Sübhaneke duası bize ne anlatır?

5.268 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

Namazdaki sure ve dualar Allah ile kul arasında sonsuz ve sınırsız muhabbettir huzurla dolu sohbettir. Sure ve duaları okurken namaz kılan kişi, Allaha kavuşma ve Onunla bütünleşme duygusunu yaşar.
Sübhaneke duasında namaz kılan kişi, Allahı hamd, övgü, şükür ve takdir içerisinde tesbih ediyorum. dediğinde Rabbi, Ona Ben de seni hamd, övgü, takdir ve şükür içerisinde anıyorum, seni övülmüş kullarımın içerisine katıyorum. Bana dost ve övülmüş kullarımla beraber senin ey kulum, iki cihanda dereceni yükseltiyorum.müjdesini verir.

Senin adın ne yücedir, Senin şanın ne büyüktür.(Ve Tebarekesmüke ve Teala ceddüke) dediğinde Rabbi Ona Senin adını ve şanını iki cihanda maddi ve manevi alanda yücelteceğim. müjdesini sunar. Bu niyaz bize Kevser Suresini hatırlatır. Müşrikler Peygamber Efendimize Sen öleceksin Senin adın, şanın şöhretin Seninle beraber yok olacak, soyu kesik Muhammed! diye sataşırken Rabbi, Resulüne Adı şanı yok olacak Sana kin tutandır, Ey Muhammed.(Kevser 108/3) diyerek Ona destek oluyordu. İşte biz de Rabbimizi Senin adın ne yücedir, Senin şanın ne büyüktür. diye yücelttiğimizde Kevser Suresinde Rabbimizin Rasulüne verdiği müjde bizim için de geçerli olabilecektir. Rabbimizin adını ve şanını yüceltirken bizler de iki cihanda adımızın şanımızın hiç unutulmayıp dostlar ve övülmüşler kervanında ölümsüz bir kul olma şerefine nail oluyoruz. Bir insanın namazı iki cihanda amel defterini kapatmayacak en büyük mucizedir.

Namaz kılan insan, Senden başka ibadet edecek yoktur. (Vela ilahe ğayruk) dediğinde kul Rabbine Rabbim ibadet ve itaat edeceğim, sonsuz sevgi, şefkat ve huzurun hazzını yaşayacağım tek dostum ve sevgilim Sensin. diye niyazda bulunmaktadır. Rabbi kulunun bu niyazına karşılık Seni razı olmuş ve razı olunmuş hayırlı kulların arasında dostluk ve rıza makamına erdireceğim. Ey huzura ermiş nefis Rabbinden razı olmuş ve razı olunmuş olarak Rabbine dön iyi kullarımın arasında gir cennetime. (Fecr 27 30) ayetindeki müjdeyi kuluma sunacağım. der.YAZAR:Esma Sayın Ekerim/AİLEM/ZAMAN
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

RE: Sübhaneke duası bize ne anlatır?

abla ALLAH(CC) razı olsun bizlere hakkını helal et.
Ravza_Nur

Ravza_Nur

sevvalmina yazdı:
abla ALLAH(CC) razı olsun bizlere hakkını helal et.
rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim hak ne demek olurmu öyle şey canım kardeşim benim dua edin inş
tugba_m

tugba_m

Mübarek Üye · 606 mesaj

Allah razı olsun ablacım.Emeğine sağlık
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Allah razı olsunB) Elinize sağlık.

İnşAllah o müjdelere bizlerde nail oluruz.

Selametle kalınız.
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Allah razı olsun ablam

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
Ravza_Nur

Ravza_Nur

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun ablam
rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

Sübhaneke, diyordum. Dedim ki, Sübhaneke'nin anlamı şudur:
Eğer kalbin güzelliğe meylediyorsa, O, “Kusursuz güzellik burada!” diyor.
Eğer mala mülke gidiyorsa, O, “Mükemmel zenginlik burada!” diyor.
Eğer makama meylediyorsa, O, “En yüksek makam burada!” diyor.
Eğer sema'a ve diğer insanların konuşmasına eğilimin varsa; “Kusursuz konuşma burada!” “Kusursuz rahmet ve lütuf burada!.. ”
Ve bütün sıfatlar böyledir ki, O, “Ben koruyup gözetenim!” (Haşr, 23) diyor.
Yani “bir tavuk civcivlerini, benim dostlarımı kanatlarımın altına aldığım gibi alıp koruyup gözetemez!”
Bütün bunlar, umudu kesip, “Allah beni sevmiyor. O, kendi güzelliğinin tadına beni mahrem etmez.” demeyesiniz diyedir. Allah'tan gelecek tatlılığı başka herhangi bir müşfik kanattan bulamazsınız.
Sübhaneke , “Sevdiğiniz ve aradığınız hiçbir şey kusursuz değildir.” diyor Allah; “Saf ve kusursuz olan ben olduğuma göre, buraya boşaltın sevgiyi!”
Maarif, Sultan Veled k.s.

ALLAH RAZI OLSUN...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Rabbi, Ona Ben de seni hamd, övgü, takdir ve şükür içerisinde anıyorum, seni övülmüş kullarımın içerisine katıyorum. Bana dost ve övülmüş kullarımla beraber senin iki cihanda dereceni yükseltiyorum.müjdesini verir.

Rabbim sizden razı olsun. Rabbim bu dereceye hepimizi nail etsin İnşallah.
Selam ve dua ile.
konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Rabbim o güzel müjdeleri bizlere de nasip etsin. Aslında dün gece okumuştum ama bu gece de tekrar okuma gereği duydum çünkü çok güzel müjdeler.
Selam ve dua ile.
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ELLERİNİZE SAĞLIK .
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

ALLAH HEPINIZDEN RAZI OLSUN EMEGINIZE SAGLIK
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Sübhaneke, diyordum. Dedim ki, Sübhaneke'nin anlamı şudur:
Eğer kalbin güzelliğe meylediyorsa, O, “Kusursuz güzellik burada!” diyor.
Eğer mala mülke gidiyorsa, O, “Mükemmel zenginlik burada!” diyor.
Eğer makama meylediyorsa, O, “En yüksek makam burada!” diyor.
Eğer sema'a ve diğer insanların konuşmasına eğilimin varsa; “Kusursuz konuşma burada!” “Kusursuz rahmet ve lütuf burada!.. ”
Ve bütün sıfatlar böyledir ki, O, “Ben koruyup gözetenim!” (Haşr, 23) diyor.
Yani “bir tavuk civcivlerini, benim dostlarımı kanatlarımın altına aldığım gibi alıp koruyup gözetemez!”
Bütün bunlar, umudu kesip, “Allah beni sevmiyor. O, kendi güzelliğinin tadına beni mahrem etmez.” demeyesiniz diyedir. Allah'tan gelecek tatlılığı başka herhangi bir müşfik kanattan bulamazsınız.
Sübhaneke , “Sevdiğiniz ve aradığınız hiçbir şey kusursuz değildir.” diyor Allah; “Saf ve kusursuz olan ben olduğuma göre, buraya boşaltın sevgiyi!”
Maarif, Sultan Veled k.s.
josehp

josehp

Yeni Üye · 3 mesaj

slm ben yeniyimm ama anlamı bilmiyomm:a36:
josehp

josehp

Yeni Üye · 3 mesaj

melek:allahın nurdan yrattığı ruhani varlıktırr
josehp

josehp

Yeni Üye · 3 mesaj

herkes ölümü tadacak ve ölümün sonunda ya acı yada tatlı bi kitap görcez bi bakacağız
ki bu kitapda herşey yazılmış...acaba bize sol dan mı sağ dan mı kitap
verilecek sol cehennem sağ cennet
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

Ravza_Nur, post: 305679, member: 7378Namazdaki sure ve dualar Allah ile kul arasında sonsuz ve sınırsız muhabbettir huzurla dolu sohbettir. Sure ve duaları okurken namaz kılan kişi, Allaha kavuşma ve Onunla bütünleşme duygusunu yaşar.
Sübhaneke duasında namaz kılan kişi, Allahı hamd, övgü, şükür ve takdir içerisinde tesbih ediyorum. dediğinde Rabbi, Ona Ben de seni hamd, övgü, takdir ve şükür içerisinde anıyorum, seni övülmüş kullarımın içerisine katıyorum. Bana dost ve övülmüş kullarımla beraber senin ey kulum, iki cihanda dereceni yükseltiyorum.müjdesini verir.

Senin adın ne yücedir, Senin şanın ne büyüktür.(Ve Tebarekesmüke ve Teala ceddüke) dediğinde Rabbi Ona Senin adını ve şanını iki cihanda maddi ve manevi alanda yücelteceğim. müjdesini sunar. Bu niyaz bize Kevser Suresini hatırlatır. Müşrikler Peygamber Efendimize Sen öleceksin Senin adın, şanın şöhretin Seninle beraber yok olacak, soyu kesik Muhammed! diye sataşırken Rabbi, Resulüne Adı şanı yok olacak Sana kin tutandır, Ey Muhammed.(Kevser 108/3) diyerek Ona destek oluyordu. İşte biz de Rabbimizi Senin adın ne yücedir, Senin şanın ne büyüktür. diye yücelttiğimizde Kevser Suresinde Rabbimizin Rasulüne verdiği müjde bizim için de geçerli olabilecektir. Rabbimizin adını ve şanını yüceltirken bizler de iki cihanda adımızın şanımızın hiç unutulmayıp dostlar ve övülmüşler kervanında ölümsüz bir kul olma şerefine nail oluyoruz. Bir insanın namazı iki cihanda amel defterini kapatmayacak en büyük mucizedir.

Namaz kılan insan, Senden başka ibadet edecek yoktur. (Vela ilahe ğayruk) dediğinde kul Rabbine Rabbim ibadet ve itaat edeceğim, sonsuz sevgi, şefkat ve huzurun hazzını yaşayacağım tek dostum ve sevgilim Sensin. diye niyazda bulunmaktadır. Rabbi kulunun bu niyazına karşılık Seni razı olmuş ve razı olunmuş hayırlı kulların arasında dostluk ve rıza makamına erdireceğim. Ey huzura ermiş nefis Rabbinden razı olmuş ve razı olunmuş olarak Rabbine dön iyi kullarımın arasında gir cennetime. (Fecr 27 30) ayetindeki müjdeyi kuluma sunacağım. der.YAZAR:Esma Sayın Ekerim/AİLEM/ZAMAN

Allah razı olsun kardeşim.
hamzali21

hamzali21

Yeni Üye · 2 mesaj

rabbim cümlenizden razı olsun.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.