RE: 22 Aralık 06 / 1 Zilhicce 1427
selamun aleykum sevvalmina kardeşim bana yardımcı olursan sevinirim.bugünkü orucumu tutmadaım yarından itibaren arefe gününe kadar tutsam aynı sevabı kazanmış olurmuyum yani 1 gün eksik olursa ne olur ?
18.305 görüntülenme · 75 yanıt
adviye_34 yazdı:
selamun aleykum sevvalmina kardeşim bana yardımcı olursan sevinirim.bugünkü orucumu tutmadaım yarından itibaren arefe gününe kadar tutsam aynı sevabı kazanmış olurmuyum yani 1 gün eksik olursa ne olur ?
sert yazdı:
Selamunaleyküm,benim kafam karıştı.Diyanet işlerinin sitesine baktım bu konu hakknıda herhangi bir bilgi bulamadım.Şimdi 22 Aralık Cuma günü mü başlanacak oruç tutmaya.Eğer öyle ise 10 gün oruç tuttuğumzda 10. gün bayramın ilk gününe denk gelmiyor mu?Yoksa 9 gün mü tutacağız?
Allah rızası için bilenler bilgilendirsinler.
evindar yazdı:
HACCI VE UMREYI DE ALLAH IÇIN TAMAM YAPIN. EGER KISITLANIRSANIZ O VAKIT KOLAYINIZA GELEN KURBANI GÖNDERIN. KURBAN YERINE VARINCAYA KADAR BASLARINIZI TIRAS ETMEYIN. IÇINIZDEN HASTA OLANA VEYA BASINDA BIR RAHATSIZLIGI BULUNANA TIRAS IÇIN ORUÇ, SADAKA VEYA KURBANDAN IBARET BIR FIDYE GEREKIR. KISITLILIKTAN KURTULDUGUNUZDA HER KIM HACCA KADAR UMRE ILE SEVAP KAZANMAK ISTERSE ONA DA KURBANIN KOLAY GELENI GEREKIR. BUNU BULAMAYANA ISE ÜÇ GÜN HACDA YEDI GÜN DE DÖNDÜKTEN SONRA, TOPLAM ON GÜN ORUÇ TUTMAK GEREKIR. BU HÜKÜM MESCID-I HARAM'DA IKAMET ETMEYENLER IÇINDIR. ALLAH'TAN KORKUN VE BILIN KI, ALLAH'IN CEZASI GERÇEKTEN ÇOK ÇETINDIR.
002. Sure - BAKARA SURESİ 196. AYET
adviye_34 yazdı:
hayırlı geceler evindar kardeş.Birşey daha soracağım cahilliğimi mazur görürsün umarım.kalkacağımız sahur aynı ramazandaki gibi imsak vaktinemi kadar yoksa dahamı erken . selamun aleykum
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/9968-18-kasim-2009-1-zilhicce-1430 · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.