Bir penguen ailesinde çocuk çilesi....

1.784 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Sevimli bir penguen âilesinin hayatında çocuk nasıl dünyaya gelir, hiç merak ettiniz mi?

Cenâb-ı Hakk’ın, sıradan bir hayvanın gönlüne yerleştirdiği anne-baba olma duygusu ve âile içindeki işbölümü ne gibi fedâkârlıklar ister, gelin hep birlikte okuyalım:

Dişi penguenler, bir yumurta yumurtlar ve kuluçkaya yatma vazifesini erkeklerine devredip denizlere açılır. Erkek, 4 ay boyunca kuluçkaya yatar. Erkek penguen 4 ay boyunca, doğacak minik, sevimli yavrusu için:

* Eksi 40°C’ye kadar düşen soğuğa göğüs gerer,

* Hızı, 120 km’yi bulan kutup fırtınalarına dayanır ve

* Dört ay boyunca hiçbir şey yemeden bekler. Bu zaman zarfında erkek penguen, yarı yarıya kilo kaybeder ve aç kalır. Ama aslâ yumurtayı terk etmez!..

Dört ay sonra, yumurtalar kırılmaya başladığında dişi penguen geri döner. O da dört ay boyunca boş durmamış, dondurucu suda 100 kilometreyi geçebilen mesafeler kat etmiş ve devamlı yavrusu için kursağında yemek biriktirmiştir.

Geri dönen anne, yüzlerce penguen arasından kendi eşini ve yavrusunu hiç tereddüt etmeden bulur. Kursağındaki gıdalarla yavrusunu besler.

<DAMLA>

Acaba bu ilâhî denge olmasaydı, bir penguen daha dünyaya gelir miydi? Anne ve baba penguenin karşılıklı anlayış ve işbirliği olmasaydı, günümüzde penguen cinsi var olur muydu?

Ve insanların, bu fedâkârlık tablosundan; kendileri, âile ve çocukları için çıkaracakları bir ders yok mu acaba?

Süheyla Cömert
<DAMLA>

<DAMLA>

selamun aleykum isteyenler olursa penguen resimleri paylaşabilirler:)
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Aleyküm Selam

Canım allah celle celalü razı olsun çok anlamlı bir paylaşım olmuş belgeselde izlemiştim çok müthiş güzel birşey...
<DAMLA>

<DAMLA>

rüyam3, post: 820047, member: 50317Aleyküm Selam

Canım allah celle celalü razı olsun çok anlamlı bir paylaşım olmuş belgeselde izlemiştim çok müthiş güzel birşey...

amin inşallah ablacım rabbim senden de razı olsun inşallah gözlerine saglık abla hayırlı günler inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

________selamun aleykum güzel damlam ..
penguenlerin bu azmi .. gerçkten beni çok etkiliyor.. bununla ilgili bir belgesel izlemiştim...aanlatılacak gibi degil yavruları için yaptıkları özveri azim...
hiç birşey yemeden aylarca beklemeleri ..
rabbimin sonsuz güç ve kudreti .. herşeyde oldugu gibi burdada kendisini gösteriyor.. hamdolsun...rabbim razı olsun güzel kardeşim .. tevekküle sevk edecek bir paylaşım...
selam ve dua ile________
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Allah Razı olsun...
Damlacım vesilenle öğrenmiş oldum ...
Rahmeti-i İlahinin hayvanlara verdiği bazı özellikler..
insanı hayrete düşürüyor nasıl olur diyor insan kendi kendine...
işte mevlamın güç ve kudretinin bir tecellisi..
selametle kardeşim...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
EBRARNISA

EBRARNISA

Mübarek Üye · 528 mesaj

Selamün Aleyküm . güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun....
<DAMLA>

<DAMLA>

aminenur, post: 820060, member: 86179________selamun aleykum güzel damlam ..
penguenlerin bu azmi .. gerçkten beni çok etkiliyor.. bununla ilgili bir belgesel izlemiştim...aanlatılacak gibi degil yavruları için yaptıkları özveri azim...
hiç birşey yemeden aylarca beklemeleri ..
rabbimin sonsuz güç ve kudreti .. herşeyde oldugu gibi burdada kendisini gösteriyor.. hamdolsun...rabbim razı olsun güzel kardeşim .. tevekküle sevk edecek bir paylaşım...
selam ve dua ile________

aleykum selam aminenur abla gözlerine güzel yorumuna saglık gerçekten aslında bu bir tek penguenler için degil bütün hayvanlar için aynı inşallah sadece okuyup geçenlerden degildi tevekkül edip düşünenlerden oluruz rabbim senden de razı olsun abla
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

meltem, post: 820066, member: 73307Allah Razı olsun...
Damlacım vesilenle öğrenmiş oldum ...
Rahmeti-i İlahinin hayvanlara verdiği bazı özellikler..
insanı hayrete düşürüyor nasıl olur diyor insan kendi kendine...
işte mevlamın güç ve kudretinin bir tecellisi..
selametle kardeşim...

amin inşallah meltem abla rabbim senden de razı olsun gözlerine saglık abla evet dediğin gibi her birini incelesek bunun gibi hikmetler buluruz...
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

EBRARNISA, post: 820067, member: 62730Selamün Aleyküm . güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun....

aleykum selam kardeşim gözlerinize saglık
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.