Abdest

2.379 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Figen Barlas Es, günde 5 kez abdest almanın koruyucu hekimlik açısından büyük fayda sağladığını söyledi. Abdest alırken ağız ve burnun üçer kez yıkandığını hatırlatan Figen Barlas Es, “Ağız, burun ve dişler vücudun dışa açık kapıları. Buralara yerleşen bakteriler abdest sayesinde düzenli şekilde temizlenir.” dedi. Mikropların insana daha çok el ve yüzlerden geçtiğini hatırlatarak, “Katıldığım bir kongrede, enfeksiyonlardan korunmanın en geçerli yolunun elleri sık sık yıkamaktan geçtiği ifade edildi. Buna göre günde 5 kez abdest alan bir insan enfeksiyonlardan önemli ölçüde korunabilir.” şeklinde konuştu. Abdestte kolların sıvazlanarak yıkandığına dikkat çeken Es, “Tıbbî araştırmalara göre vücudu su ile sıvazlamak damarlara genişleme ve daralma egzersizi yaptırıyor. Bu da çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan damar sertliği açısından iyi bir korunma yöntemi. Aynı şekilde vücudun damarca en zengin bölgesi olan başın da sıvazlanması, baş ağrılarının azalmasını sağlayabilir.” değerlendirmesinde bulundu. Barlas Es, ayak tabanı ve kulakların vücudun özel akupunktur alanını oluşturduğunu, bu organların sıvazlanmasının masaj etkisi yaptığını vurguladı.
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

RE: Abdest

ALLAH razı olsun ablacım yine çok güzel şeyler paylaşmışsın dua ile
konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Eğer bu kadar önemli sonuçları olmamış olsaydı aceba Rabbimiz bizim için günde beş vakit namaz kılmayı farz kılar mıydı? Hangi ibadetin bedenimize veya ruhumuza zararı varki. düşünün ve eğer biliyorsanız lütfen bana yazar mısınız? İnanın bu konuda çok samimiyim. Sadakayı düşünün içimiz bir insana faydamız dokundu diye bir hoş olmuyor mu?
Selam ve dua ile.
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Allah razı olsun.B)

Anlaşılıyor ki,Cenab-ı Hak bizlere neyi emretmişse o mutlaka bizim yararımızadır.
Ravza_Nur

Ravza_Nur

sevvalmina yazdı:
ALLAH razı olsun ablacım yine çok güzel şeyler paylaşmışsın dua ile
rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim dua ile
esra_br

esra_br

Üye · 20 mesaj

selamün aleyküm.. tüm dostlara..siteyi yeni farkettim wehemen üye olmalyım diye düşündüm.. umarım birbirimize faydalı oluruz..
Ravza_Nur

Ravza_Nur

esra_br yazdı:
selamün aleyküm.. tüm dostlara..siteyi yeni farkettim wehemen üye olmalyım diye düşündüm.. umarım birbirimize faydalı oluruz..
aleyküm selam kardeşim hoş geldiniz aramıza bizim sitemiz üye olunacak sitedir yani inş sizde faydalı olursunuz katkılarınızı bekliyoruz dua ile
carmelo89

carmelo89

Kıdemli Üye · 452 mesaj

Allah bize hicbişeyde zorluk cıkarmamış
ibadet ederken bile bizim üstümüzde ki rahmetini göstermiş...
gercekten o cok lutufkardır...B)
Ravza_Nur

Ravza_Nur

carmelo89 yazdı:
Allah bize hicbişeyde zorluk cıkarmamış
ibadet ederken bile bizim üstümüzde ki rahmetini göstermiş...
gercekten o cok lutufkardır...B)
amenna kardeşim o bize ne buyurmuşsa bizim için bir fayda vardır muhakkak bize düşen duyduk işittik ve tasdik ettik demek rabbim rızasından ayırmasın dua ile
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Allah razı olsun ablacım. Rabbul alemin ne emretmişte onda bi düzensizlik bi yararsızlık, fazlalık ve gereksizlik bulmuşlar. Herşey bizim için

Hem dünya hem ahiretimiz için

Ya abla 15 dakikadır yollamaya çalışıyorum sen yorum yapmışsın halen de ben yollayacam. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim....

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
Ravza_Nur

Ravza_Nur

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun ablacım. Rabbul alemin ne emretmişte onda bi düzensizlik bi yararsızlık, fazlalık ve gereksizlik bulmuşlar. Herşey bizim için

Hem dünya hem ahiretimiz için

Ya abla 15 dakikadır yollamaya çalışıyorum sen yorum yapmışsın halen de ben yollayacam. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim....
rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim sitede ağırlık var bende snein açtığın forma mesaj yazıyorum defalarca denedim olmadı yazılar gitmiyor hayırlısı olsun bakalım dua ile
edaalican

edaalican

Kıdemli Üye · 454 mesaj

esra_br yazdı:
inşallah hayırlara vesile olur.
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Abdestin vücut temizliği ve sağlık açısından faydaları çok açık . Sadece şu kadarını söyleyebiliriz. Ağız ve burnun bir kaç defa yıkanması, boynun ıslak elle meshedilmesi, el ve ayakların yıkanması, vücuttaki kan dolaşımının, en uzak noktalardan uyarılması gibi bir pratik yarar sağlamaktadır.

Sevgili peygamberimizin şu sözünde, abdestin hem fizyolojik hem de manevî faydasını içeren derin bir hikmet gizlidir: "Öfke şeytandandır, şeytan ateşten yaratılmıştır. Ateş ancak su ile söndürülür, o halde öfkelendiğiniz zaman onu yenmek için abdest alınız. selam ve dua ile B)B)B)B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Zerda bende arkalardan yetişiyorum oğlumdan bilgisayarın başına hırsız gibi oturyorum kimi zaman kusura bakma s.a B)B)B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.