dini nikah&resmi nikah

1.670 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
browner

browner

Yeni Üye · 1 mesaj

S.a. Uygun yere mi yazıyorum bilmiyorum. Eşimle son 2 yıla yakın süre ayrı kaldık, bu süre boyunca ben dini nikahımızı sona erdirecek sözleri söyledim ve bunu da kendisine bildirdim. Şu anda sorunlarımızı hallettik ve tekrar birleştik(1,2 gün oldu) ancak şu an henüz dini nikahımızı yerine getirmedik, dediğim gibi resmi nikahımızın geçerliliği devam ediyor. .en kısa ve uygun zamanda dini nikahımızı yeniden yapacağız. Şu andaki durumumuz da aramızdaki ilişkimizin dini olarak durumu hakkındaki yorumunuz nedir, teşekkürler..
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Aleyküm Selam
Resmi nikah dini nikahın yerine geçmez.Dini nikahı yaptırmadan helaliniz olmaz.
Ayrıca boşandığınız eşinizle tekrar evlenebilmenin şartları vardır.Bu bilgileri çevrenizdeki hocaefendilerden öğrenebilirsiniz.Çünkü karışık ve uzun bir mevzu burda açıklanması ve anlaşılması biraz zor olacaktır.Ve değişik görüşler meydana gelecektir.
Selam ve dua ile
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

öncelikle sitemize hoşgeldınız browner kardeşim sorunuz cok ince bir mesele siz müftülügü arayıp daha saglıklı bir bilgi alın bence..selametle kalın
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

Aleykümselam browner kardeşimiz;

Yusuf kardeşimizin söylemlerine harfiyen katılıyorum,en kısa zamanda bu işi halletmelisiniz önem arz eden bir sorundur bu,şu an siz zaten birbirinize haram durumundasınız...

Selametle kalınız.

_YUSUF_, post: 1237704, member: 84632Aleyküm Selam
Resmi nikah dini nikahın yerine geçmez.Dini nikahı yaptırmadan helaliniz olmaz.
Ayrıca boşandığınız eşinizle tekrar evlenebilmenin şartları vardır.Bu bilgileri çevrenizdeki hocaefendilerden öğrenebilirsiniz.Çünkü karışık ve uzun bir mevzu burda açıklanması ve anlaşılması biraz zor olacaktır.Ve değişik görüşler meydana gelecektir.
Selam ve dua ile
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.