dini nikah&resmi nikah
1.670 görüntülenme · 3 yanıt
S.a. Uygun yere mi yazıyorum bilmiyorum. Eşimle son 2 yıla yakın süre ayrı kaldık, bu süre boyunca ben dini nikahımızı sona erdirecek sözleri söyledim ve bunu da kendisine bildirdim. Şu anda sorunlarımızı hallettik ve tekrar birleştik(1,2 gün oldu) ancak şu an henüz dini nikahımızı yerine getirmedik, dediğim gibi resmi nikahımızın geçerliliği devam ediyor. .en kısa ve uygun zamanda dini nikahımızı yeniden yapacağız. Şu andaki durumumuz da aramızdaki ilişkimizin dini olarak durumu hakkındaki yorumunuz nedir, teşekkürler..
_YUSUF_ 🛡
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
Aleyküm Selam
Resmi nikah dini nikahın yerine geçmez.Dini nikahı yaptırmadan helaliniz olmaz.
Ayrıca boşandığınız eşinizle tekrar evlenebilmenin şartları vardır.Bu bilgileri çevrenizdeki hocaefendilerden öğrenebilirsiniz.Çünkü karışık ve uzun bir mevzu burda açıklanması ve anlaşılması biraz zor olacaktır.Ve değişik görüşler meydana gelecektir.
Selam ve dua ile
Ayrıca boşandığınız eşinizle tekrar evlenebilmenin şartları vardır.Bu bilgileri çevrenizdeki hocaefendilerden öğrenebilirsiniz.Çünkü karışık ve uzun bir mevzu burda açıklanması ve anlaşılması biraz zor olacaktır.Ve değişik görüşler meydana gelecektir.
Selam ve dua ile
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
Aleykümselam browner kardeşimiz;
Yusuf kardeşimizin söylemlerine harfiyen katılıyorum,en kısa zamanda bu işi halletmelisiniz önem arz eden bir sorundur bu,şu an siz zaten birbirinize haram durumundasınız...
Selametle kalınız.
Yusuf kardeşimizin söylemlerine harfiyen katılıyorum,en kısa zamanda bu işi halletmelisiniz önem arz eden bir sorundur bu,şu an siz zaten birbirinize haram durumundasınız...
Selametle kalınız.
_YUSUF_, post: 1237704, member: 84632Aleyküm Selam
Selam ve dua ile
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/66860-dini-nikah-resmi-nikah · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Hadis-i Şerifler > EVLENME (NİKÂH) > EVLENMEYE GÜCÜ YETEN VE NİKÂH MASRAFLARINI KARŞILAYABİLEN Hadis-i Şerif 5 cevap
- Dini nikah hakkinda soru ??? İslam'da Aile Hayatı 3 cevap
- Gizli Dini Nikah Yapabilirmiyim?!! Fıkıh ve Akaîd 7 cevap
- dini nikah Görüş- Öneri- İstek 5 cevap
- Dini nikah İslam'da Aile Hayatı 1 cevap
- Dini Nikah Oyuncak Değildir.. Dini sohbet 5 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.