Eşimin Haberi Olmadan Boşayabilir miyim?
1.010 görüntülenme · 3 yanıt
ve aleykumselam..
bi ablam imanla nikahın şakası olmaz der..
bir türlü yemiin etmişsiniz.. konuyla ilgili link aşağıda ordan okuyabilirsiniz çünkü benim bilgim dahilinde değil.. ne dersem yalan olur..yanlış yönlendirmek istemem..
Sorularla İslamiyet | ŞARTA BAĞLI BOŞANMADA ÇÂRE (HÎLE)
bi ablam imanla nikahın şakası olmaz der..
bir türlü yemiin etmişsiniz.. konuyla ilgili link aşağıda ordan okuyabilirsiniz çünkü benim bilgim dahilinde değil.. ne dersem yalan olur..yanlış yönlendirmek istemem..
Sorularla İslamiyet | ŞARTA BAĞLI BOŞANMADA ÇÂRE (HÎLE)
ser-1919, post: 1140033, member: 76690Selamün Aleykum
ben kendi kendime içimden (eşime söylemeden) eşime şu haberi verirsem eşim boş olsun dedim
ve sonrada o haberi vedim
boşanmış mı olduk
aleykum selam kardeşim ..
site içerisinde soru sormak yasak ..
inşaALLAH .. bu linkten faydalana bilirsiniz ..
sorunuz cevabı var içerisinde ..
hayırlı günler dilerim ..
selam ve dua ile ...
Sorularla İslamiyet | BOŞANMA İLGİLİ BAZI ÖNEMLİ MESELELER
Ve Aleykum Selam kardeşim. Neden bu tür yeminlere giriyorsunuz anlamıyorum ve çok üzülüyorum. Size yeminlerle alakalı davranışımı örnek olarak sunabilirim.Bana birisi bu konuda yemin et derse veya kendim bir duruma karşı söz vermek durumunda kalırsam. Karşı tarafa veya kendime derim ki " Ben çok çok önemli konular dışında yemin etmem.Dürüstlüğüme güveniyorsan kabul et " ... Size de böyle şeyler öneririm.Yemin çok bağlayıcı ve çok önemli bir hadisedir bunun inceliğini sürekli olarak düşünün ve şahitlik olayları dışında gereksiz kızgınlıklarla yeminlere girmeyin.
Selametle kalın...
Selametle kalın...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/60294-esimin-haberi-olmadan-bosayabilir-miyim · 21.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Eşimin giyimi İslam'da Aile Hayatı 83 cevap
- Eşimin Hatalarini Kendisine Nasil Söylesem Islamda Kadının Yeri ve Önemi 2 cevap
- eşimin rüyası Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
- Eşimin Bir Melek Olmasını İstiyorum İslam'da Aile Hayatı 34 cevap
- Eşimin bir melek olmasını istiyorum Nasihatler 2 cevap
- HÜRRİYETİN YALAN HABERİ Nasihatler 4 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.