Sabah namazı hariç diğer tüm vakitlerii içine alan bir yolculuğa çıktığımız zaman,abdest almaya gereksinim duyduğumda zamanın kısıtlı olması nedeniyle(çünkü bazen otobüs farklı yerlerde mola verebiliyor 10-15 dk ve başörtümü çıkarıp tekrr takmam sorun oluyor) başörtümü ve ayakkabımı çıkarmadan sadece bunların üstünü mest ederek abdest almam doğru olur mu?(ayakkabım temiz olmak şartıyla)
acil acil acil yardımmmm Allah rızası için herkes baksın
1.906 görüntülenme · 3 yanıt
Konuyu burda açmam doğru mu bilmiyorum ama lütfen yardım edin acillll
Sabah namazı hariç diğer tüm vakitlerii içine alan bir yolculuğa çıktığımız zaman,abdest almaya gereksinim duyduğumda zamanın kısıtlı olması nedeniyle(çünkü bazen otobüs farklı yerlerde mola verebiliyor 10-15 dk ve başörtümü çıkarıp tekrr takmam sorun oluyor) başörtümü ve ayakkabımı çıkarmadan sadece bunların üstünü mest ederek abdest almam doğru olur mu?(ayakkabım temiz olmak şartıyla)
canan_18, post: 810255, member: 50627Konuyu burda açmam doğru mu bilmiyorum ama lütfen yardım edin acillll
Başörtüsünün üstüne mesh olmaz başörtünüzü hafifçe kaldırıp 4te birini mesh etmeniz yeterli olacaktır.
Sual: Mestin vasıfları nelerdir?
CEVAP
Mest, ayağın yıkaması farz olan yerini örten, su geçirmez ayakkabı demektir. Mestin, bir saat yol yürüyünce, ayaktan çıkmayacak şekilde sağlam ve ayağa uygun olması gerekir. Ağaçtan, camdan, madenden mest olamaz. Zira sert şeyle bir saat yürünemez. Tabanı ile ayak üstü veya yalnız tabanı deri kaplanmış çorap üstüne veya sert olup, yürürken aşağı düşmeyen kalın çorap üzerine mesh caizdir.
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3176
.Allahü teala yardımcınız olsun.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/42862-acil-acil-acil-yardimmmm-allah-rizasi-icin-herkes-baksin · 26.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- toplumdan kaçar oldum yardımmmm Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 11 cevap
- Herkes ölür ama herkes senin gibi ölemez Reis Kendi Şiirleriniz 15 cevap
- ACİL TEFRİCİYE ALLAH RIZASI İÇİN Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- Acil allah rızası için dua bekliyorum Görüş- Öneri- İstek 8 cevap
- ACİL 41YASİN ALLAH RIZASI İÇİN Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 7 cevap
- Evvela Allah rızası için. fatma halam için.tüm ölenlerimiz -hastalarımız için YASİN Hatim Listesi 4 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.