Bakalım Bu sorunun Cevabını bilen var mı ?

1.185 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
kaniirfan

kaniirfan

Mübarek Üye · 647 mesaj

Arkadaşlar size bir sorum olacak .bu sorunun cevabını aslında biliyorum ama sizlerden de bilen varmı diye merak etmekle birlikte bilmeyenler içinde yeni güzel bir bilgi olmasını istedim ..
soru şu :
İnsanlardan bazıları HZ MUHAMMED ismini duyuklarında sağ ellerini kalplerine koyarak salavat getirir. Peki bu hareketin (elin kalbe konması) asıl sebebi nedir?..bu davranış nasıl ortaya çıkmıştır ?

lütfen bilginizi paylaşınız
kısa bir süresonra cevabı açıklayacağım..
PeNYe.Zz

PeNYe.Zz

Kıdemli Üye · 353 mesaj

evet bunu duymuştum..ama tam olarak açıklaması yapılmadı bana.benim fikrim peygamber efendimizi kalpten sevdiğimizi,onun herzaman kalbimizde olduğunu ifade etmek için olabilir..tabi ne kadar doğru bilmiyorum..yanlışım varsa düzeltelim arkadaşlar..Allah razı olsun..
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

evet bu davranışı hep görürüm ama neden böyle yapılır bilmiyorum malesef:a11:
cvbı da merakla bekliyorum:a03:
_-yolcu-_

_-yolcu-_

Kıdemli Üye · 155 mesaj

Asr-ı saadet devrinde sahabe efendilerimiz peygamber aleyhisselamın adı anılınca kalpleri öyle bir atarmış k nerdeyse yerinden fırlayacak gibi olurmuş.sahabe efendilerimizde sağ ellerini kalplerinin üzerine koyarak onu bastırırlarmış.
Ben böyle duymuştum ama böyledir galiba.Bizim ki gibi adet yerini bulsun diye yapmıyorlarmış yani
~Leyfunnur~

~Leyfunnur~

Mübarek Üye · 1.059 mesaj

cevabi ben de merakla bekliyorum...
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

cevabı bilen varsa söylesin
kaniirfan

kaniirfan

Mübarek Üye · 647 mesaj

_-yolcu-_Asr-ı saadet devrinde sahabe efendilerimiz peygamber aleyhisselamın adı anılınca kalpleri öyle bir atarmış k nerdeyse yerinden fırlayacak gibi olurmuş.sahabe efendilerimizde sağ ellerini kalplerinin üzerine koyarak onu bastırırlarmış.
Ben böyle duymuştum ama böyledir galiba.Bizim ki gibi adet yerini bulsun diye yapmıyorlarmış yani

Yolcu Rumuzlu Arkadaş doğru cevabı vermiştir..İnsALLAH O Aşka bizlerde ulaşırız
Cikmaz~Sokak

Cikmaz~Sokak

Kıdemli Üye · 293 mesaj

kaniirfan, post: 1098651, member: 79773Yolcu Rumuzlu Arkadaş doğru cevabı vermiştir..İnsALLAH O Aşka bizlerde ulaşırız

Amin, Ins'ALLAH.
kaniirfan

kaniirfan

Mübarek Üye · 647 mesaj

.................
~Leyfunnur~

~Leyfunnur~

Mübarek Üye · 1.059 mesaj

kaniirfan, post: 1098651, member: 79773Yolcu Rumuzlu Arkadaş doğru cevabı vermiştir..İnsALLAH O Aşka bizlerde ulaşırız

amin insALLAH bizde o aska ulasiriz

Asr-ı saadet devrinde sahabe efendilerimiz peygamber aleyhisselamın adı anılınca kalpleri öyle bir atarmış k nerdeyse yerinden fırlayacak gibi olurmuş.
Sahabe efendilerimizde sağ ellerini kalplerinin üzerine koyarak onu bastırırlarmış.
Hasan011974

Hasan011974

Kıdemli Üye · 289 mesaj

Amin inşallah.RABBIM(C.C.) Zatının(S.A.V) Aşkıyla bizide yandırır.Kalplerimizi attırır inşallah.
şekerleme

şekerleme

Kıdemli Üye · 490 mesaj

amin inşallah
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.