Sabaha kadar namaz kıl hatırlarsın

1.253 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Adamın biri parasını sakladığı yeri unutmuştu. Ne kadar düşündü ise günlerce aramasına rağmen parayı sakladığı yeri bir türlü hatırlayamıyordu. Benim bu derdime bir çare bulursa o bulur diyerek doğru imam-ı a'zam hazretlerinin huzuruna gitti.

İmam-ı a'zam dedi ki:
''Bu senin meselen fıkıhla ilgili değil ama, yine de sana bir akıl vereyim: Sen git bu gece sabaha kadar namaz kıl, ümit ediyorum ki, paranı koyduğun yeri hatırlarsın.''

Adam o gece sabaha kadar ibadet etmeye karar verip abdest aldı, namaz kılmaya başladı. Daha gecenin yarısı bile olmadan parayı koyduğu yeri hatırladı. Namazı bıraktı, doğru parayı koyduğu yerden alıp yattı.

Sabah olunca imam-ı a'zama, (Allah senden razı olsun, bu derdime de çare buldun. Daha gecenin yarısında parayı koyduğum yeri hatırladım) deyince, Hazret-i İmam, (Keşke sabaha kadar ibadete devam etseydin. Çünkü şeytan senin sabaha kadar ibadet etmene tahammül edemediği için daha gecenin yarısında sana hatırlatmış. Sabaha kadar da şükür namazı kılsaydın daha iyi ederdin. Sen parayı bulunca namazı bıraktın) dedi.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
hatice_hd

hatice_hd

Kıdemli Üye · 148 mesaj

RE: Sabaha kadar namaz kıl hatırlarsın

ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm Allah razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...
_Resul_

_Resul_

hatice_hd yazdı:
ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)

Allah(c.c) sizdende razı olsun...Allah(c.c)'ya emanet olun.....B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm Allah razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...

Ve aleykümselam....Allah(c.c) sizdende razı olsun...Allah(c.c)'ya emanet olun..B)
ULUTAS

ULUTAS

Kıdemli Üye · 200 mesaj

allah razı olsun emeğine sağlık selam ve dua ile allaha emanet ol
l@l

l@l

Mübarek Üye · 656 mesaj

S.A. emeğine sağlık güzel bi hikayeymiş
_Resul_

_Resul_

ULUTAS yazdı:
allah razı olsun emeğine sağlık selam ve dua ile allaha emanet ol

Allah(c.c.) sizdende razı olsun...Allah(c.c) ' ya emanet olun.. B)B)
_Resul_

_Resul_

l@l yazdı:
S.A. emeğine sağlık güzel bi hikayeymiş

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah..Beğendiinize sevindim...Allah(c.c) ' ya emanet olun...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

ALLAH CC RAZI OLSUNKARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.SELAMETLE KAL.
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

Resul_Acer yazdı:
Adamın biri parasını sakladığı yeri unutmuştu. Ne kadar düşündü ise günlerce aramasına rağmen parayı sakladığı yeri bir türlü hatırlayamıyordu. Benim bu derdime bir çare bulursa o bulur diyerek doğru imam-ı a'zam hazretlerinin huzuruna gitti.

İmam-ı a'zam dedi ki:
''Bu senin meselen fıkıhla ilgili değil ama, yine de sana bir akıl vereyim: Sen git bu gece sabaha kadar namaz kıl, ümit ediyorum ki, paranı koyduğun yeri hatırlarsın.''

Adam o gece sabaha kadar ibadet etmeye karar verip abdest aldı, namaz kılmaya başladı. Daha gecenin yarısı bile olmadan parayı koyduğu yeri hatırladı. Namazı bıraktı, doğru parayı koyduğu yerden alıp yattı.

Sabah olunca imam-ı a'zama, (Allah senden razı olsun, bu derdime de çare buldun. Daha gecenin yarısında parayı koyduğum yeri hatırladım) deyince, Hazret-i İmam, (Keşke sabaha kadar ibadete devam etseydin. Çünkü şeytan senin sabaha kadar ibadet etmene tahammül edemediği için daha gecenin yarısında sana hatırlatmış. Sabaha kadar da şükür namazı kılsaydın daha iyi ederdin. Sen parayı bulunca namazı bıraktın) dedi.

AZİZ KARDEŞİM...
BU ZAT GECE YARISINA KADAR KILABİLDİĞİ NAMAZLARI "ALLAH" RIZASI İÇİN"Mİ KILMIŞ OLUYOR!!!
YOKSA BEN YANLIŞ"MI ANLADIM.

ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ.
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
Canan38

Canan38

Kıdemli Üye · 346 mesaj

eline emegine saglik B)selam ve dua ile
_Resul_

_Resul_

Canan38 yazdı:
eline emegine saglik B)selam ve dua ile

Allah(c.c) razı olsun....Hayırlı günler.. B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.