SaBaHa kAdAr NaMaZ kIL hAtIRLaRsIn....

1.755 görüntülenme · 24 yanıt

Paylaş:
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

Adamın biri parasını sakladığı yeri unutmuştu. Ne kadar düşündü ise günlerce aramasına rağmen parayı sakladığı yeri bir türlü hatırlayamıyordu. Benim bu derdime bir çare bulursa o bulur diyerek doğru imam-ı a'zam hazretlerinin huzuruna gitti.

İmam-ı a'zam dedi ki:
“Bu senin meselen fıkıhla ilgili değil ama, yine de sana bir akıl vereyim: Sen git bu gece sabaha kadar namaz kıl, ümit ediyorum ki, paranı koyduğun yeri hatırlarsın.”

Adam o gece sabaha kadar ibadet etmeye karar verip abdest aldı, namaz kılmaya başladı. Daha gecenin yarısı bile olmadan parayı koyduğu yeri hatırladı. Namazı bıraktı, doğru parayı koyduğu yerden alıp yattı.

Sabah olunca imam-ı a'zama, (Allah senden razı olsun, bu derdime de çare buldun. Daha gecenin yarısında parayı koyduğum yeri hatırladım) deyince, Hazret-i İmam, (Keşke sabaha kadar ibadete devam etseydin. Çünkü şeytan senin sabaha kadar ibadet etmene tahammül edemediği için daha gecenin yarısında sana hatırlatmış. Sabaha kadar da şükür namazı kılsaydın daha iyi ederdin. Sen parayı bulunca namazı bıraktın) dedi.

alıntı
selam ve dua ile....
KANTURALI

KANTURALI

Yeni Üye · 3 mesaj

Selamünaleyküm.

Selamünaleyküm.

BU DÜNYA GELİP GEÇİCİDİR. BUNUN EN GÜZEL KANITLARI MEZARLIKLARDIR. ANCAK BİZ İBRET ALIP DA KENDİMİZİ BİZE SONSUZ NİMETLERİ VEREN ALLAH'IMIZA TESLİM ETMİYORUZ DA DÜNYANIN GEÇİCİ NİMETLERİNE ALDANIP GERÇEK DÜNYA TARAFINI KAPATIYORUZ. ALLAH BİZİ BU FANİ DÜNYANIN ALDATAN YÜZÜNE KANIP DA KENDİ YOLUNDAN SAPAN KULLARINDAN ETMESİN. EMEĞİN İÇİN ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. MEZHEP İMAMIMIZA SONSUZ SELAM OLSUN ALAH OHDAN RAZI OLSUN...SAYGILAR...
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

KANTURALIBU DÜNYA GELİP GEÇİCİDİR. BUNUN EN GÜZEL KANITLARI MEZARLIKLARDIR. ANCAK BİZ İBRET ALIP DA KENDİMİZİ BİZE SONSUZ NİMETLERİ VEREN ALLAH'IMIZA TESLİM ETMİYORUZ DA DÜNYANIN GEÇİCİ NİMETLERİNE ALDANIP GERÇEK DÜNYA TARAFINI KAPATIYORUZ. ALLAH BİZİ BU FANİ DÜNYANIN ALDATAN YÜZÜNE KANIP DA KENDİ YOLUNDAN SAPAN KULLARINDAN ETMESİN. EMEĞİN İÇİN ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. MEZHEP İMAMIMIZA SONSUZ SELAM OLSUN ALAH OHDAN RAZI OLSUN...SAYGILAR...

ve aleykum selam...amin..Allah cc razi olsun....selam ve dua ile saygilar...
Sterliçya

Sterliçya

Yeni Üye · 4 mesaj

Allh razı olsun çok güzel anlamlı bir hadise anlayana ......
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

SterliçyaAllh razı olsun çok güzel anlamlı bir hadise anlayana ......

amin ecmain....evet anlayana.....selam ve dua ile...:T
selenny

selenny

Kıdemli Üye · 358 mesaj

ALLAH(C.C) razı olsun selam ve dua ile..:):)
yolculuk

yolculuk

Üye · 18 mesaj

selemın aleykum
sadece sukur secdesi yetmiyo diğer farz namazlarımızıda yapamamız gerekıyo malum seytanın bas düşmanı secde
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

selennyALLAH(C.C) razı olsun selam ve dua ile..:):)

Amin cumlemizden..selam ve dua ile...:)
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

yolculukselemın aleykum
sadece sukur secdesi yetmiyo diğer farz namazlarımızıda yapamamız gerekıyo malum seytanın bas düşmanı secde

b]ve aleykum selam..evet cok haklisniz..selam ve dua ile...:)
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

:( Eyy Allah'ım(c.c.) sen bizleri şeytanın vesveselerinden ve hilelerinden koru Ya Rabbim kardeş güzel bi hikaye bizlerler paylaştın sağol selametle kal.....:G
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

rüyam3:( Eyy Allah'ım(c.c.) sen bizleri şeytanın vesveselerinden ve hilelerinden koru Ya Rabbim kardeş güzel bi hikaye bizlerler paylaştın sağol selametle kal.....:G

..amin amin Rabbim bizi korusun kardesim...selam ve dua ile...
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

gonulturkerAdamın biri parasını sakladığı yeri unutmuştu. Ne kadar düşündü ise günlerce aramasına rağmen parayı sakladığı yeri bir türlü hatırlayamıyordu. Benim bu derdime bir çare bulursa o bulur diyerek doğru imam-ı a'zam hazretlerinin huzuruna gitti.

İmam-ı a'zam dedi ki:
“Bu senin meselen fıkıhla ilgili değil ama, yine de sana bir akıl vereyim: Sen git bu gece sabaha kadar namaz kıl, ümit ediyorum ki, paranı koyduğun yeri hatırlarsın.”

Adam o gece sabaha kadar ibadet etmeye karar verip abdest aldı, namaz kılmaya başladı. Daha gecenin yarısı bile olmadan parayı koyduğu yeri hatırladı. Namazı bıraktı, doğru parayı koyduğu yerden alıp yattı.

Sabah olunca imam-ı a'zama, (Allah senden razı olsun, bu derdime de çare buldun. Daha gecenin yarısında parayı koyduğum yeri hatırladım) deyince, Hazret-i İmam, (Keşke sabaha kadar ibadete devam etseydin. Çünkü şeytan senin sabaha kadar ibadet etmene tahammül edemediği için daha gecenin yarısında sana hatırlatmış. Sabaha kadar da şükür namazı kılsaydın daha iyi ederdin. Sen parayı bulunca namazı bıraktın) dedi.

alıntı
selam ve dua ile....

SELAMÜN ALEYKÜM,GÖNÜLTÜRKER KARDEŞİM.

O ZATI MUHTEREM GECENİN YARISINA KADAR KILMŞ
OLDUĞU NAMAZLARI "ALLAH RIZASI" İÇİN'Mİ KILMIŞ OLUYOR..!!!
YOKSA BEN'Mİ YANLIŞ ANLADIM ACABA.

SELAMETLE.
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
dolunayhilal

dolunayhilal

Kıdemli Üye · 287 mesaj

Allah Razi Olsun Emeğine Sağlik Kardeş
süheyla06

süheyla06

Üye · 28 mesaj

Kardeşlerim Ben Evlenmeden Once Daha Cok Ibadetle Meşgul Oluyodum Evlenince Biraz Kisitlaniyor Ibadetlerin Bence Acaba Sadece Benmi Oyleyim Yoksa Kendimimi Bole şekillendiriyorum Bana Bu Meselede Beni Aydinlatirmisiniz Dua Edin Ve Dualarim Sizlerle paylaşım için tşk Allaha Emanet Olun
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

ResulaydinSELAMÜN ALEYKÜM,GÖNÜLTÜRKER KARDEŞİM.

O ZATI MUHTEREM GECENİN YARISINA KADAR KILMŞ
OLDUĞU NAMAZLARI "ALLAH RIZASI" İÇİN'Mİ KILMIŞ OLUYOR..!!!
YOKSA BEN'Mİ YANLIŞ ANLADIM ACABA.

SELAMETLE.

ve aleykum selam Resul Aydin kardesim...evet kardesim yanlis anlamadin Allah rizasi icin kilmisti hatrliyabilsin....selam ve dua ile...
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

dolunayhilalAllah Razi Olsun Emeğine Sağlik Kardeş

Amin ecmain kardesim,begendigine sevindim...selam ve dua ile...
gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

süheyla06Kardeşlerim Ben Evlenmeden Once Daha Cok Ibadetle Meşgul Oluyodum Evlenince Biraz Kisitlaniyor Ibadetlerin Bence Acaba Sadece Benmi Oyleyim Yoksa Kendimimi Bole şekillendiriyorum Bana Bu Meselede Beni Aydinlatirmisiniz Dua Edin Ve Dualarim Sizlerle paylaşım için tşk Allaha Emanet Olun

vallahi kardesim bu konuda bisey diyemicegim..hakli olabiliirsiniz...selam ve dua ile...
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

selamün aleyküm kardeşim eline sağlık allaha emanet ol
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

gonulturker

gonulturker

Kıdemli Üye · 459 mesaj

CEVDET-71selamün aleyküm kardeşim eline sağlık allaha emanet ol

ve aleykum selam kardesim..Allah'ima emanetsin...selam ve dua ile..
erhunakarsu

erhunakarsu

Kıdemli Üye · 190 mesaj

ALLAH(C.C) razı olsun
selametle..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.