Ana gibi yar

906 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
pinar1988

pinar1988

Kıdemli Üye · 322 mesaj

Vaktiyle bir vezir, padişah katında hatırının kırılmayacağına inanarak kendisinden şöyle bir ricada bulundu:

- Sultanım benim iki tane karım, her birinden de üçer çocuğum var Karılarımın hangisinin analık duygularının daha kuvvetli olduğunu merak ediyorum Malımı da buna göre vasiyet edeceğim Şunları bu konuda bir sınamanız mümkün mü?

Padişah, veziri sevdiği için gönlünü yapmak istedi Hanımlarından birini çağırttı ve dedi ki:

- Ey hatun, benim vezirim olan senin kocan, gözdelerimden birini baştan çıkarmış Bunun cezası aslında ölümdür Ama sen kocanı affedersen idamdan vazgeçip onu sevgilisiyle beraber ülke dışına sürgün edeceğim

Kadının gözlerinde intikam alevi parladı:

- istemem, bana yar olmayan başkasına da yar olmasın! Asın, ipini de bana çektirin!

Padişah daha sonra vezirin öbür karısını çağırttı Ona da aynı şeyi söyledi Vezirin ikinci karısı tam tersine bir tavır takındı:

- Aman sultanım, ben kocasız kalmaya razıyım, ama çocuklarım babasız kalmasın, idam edeceğinize sürgün edin de çocuklarım babalarıyla bir gün kavuşma ümidini kaybetmesinler,
AşkŞairi

AşkŞairi

Kıdemli Üye · 121 mesaj

Anne dinleyin dostlar
yalniz bir evkadinimi?
ailesinin essiz,
bulunmaz parcasi.

Sabah en erken o kalkar
en gec yine o yatar.
Evde bir gun olmazsa ,
etrafta toz kalkar.

Babamin sevcesi,
kardesim gözdesi
Anne her evin
tacsiz kralicesi

Hasta olsam basucumda
Iyi, kötü günümde yanimda

Benimle aglar,
benimle güler.
Onun olsun dunyalar,
bütün güller.

O bizim her seyimiz
kalblerde yasayan
ilk buyuk sevgimiz

Cennet ayaginin altinda
ona dünyalari alsam da
Onun hakki ödenirmi ,
ödenmezki ama

{Anne anne annecigim..
seni cok severim
sen olmasaydin ,
kim bilir ne hallerdeydim

Anne anne annecigim...
seni cok severim
gün geldiginde,
beraber göcelim}

AskSairi 1997
Bi_iznillah

Bi_iznillah

Kıdemli Üye · 299 mesaj

pinar1988, post: 838452, member: 74927Vaktiyle bir vezir, padişah katında hatırının kırılmayacağına inanarak kendisinden şöyle bir ricada bulundu:

- Sultanım benim iki tane karım, her birinden de üçer çocuğum var Karılarımın hangisinin analık duygularının daha kuvvetli olduğunu merak ediyorum Malımı da buna göre vasiyet edeceğim Şunları bu konuda bir sınamanız mümkün mü?

Padişah, veziri sevdiği için gönlünü yapmak istedi Hanımlarından birini çağırttı ve dedi ki:

- Ey hatun, benim vezirim olan senin kocan, gözdelerimden birini baştan çıkarmış Bunun cezası aslında ölümdür Ama sen kocanı affedersen idamdan vazgeçip onu sevgilisiyle beraber ülke dışına sürgün edeceğim

Kadının gözlerinde intikam alevi parladı:

- istemem, bana yar olmayan başkasına da yar olmasın! Asın, ipini de bana çektirin!

Padişah daha sonra vezirin öbür karısını çağırttı Ona da aynı şeyi söyledi Vezirin ikinci karısı tam tersine bir tavır takındı:

- Aman sultanım, ben kocasız kalmaya razıyım, ama çocuklarım babasız kalmasın, idam edeceğinize sürgün edin de çocuklarım babalarıyla bir gün kavuşma ümidini kaybetmesinler,

düşündürücü paylaşım için teşekkürler....
İMREN

İMREN

Kıdemli Üye · 212 mesaj

Selamün aleyküm kardeşim paylaşimin güzel
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Cok güzel bir paylaşim ALLAH razi olsun rahmetli babam derdi: Ana gibi yar baba gibi hiyar olmaz :) allah rahmet eylesin o geldi şimdi aklima selam ve dua ile
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Selamünaleyküm, çok güzel kardeşim. Sağolasın...

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.