Böyle bir boşama gerçekleştikten ve boşanan kadın iddetini bitirdikten sonra nikah kıyarak yeni bir evlilik yapabilir.
9.905 görüntülenme · 69 yanıt

never82selam ben yeni üye oldum ve size bişey soracam.benim salavatı tefriciyeye ihtiyacım var.bunu diğer üyelere nasıl ulaştırırım.şimdiden teşekkür ederim.
aminenur____selamün aleyküm kıymetli kardeşim
çok faydalı_önemli bir konu
rabbim razı olsun inşallah
nişandan sonra nikah olsada olmasada davranışlarda bir gevşeklik olmamalı bu korunmak için daha önemli diye düşünüyorum _
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile________
Nişanlılık dönemi demek, birbirlerini tanıma dönemi demektir. Tanıma ise nikâhtan önce olur, nikâhtan sonra tanımanın faydası olmaz. Nikâhtan önce taraflar, birbirlerini şaibe altına sokmayacak mahremiyet ortamlarında mutlaka konuşmalı, bir gizlilikleri asla kalmamalıdır ki, nikâhtan sonra sürprizlerle karşılaşmasınlar, mutluluğu gölgeleyecek pişmanlıklar yaşamaya mecbur olmasınlar
darulergamDeğerli kardeşlerim nikahtan sonra tanışma olmaz ,tanışma nikahtan önce olur.Kendimizi çıkışı zor labirentlere sokmayalım.Duvarın bir tarafını tamir ederken diğer tarafını yıkmayalım
akinkaradags.aleyküm kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin.ben de 2 yıldır nişanlıyım hafızlık yapıyordum o nedenle nişanlılığım uzadı hocalarımıza danıştık nikahtan dolayı biraz önce de sizin değindiğiniz gibi meseleler oluyor diye biz nikah kıymadık ama görüşüyor ,konuşuyoruz islami çerçevede.sonuçta birbirimizi tanımak için diye nikah kıyılıyor ama nikahın bir yandan da serbestlik getirdiğine inanıyorum ve ben doğruluktan yanayım lakin çevremizde gördüğümüz olayların çoğunda çiftler birbirlerine gerçek yüzlerini göstermiyorlar,birbirlerine tatlı görünmeye çalışıyorlar ama evlendikten sonra da nanayı yiyorlar
ne olursa olsun bence insanlar birbirlerini iyi tanısınlar ve hem kendisine hem de karşısındaki insana karşı dürüst olmalılar.
:A:A ben de kpss sınavına hazırlanıyorum dua edin de kazanıp,nişanlıma kavuşayım(bu arada ben asiye):K:H
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/12892-nisanli-iken-nikah-yapmak · 08.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.