cevap bekliyorum
kardeş cevabını bekliyorum hala
19.595 görüntülenme · 281 yanıt
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERallahına kurban olduğum ayetleri okudun madem orada efendimizin yolundan gidlimesinin emrolunmasıyla karşılaşmadınmı
ZzzamanSoruları numaralandırman güzel olmuş. Teşekkürler! :)
7. Kardeşim, kitaplara imanın içinde hadis kitaplarının olduğuna emin misin? Kitaplara iman derken ben onun ilahi kitaplara işaret ettğini düşünüyordum. Yani sadece Allah'ın kelamı olan kitaplara...
9. Bazı cümlelerim sizi rahatsız edebilir. Oldukça saygılı yazmaya çalışıyorum. Ama sonuçta bir fikir ayrılığı var, bu kaçınılmaz biraz. Yine de rahatsız edici ifadelerim olursa özürdilerim.
ZzzamanEvet, karşılaştım. Ama yanlış anlaşıldım galiba, okuduğum ayetlere inanmıyorum ki. Önce Kuran'a inanmak, sonra içinde yazan peygambere inanmak lazım.
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
sınan_06kardeşim bak kuran senin gibi inanmayanları nasıl belirtmiş....
BAKARA (171) : İnkar edenleri imana çağıran (peygamber) ile inkar edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar.
ZzzamanAllah her kimi doğruya erdirmek isterse onun göğsünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir. (6 Enam 125)
Sağır, dilsiz ve kör isem yapabileceğim bir şey yok. Ben bir mucize gördüğüm halde inanmamazlık yapmıyorum.
ZzzamanAllah her kimi doğruya erdirmek isterse onun göğsünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir. (6 Enam 125)
Sağır, dilsiz ve kör isem yapabileceğim bir şey yok. Ben bir mucize gördüğüm halde inanmamazlık yapmıyorum.
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
ramora
...
o zaman bir düşünün.. bu sıkıntılarla dolu dünyaya geldik.. rabbim yaratıcımız bizi öylece ortada bırakır mı? hayır! bunun için asırlar süren zaman zarfında birçok şekilde yanımızda olmuş.. hamd olsun... önyargısız ve dünya rehberi olarak baktığınızda göreceğiniz en güzel rehber Kur'an'dır.. ve en güzel din dolayısıyla islamdır. çünkü islam Kur'an'a imn ve uyum gerektirir. orada yazılı olana göre yaşayan bir insan hem uzun ömürlü, sağlıklı olur hem de mutlu ve huzurlu.. neden islam sorusunu siz kendiniz de apaçık bulursunuz kardeşim...
...
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
can kırıklarıkardeş senden bir ricam var şuan da 7 adet nas okurmusun ve okuyunca bana cevap yaz
cevap bekliyorum
kardeş cevabını bekliyorum hala
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/56774-eger-dogruysa-ben-de-inanmak-istiyorum · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.