Evde leziz bir yoğurt yapmaya var mısınız

1.177 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

Evde leziz bir yoğurt yapmaya var mısınız

Geçen gün buzdolabımı açtığımda bir sürü süt görünce panik oldum ve kolları sıvayıp yoğurt yapmaya karar verdim.

Ev yoğurdu bebeğinize yedirebileceğiniz en sağlıklı ürün. Ben şahsi kanaatim olarak-bazı annelerin aksine- ev yoğurdunu açık sütle değil, günlük süt kullanarak yapıyorum.

Yoğurt yapımı için gereken şey 1 litre süt ile yapacaksanız 1 yemek kaşığı yoğurt.

-Sütünüzü kaynatın, ben yaklaşık 5-10 dk kaynattım.

-Kaynarken tahta bir kaşıkla köpüklerini alın.

-Daha sonra soğumaya bırakın.

-Küçük parmağımı yakar-yakmaz bir sıcaklıktayken yoğurdu süte yedirin.

-Daha sonra kapakla kapatıp, naylon torba geçirip kalın bir örtüyle sarmalayın.

-5 saat mayalandırın ve yoğurdu açıp dolaba kaldırın.

-Buzdolabında 1 gün bekletin.

H.Kübra Tongar
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

güzel bi paylaşım olmuş geçen hafta oğlumla beraber yaptık çokta güzel oldu yedik bu hafta öyle dalgındım ki ocağın altını kapatır kapatmaz yoğurdu ekledim ve süt kaynar olduğu içn olmadı tabi ben de tuz koyup kaynattım çökelek yaptım.
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

sıla1, post: 967918, member: 92536güzel bi paylaşım olmuş geçen hafta oğlumla beraber yaptık çokta güzel oldu yedik bu hafta öyle dalgındım ki ocağın altını kapatır kapatmaz yoğurdu ekledim ve süt kaynar olduğu içn olmadı tabi ben de tuz koyup kaynattım çökelek yaptım.

iyi ne güzel çökelek yapacağınız varmış demekki :)

afiyet olsun :a12:
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

Gülüşü Yaralı, post: 967928, member: 3
iyi ne güzel çökelek yapacağınız varmış demekki :)

afiyet olsun :a12:

evet nasip :)
ufuktuncay

ufuktuncay

Mübarek Üye · 533 mesaj

Selamün Aleyküm!
Rabbim Cümlenizden Razı Olsun!
Ellerinize Sağlık!
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Sağolun güzel bir paylaşım ama bir şey soracam kutu hazır sütlemi yaptınız. Ben acık sütle yapıyorum ama kutu sütle hiç denemedim olmaz diye biliyordum
cünkü kutu sütler kaynamış sağotulmuş oluyor eger siz yoğurt yapmak için onu tekrar kaynatırsanız vitamini hepten gider diye düşünüyorum ben acık sütü doktorumda tavsiye etti 5 dk. Kaynatıyorum soğuyunca mayalıyorum cok güzel oluyor vitaminide gitmiyor. Eğer 10 dk. Ve fazlası kaynarsa vitamini kalmıyor kardeşim haberin olsun selam ve dua ile
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

annem kutu sütlede yapmıştı çok lezzetli oluyor kutu sütü kaynatmadan yapmıştı sadece ısıtmıştı
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
sonayg

sonayg

Kıdemli Üye · 455 mesaj

kutu süt maya tutmuyo
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.