Konya yemekleri

2.449 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

bir konyalı olarak ne kadar istanbulda yaşasamda konya yemeklerini çok seviyorum yapmasınıda yemesinide :)neyse öncelikle su böreğinden başlayalım Konya'da eger misafir gelicekse eve kesinlikle su böreği yapılır ve herkes su böreğini bekler ben beklerdim :)... aslında çorbadan başlıcaktım ama :) börek daha agır bastı bu tarifi bir siteden aldım resimde koyucaktım ama kendim yaptıgım biz zaman çekip koyucam inşallah resimleri beyenmedim:)

SU BÖREĞİ

MALZEMELER: 5 Ad.Yumurta, İki kaşık tereyağ, Yarım su bardağı su, 1 Kg Un, Biraz Tuz, 3 Baş soğan, 1 Kg Koyun kıyması, Karabiber, maydanoz

YAPILIŞI: Yumurta su ve tuz elle çırpılır. Güzelce yoğurulur. Sonra bezelere ayrılır. Onbeş;yirmi dakika dinlendirilir. Soğanlar bir kaşık veya iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma ilave edilir. Hepsi beraber kavrulur. Maydanoz incecik kıyılır içine ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Sonra bezeler tek tek açılır biraz kurutulur bu arada ocakta kaynar su hazır bulunur. Açtığımız yufkalar tek tek içine atılır ve pişirilir. Ayrıca önceden hazırlanmış yağlanmıy tepsiye döşenir. Arasına hazırladığımız kıymalı iç yayılır. Tekrar üstüne yufkalar döşenir. En üste kuru yufka konur artık böreğimiz pişmeye hazırdır. Ocakta yavaş yavaş az ateşte pişirilir.
MyKaBuS

MyKaBuS

Mübarek Üye · 1.131 mesaj

Konya'nın Etli Ekmeği Meşhur Dimi... Etli Ekmek Nedir Nedir Diye Merak Ediyordum :D Bizim Kıymalı Pidenin Aynısıymış...

.......

Ellerinize Sağlık Kardeşim
Allah Razı Olsun Selametle Kalın
Hayırlı Ramazanlar

......
nuri sezer

nuri sezer

Kıdemli Üye · 191 mesaj

SU BÖREĞİ

MALZEMELER: 5 Ad.Yumurta, İki kaşık tereyağ, Yarım su bardağı su, 1 Kg Un, Biraz Tuz, 3 Baş soğan, 1 Kg Koyun kıyması, Karabiber, maydanoz

YAPILIŞI: Yumurta su ve tuz elle çırpılır. Güzelce yoğurulur. Sonra bezelere ayrılır. Onbeş;yirmi dakika dinlendirilir. Soğanlar bir kaşık veya iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma ilave edilir. Hepsi beraber kavrulur. Maydanoz incecik kıyılır içine ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Sonra bezeler tek tek açılır biraz kurutulur bu arada ocakta kaynar su hazır bulunur. Açtığımız yufkalar tek tek içine atılır ve pişirilir. Ayrıca önceden hazırlanmış yağlanmıy tepsiye döşenir. Arasına hazırladığımız kıymalı iç yayılır. Tekrar üstüne yufkalar döşenir. En üste kuru yufka konur artık böreğimiz pişmeye hazırdır. Ocakta yavaş yavaş az ateşte pişirilir.

DAMLA KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN
İLLA KOYUN ETİ Mİ OLMALI
HAZIR YUFKAYLA DA OLUR MU?
KAÇ DAKKA KAÇ DERECE DE PİŞMELİ?

FİİEMANİLLAH:H:B:B
<DAMLA>

<DAMLA>

MyKaBuSKonya'nın Etli Ekmeği Meşhur Dimi... Etli Ekmek Nedir Nedir Diye Merak Ediyordum :D Bizim Kıymalı Pidenin Aynısıymış...

.......

Ellerinize Sağlık Kardeşim
Allah Razı Olsun Selametle Kalın
Hayırlı Ramazanlar

......

konyanın etli etmeği tekdir öyle sizin pidenize banzemez:) aslında bunu nerde yediğinizede baglı mesela anneannemler içini yani kıymasını kendileri hazırlarlardı fırına gider orda yapılırdı böyle iç malzemesi bol ve istediğin lezzette olurdu tabi şimcik nasıl bilmiyorum gözlerinize saglık kardeşim amin inşallah rabbim sizden de razı olsun
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

nuri sezerSU BÖREĞİ

DAMLA KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN
İLLA KOYUN ETİ Mİ OLMALI
HAZIR YUFKAYLA DA OLUR MU?
KAÇ DAKKA KAÇ DERECE DE PİŞMELİ?

FİİEMANİLLAH:H

amin inşallah gözlerine saglık abi
illa koyun eti olcak diye birşey yok ben mesela koyun etini hiç yiyemem bundan dolayıda koyun etiyle yaptırmayız:)
hazır yufkayla olmas o zaman adı su böteği olmaz hem emek vermişde olmassınız hemde ince olmaz lezzeti değişir
kaç dakika pişiriler bunu anlamadım :) zaten yapınca böreğin oldugun anlarız
selam ve dua ile
<<B)>>
huzur sokağı

huzur sokağı

Aktif Üye · 60 mesaj

konyanın etli ekmeğinin tadına bir kere baktım valla tadı damağımda kaldı.inş yine konyaya giderimde tekrar yerim:a20: :a21: teşekkürler...
<DAMLA>

<DAMLA>

huzur sokağıkonyanın etli ekmeğinin tadına bir kere baktım valla tadı damağımda kaldı.inş yine konyaya giderimde tekrar yerim:a20: :a21: teşekkürler...

sanırım ankaradasınız fazla uzak degilsiniz inşallah yersiniz o zaman gözlerinize saglık kardeşim
selam ve dua ile
<<B)>>
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

Evet konya yemekleri çok güzeller iki aydır ankara'dayım annemin yemeklerini çoook özledim ,bende bazı yemekleri yeni ögreniyorum.konya ya slmlar:a14:
nuri sezer

nuri sezer

Kıdemli Üye · 191 mesaj

hazır yufkayla olmas o zaman adı su böteği olmaz hem emek vermişde olmassınız hemde ince olmaz lezzeti değişir
selam ve dua ile
<<B)>>
damla kardeşim. galiba biz bu böreği yapamıycaz......
çünkü yemek yapmak neyse de hamur işlerini yapmak fıtratımızla makusen mütenasib.....
hazır yufkayla olacak olsaydı deneyebilirdim...
şaka bir yana ellerine sağlık...
daha bildiğin tarifler varsa paylaşmanı bekleriz.... meassselame!!!!
<DAMLA>

<DAMLA>

EFRUZ AFİFEvet konya yemekleri çok güzeller iki aydır ankara'dayım annemin yemeklerini çoook özledim ,bende bazı yemekleri yeni ögreniyorum.konya ya slmlar:a14:

aleykum selam kardeşim çok güzel bende ögrenmeye çabalıyorum:)
hayırlı ramazanlar gözlerinize saglık
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

nuri sezer, post: 777255, member: 85566hazır yufkayla olmas o zaman adı su böteği olmaz hem emek vermişde olmassınız hemde ince olmaz lezzeti değişir
selam ve dua ile
<<B)>>

damla kardeşim. galiba biz bu böreği yapamıycaz......
çünkü yemek yapmak neyse de hamur işlerini yapmak fıtratımızla makusen mütenasib.....
hazır yufkayla olacak olsaydı deneyebilirdim...
şaka bir yana ellerine sağlık...
daha bildiğin tarifler varsa paylaşmanı bekleriz.... meassselame!!!!

:)siz bilirsiniz nuri abi gözlerinize saglık sizde hazır yersiniz
hayırlı geceler inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Emeğinize sağlık kardeşim :T B)
<DAMLA>

<DAMLA>

zynp_rukiye, post: 778362, member: 85041Emeğinize sağlık kardeşim :T B)

ben teşekkür ederim gözlerine saglık hayırlı geceler inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

<DAMLA>, post: 778307, member: 86659
aleykum selam kardeşim çok güzel bende ögrenmeye çabalıyorum:)
hayırlı ramazanlar gözlerinize saglık
selam ve dua ile
<<B)>>

SANA DA HAYIRLI RAMAZANLAR KARDESİM ,SEN ŞU ANDA KONYADASIN HERHALDE DIŞARIYA ÇIKINCA KONYA YA BİRDE BENİM İÇİN BAKIP HAVASINI SOLUR MUSUN:a33:ÇOK ÖZLEDİM YAAA BAYRAMI İPLE ÇEKİYORUM:A
<DAMLA>

<DAMLA>

EFRUZ AFİF, post: 778541, member: 80852SANA DA HAYIRLI RAMAZANLAR KARDESİM ,SEN ŞU ANDA KONYADASIN HERHALDE DIŞARIYA ÇIKINCA KONYA YA BİRDE BENİM İÇİN BAKIP HAVASINI SOLUR MUSUN:a33:ÇOK ÖZLEDİM YAAA BAYRAMI İPLE ÇEKİYORUM:A

yok kardeşim ben konyada yaşamıyorum ben istanbuldayım:) sayılı gün hemen geçer inşallah özleminizi giderirsiniz...
selam ve dua ile
<<B)>>
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

<DAMLA>, post: 779511, member: 81355

yok kardeşim ben konyada yaşamıyorum ben istanbuldayım:) sayılı gün hemen geçer inşallah özleminizi giderirsiniz...
selam ve dua ile
<<B)>>

S.A İNŞALLAH ÇABUK GEÇER KARDEŞİM :a33: SENDE ALLAHA EMANET OL
ahiret-yolcusu

ahiret-yolcusu

Kıdemli Üye · 137 mesaj

selamünaleyküm insallah bu sene konyaya gelcem mevlanayi ziyarete az kaldi türkiye bekle beni en son 1999 da gelmistim konyaya cok güzel bi yer cok hosuma girmisti mevlanada cok güzeldi rabbim herkese gitmeyi nasip etsin....
<DAMLA>

<DAMLA>

ahiret-yolcusu, post: 780181, member: 59734selamünaleyküm insallah bu sene konyaya gelcem mevlanayi ziyarete az kaldi türkiye bekle beni en son 1999 da gelmistim konyaya cok güzel bi yer cok hosuma girmisti mevlanada cok güzeldi rabbim herkese gitmeyi nasip etsin....

inşalalh gelirsiniz kardeşim amin inşallah kardeşim
selam ve dua ile
<<B)>>
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.