B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
bir kusur yüzünden geri çevrilmek
1.230 görüntülenme · 7 yanıt
Ünlü bir dokumacı,dokuduğu kumaşı satmış.Daha sonra o kumaş parçasında bir kusur görülmüş ve geri çevrilerek bedeli istenmiş.Dokumacı parayı vermiş,fakat gözlerinden yaş gelmiş.sormuşlar"niçin ağlıyorsun,kumaşı geri verdik diyeyse,üzülme.alıp gidelim ve paranı geri verelim!".Dokumacı "hayır,kumaş için ağlamıyorum"demiş;"onun bir kusuru görüldü ve geri çevrildi.Fakat ya ömür boyu yaptıklarım Allah'a arz olunduğu zaman böyle bir kusur yüzünden geri çevrilecek olursa,ne olur benim halim?ben bunu düşündüm de ağladım.hayat kumaş gibi değilki,tekrar dokunsun.o sadece bir kere gelir,geçer."
RE: bir kusur yüzünden geri çevrilmek
selam aleyküm. evet doğru ya makbul ibadetlerimiz yoksa. RABBİMİZ ONUN İÇİN TAKVA SAHİBİ OLMAMIZI İBADETLERİMİZİ SADECE KENDİSİ İÇİN İHLASLA YAPMAMIZI EMREDİYOR. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
selam aleyküm. evet doğru ya makbul ibadetlerimiz yoksa. RABBİMİZ ONUN İÇİN TAKVA SAHİBİ OLMAMIZI İBADETLERİMİZİ SADECE KENDİSİ İÇİN İHLASLA YAPMAMIZI EMREDİYOR. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
güzel bir hikaye..evet zaman içinde yaptıklarımızın geri döndürülmesi mümkün değil malesef....biz de mümkün olmadığı için kullanmakta olduğumuz zamanı iyi değerlendirmeliyiz.selam ve dua ile
güzel bir hikaye..evet zaman içinde yaptıklarımızın geri döndürülmesi mümkün değil malesef....biz de mümkün olmadığı için kullanmakta olduğumuz zamanı iyi değerlendirmeliyiz.selam ve dua ile
S.A ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ GERÇEKTEN DE,ZAMANI İYİ DEĞERLENDİREMEDİĞİMİZ DE BİR GERÇEK.ALLAH'IN MERHAMETİNDEN ŞÜPHE YOK,İNSANDA KUSUR ÇOK,ALLAH KUSURLARIMIZI ÖRTSÜN.AMİN.B)B)B)B)B)
S.A ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ GERÇEKTEN DE,ZAMANI İYİ DEĞERLENDİREMEDİĞİMİZ DE BİR GERÇEK.ALLAH'IN MERHAMETİNDEN ŞÜPHE YOK,İNSANDA KUSUR ÇOK,ALLAH KUSURLARIMIZI ÖRTSÜN.AMİN.B)B)B)B)B)
Alllah razı olsun kardeşim ya ne güzel bir kıssa anlayana. Bizim her hareketimizde kusur var ibadet ediyoruz onalr bile kusurlu.
Rabbimizin merhametine güveniyoruz.
Biz çabalayalım o bizi affeder buna inanın
Alllah razı olsun kardeşim ya ne güzel bir kıssa anlayana. Bizim her hareketimizde kusur var ibadet ediyoruz onalr bile kusurlu.
Rabbimizin merhametine güveniyoruz.
Biz çabalayalım o bizi affeder buna inanın
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/8437-bir-kusur-yuzunden-geri-cevrilmek · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
Giriş yap ve cevap yaz.