Senin yüzünden bana kızdılar!!!

2.078 görüntülenme · 23 yanıt

Paylaş:
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

Abdullah b. Mübarek Hazretleri bir vakit savaşa katılmıştı. Savaşta karşısına çok zorlu bir düşman askeri çıkmıştı. Bu düşman askeri ile uzun bir mücadeleye girişir. Birebir bu savaş o kadar sürer ki, vakit namazı girmiş ve geçmek üzeredir. İbnü Mübarek Hazretleri düşmanına der ki:

Şu kadar zamandır çarpışıyoruz, birbirimize üstünlük sağlayamadık, benim namaz vaktim girdi ve de geçmek üzeredir. İzin ver, ben namazımı kılayım, sonra çarpışmaya devam edelim. Düşmanı bu öneriyi kabul eder ve İbnü Mübarek Hazretleri namaza durur. Namazı bitip çarpışmaya başlayacakları sırada bu sefer de düşmandan bir öneri gelir:

Sen ibadetini yaptın, bana da müsaade et, ben de putlarıma gerekli tazimde bulunayım. Düşman göğsünde sakladığı küçük bir putu çıkarıp yere koyar, karşısına geçip kıyam eder. Sonra da karşısına geçip oturur. İbnü Mübarek Hazretleri düşmanının puta tazim ettiğini görünce içinden der ki: İşte düşmanı tam öldürecek zaman. Yerinden kalkar ve elinde kılıç, düşmanın başına dikilir. Tam kılıcı indireceği zaman:

Ahdinde dur, şüphe yok ki verilen sözün sorumluluğu vardır. (İsra, 17/34) diye bir ses duyar. Bu sesi duyması ile birlikte ağlamaya başlar. Düşman, başını kaldırıp baktığında, İbnü Mübarek in elinde kılıçla ağladığını görür. Düşman sorar:

Ne yapıyorsun? Sana ne oldu? İbnü Mübarek düşündüklerini anlattıktan sonra şöyle dedi ki:

Senin yüzünden bizi azarladılar. Düşman bu durumdan çok duygulanmıştır. Der ki:

Düşmanı için dostunu azarlayan böyle bir Allah a baş kaldırmak ve karşı gelmek doğru bir hareket değildir. Ardından çarpışmayı bırakarak Müslüman olur ve mü minlerin safına geçti.

Alıntıdır...B)B):(:(
ruzgar_17

ruzgar_17

Kıdemli Üye · 274 mesaj

RE: Senin yüzünden bana kızdılar!!!

canım kardesım allah senden razaı olsunn dularda beraber olmak dılegıyleeee ahıret dostum
sundem

sundem

Yeni Üye · 6 mesaj

s.a teşekkürler arkadaşım eline sağlık
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

vealeykümesselam kardeşim çokkk tşkler ruzgar beni çok mutlu ettin kardeşim çok tşkler selametle kalın...B)
OKU

OKU

Kıdemli Üye · 267 mesaj

S.A
ALLAH CC
RAZI
OLSUN
KARDEŞİM
O MÜBAREK
KILICA
YEMİN
OLSUN Kİ
AĞLIYORUM
ALLAH CC
RAZI
OLSUN
A.E.O
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

Vealeykümesselam kardeşim ne kadar güzel bişiy yazmışsın Allah cümlemizin mekanını cennet eylesin inş. selametle kalın...B)
Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

SELAMÜNALEYKÜM SAĞOL KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAHA EMANET OL SELAMETLE
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

HEVES

HEVES

Kıdemli Üye · 271 mesaj

selamün aleyküm kardeşim bu güzel kıssayı bizle paylaştığın için sağolasın Rabbim yar ve yardımcın olsun..Allaha emanet ol ...B)B)
fidan

fidan

Mübarek Üye · 947 mesaj

s.a. allah razı olsun lana kardeşim çok güzeldi allah bütün münafıkları ıslah etsin inş.
biz nekadar şanslıyız ki müslümanız ve en başından beri öyleydik allaha şükürler olsun
a.e.o
helena

helena

Aktif Üye · 71 mesaj

Allah razı olsun kardeşim çookk sağoll A.e.o....
ummetinfakiri

ummetinfakiri

Kıdemli Üye · 138 mesaj

s.a
Üstad ellerinize sağlık çok güzel bir kıssaymış.
Allah razı olsun..
ALLAHA EMANET OLUNZ...
gurbetten

gurbetten

Mübarek Üye · 1.474 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN!!! KARDESIM RABBIM HERKESE HIDAYET NASIP ETSIN
iKRA-OKU...
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

Selamunaleyküm kardeşlerim Allah cümlemizden razı olsun inş. yorumlarınızla beni çok mutlu ettiniz sizde Alah'a emanet olun selametle kalın...B)
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM SELAM VE DUA İLE...
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamunaleyküm kardeşim cümlemizden inşaAllah selametle kalın....
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

selamun aleyküm gönlü güzle kardeşim.çok güzeldi ya..ne kadar duygulandırıcı bir hikaye..paylaştığın için çok sağolasın..:(:(:(:(:(selam ve dua ile
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

vealeykümesselam ablacım saolun ecmain inşaAllah selametle kalın...B)
beadgirl

beadgirl

Kıdemli Üye · 262 mesaj

allah razı olsun kardeşim gerçekten çok güzeldi teşekkürler B)B)B)
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamunaleyküm kardeşi ecmain inşaAllah bende tşk ederim selametle kalın....B)
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Düşmanı için dostunu azarlayan böyle bir Allah a baş kaldırmak ve karşı gelmek doğru bir hareket değildir. Ardından çarpışmayı bırakarak Müslüman olur ve mü minlerin safına geçti.
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.