz.
yüce mevlam yardımcın olsun selametle

ALLAH'IN RAHMETİ BEREKETİ MAGRİFETİ ÜZERİNE OLSUN (tüm müslüman alemin inşallah)
-Burcu-

-Burcu-

Mübarek Üye · 2.493 mesaj

Rabbim acil şifalar versin...
can-medine

can-medine

Kıdemli Üye · 120 mesaj

geçmiş olsun kardeşim.
Evet Rabbim hastalığı sevdiği kullarına verirmiş
hastalar risalesini okumanı tavsiye ederim ki hastalandığı için insan mutlu bile oluyor
alacağın mukafatları düşününxe...Rabbim tez zamanda sağlığına kavuşmanı nasip etsin
hayırlı ömürler versin sevdiklerinle esselamü aleyküm...

HASTALAR RİSALESİ
BİRİNCİ DEVÂ

Ey biçare hasta! Merak etme, sabret. Senin hastalığın sana dert değil, belki bir nevi dermandır. Çünkü ömür bir sermayedir, gidiyor. Meyvesi bulunmazsa zayi olur. Hem rahat ve gafletle olsa, pek çabuk gidiyor. Hastalık, senin o sermayeni büyük kârlarla meyvedar ediyor. Hem ömrün çabuk geçmesine meydan vermiyor, tutuyor, uzun ediyor-tâ meyveleri verdikten sonra bırakıp gitsin. İşte, ömrün hastalıkla uzun olmasına işareten bu darbımesel dillerde destandır ki, "Musibet zamanı çok uzundur; safâ zamanı pek kısa oluyor."

İKİNCİ DEVÂ

Ey sabırsız hasta! Sabret, belki şükret. Senin bu hastalığın, ömür dakikalarını birer saat ibadet hükmüne getirebilir. Çünkü ibadet iki kısımdır. Biri müsbet ibadettir ki, namaz, niyaz gibi malûm ibadetlerdir. Diğeri menfi ibadetlerdir ki, hastalıklar, musibetler vasıtasıyla musibetzede aczini, zaafını hisseder, Hâlık-ı Rahîmine iltica eder, ( merhamet sahibi yaratıcısına yönelir) yalvarır. Hâlis, riyâsız, mânevî bir ibadete mazhar olur.

Evet, hastalıkla geçen bir ömür, Allah'tan şekvâ (şikayet) etmemek şartıyla, mü'min için ibadet sayıldığına rivâyât-ı sahiha vardır. ( Doğru Hadis rivayetleri - el-Elbânî, Sahîhu Câmii's-Sağîr, 256.) Hattâ bazı sâbir (sabreden) ve şâkir (şükreden) hastaların bir dakikalık hastalığı, bir saat ibadet hükmüne geçtiği ve bazı kâmillerin bir dakikası bir gün ibadet hükmüne geçtiği, rivâyât-ı sahiha ve keşfiyat-ı sadıka (doğru keşifler) ile sabittir. Senin bir dakika ömrünü bin dakika hükmüne getirip, sana uzun ömrü kazandıran hastalıktan teşekkî (şikayet) değil, teşekkür et.
ayşe-rana

ayşe-rana

Mübarek Üye · 1.732 mesaj

Allahümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen."

"Allah'ım, sen bütün insanların Rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. Şifa ver. Şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle." AMİN
nurluyol2

nurluyol2

Üye · 17 mesaj

nuurdan

Kıdemli Üye · 148 mesaj

elanaz 21SelAMÜN aleyküm kardeşlerim ben 21 yaşında tüberküloz hastasıyım yani verem ve yaklaşık 6 aydır tedavi görüyorum rabbim beni büyük bi sınavdan geçiriyor bugünkü gününeçok şükür diyorum asla isyan etmiyorum dularda benide unutmayın lütfenn allah a emanet olun

a.s kardeşim sen sabah aklıma geldin bir hasta gelmişti oda senin hastalığından birden sen aklıma geldin allah şifalar nasip etsin
emine2

emine2

Kıdemli Üye · 254 mesaj

inşallah ii olursun kardeşim dua ediyorum inşallah
meral78

meral78

Aktif Üye · 98 mesaj

Rabbim acil şifalar versin güzel kardeşim.Aklıma geldiği müddetçe dualarıma seni katacağım.Allah a emanet ol.Kendinde sürekli ''Ya Şafi''ismini oku.Allah yar ve yardımcın olsun.Selametle.
GÜLİSTAN

GÜLİSTAN

Aktif Üye · 61 mesaj

Allah acil şifalar versin güzel kardeşim dualarım seninle.
pınarr01

pınarr01

Yeni Üye · 2 mesaj

Allah Yardımcın olsun canım benim
ayşe_28

ayşe_28

Aktif Üye · 64 mesaj

rabbim acil şifalar versin rabbim yardımcın olsun allaha emanet ol selametle
Fatihinn

Fatihinn

Yeni Üye · 4 mesaj

Duam şudur ki: Rabbim karşınıza şifasını vesile edecek olayları, gıdaları ve zatları çıkarsın. Aldığımız ilaçlar ve gördüğümüz tedavinin özünde Allah'tan gelecek şifa vardır, bunun dışındakiler şifaya vesile olacak araç ve dataylardır bence. Ve bence hal böyleyken her duamızı detaylandırmak ve dileğimizin gerçekleşmesi yolunda anlık gayretleri göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. İnşAllah, şifa dileğinizi karşılayacak şekilde gelişir çevrenizdeki olaylar, şahıslar ve ilminiz. Buna göre hareket eder ve gelişmeleri farkederek gün geçirirsiniz. Allah'a emanet olun.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.