biz ruhumuzu azraile teslim ediyoruz peki hayvanların canını kim alır biliyoruz ki onların ruhu yok.
selametleB)
16.632 görüntülenme · 18 yanıt
zxnp yazdı:allah razı olsun kardeşim çok sağol
ßiLdiğim kadarıxLan azrail aLır..Çünkü Kur'an ı Kerimde ßütün canLıLarın canını azraiLin aLdığı xazıxor...
Nikko yazdı::dbizler bu yolun hem bekçisi hem işçisiyiz kardeşim.sorun yok istediğinizi diyebilirsiniz.merakımız giderilir emin olun
Bekçi kardeşim :D, şaka yapıyorum tabiki, inan benimde aklıma geldi bu birkaç gündür, iyiki sordun. Bakalım tam olarak bilen varsa, cevaplayayınca öğreniriz.
bedirhan_bedir yazdı:allah razı olsun kardeşim çok sağol.bilgilerin için.
TÜM CANLILARIN RUHU VARDIR. BİTKİLERDE İSE İTİLAF VARDIR. BU NEDENLE RUHU OLAN TUM MAHLUKATIN CANINI AZRAİL AS. ALMAKTADIR.
ALLAH'IN ESENLİĞİ ÜZERİNİZE OLSUN
zxnp yazdı:
doğru ßilmişim:)
bedirhan_bedir yazdı:
TÜM CANLILARIN RUHU VARDIR. BİTKİLERDE İSE İTİLAF VARDIR. BU NEDENLE RUHU OLAN TUM MAHLUKATIN CANINI AZRAİL AS. ALMAKTADIR.
✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
mabet_bekcisi yazdı:
s.a kardeşlerim bu soruyu burda sormam uygun mu bilmiyorum ama bir kardeşimiz sorduğundan beri düşünür oldum.
biz ruhumuzu azraile teslim ediyoruz peki hayvanların canını kim alır biliyoruz ki onların ruhu yok.
selametleB)
✦ Mübarek Üye
mabet_bekcisi yazdı:
s.a kardeşlerim bu soruyu burda sormam uygun mu bilmiyorum ama bir kardeşimiz sorduğundan beri düşünür oldum.
selametleB)
✦ Mübarek Üye
mabet_bekcisi yazdı:
selametleB)
gulen yazdı:
bedirhan_bedir yazdı:
bitkilerde itilaf vardır ne demek kardeşim biraz açıklayabilir misin???
şimdiden teşekkürler
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/16001-hayvan-aleminin-canini-kim-aliyor · 11.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.