[ NAMAZIMMMM... ]

2.413 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
ismail fakihullah

ismail fakihullah

Kıdemli Üye · 280 mesaj

(ARKADAŞLAR BU HİKAYE ÇOK YAKIN Bİ ARKADAŞIMA AİT ONUN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Bİ OLAY SİZLERLE PAYLAŞAMAK İSTEDİM...)

NAMAZ HER ZAMAN ANNEM SAYESİNDE HAYATIMDAYDI ANCAK BEN ONA HİÇ Bİ ZAMAN HAKETTİĞİ YERİ VERMEDİM HAYATIMDA.BU BENİ O ZAMANLAR PEK RAHATSIZ ETMEZDİ...ANNEM HEP ISRAR EDERDİ NAMAZ KILIN DİYE..HEP Bİ HEVESLE BAŞLAYIP SONRA BIRAKIRDIM...TAKİ LİSE İKİDEYKEN ŞUBAT TATİLİNİN SON PAZAR SABAHI SABAH EZANI OKUNURKEN KALKANA KADAR.MUTFAĞA GİDİP SU İÇTİM SONRA TEKRAR YATTIM İÇİM RAHATSIZ OLDU EZAN OKUNUYO AMA BEN HİÇ UMURSAMIYODUM .ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUMDA ÇOK APTALMIŞIM.NASIL OLURDA ALLAH'IN DAVETİNE KAYITSIZ KALABİLİRDİM..

SONRA İYİCE RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADIM DURUP DURURKEN SAAT ÇALMADAN HİÇ KALKMADIĞIM BİR VAKİTTE KENDİ KENDİME EZAN SESİYLE UYANMIŞTIM. ŞEYTANLA NEFSİMLE ÇOK MÜCADELE ETTİM O SABAH -HADİ KALK KIL NAMAZINI , -YA BOŞVER SONRA BAŞLARIM ,- ALLAH'A YALVAR HADİ KALK ,-ŞİMDİ BOŞVER DAHA ÇOK VAKİT VAR BUNLAR GİBİ BİR SÜRÜ FİKİR GEÇİYODU AKLIMDAN .SONRA DEDİMKİ AKLIN NEFİSLE MÜCADELESİNİN DURDUĞU YERDE VUCUDUNA SÖZ GEÇİRMEYİ BİLECEKSİN. BEN İSTİYORUM NAMAZ KILMAYI EĞER KALKABİLİRSEM YATAKTAN BİRDAHA YATMICAM KILICAM NAMAZIMI BİLİYORUM DEDİM VE ATTIM YORGANI ÜZERİMDEN KALKTIM YENMİŞTİM NEFSİMİ BEN KAZANMIŞTIM İMANIM KAZANMIŞTI.KURTARDIM BEDENİMİ NEFSİMİN ESARETİNDEN...

SONRA ABDEST ALIRKRN O SUYUN TENİMDE BIRAKTIĞI TEMİZLİK HİSSİNİ DÜNYALAR KADAR SABUN KULLANSAM BULAMAZDIM...DURDUM KIBLEYE NAMAZIMI KILDIM O KILDIĞIM NAMAZ ÖYLE BİR HUZUR VERDİKİ BANA TEKRAR YATAĞA YATTIĞIMDA İÇİM ÖYLE RAHATTIKİ ALLAH'IM SANA ÇOK ŞÜKÜRLER OLSUN BELKİ O SABAH KALKMASAYDIM HALA NAMAZ KILMIYAN O MUTLULUĞU HUZURU GÜVENİ YAŞAMAYAN Bİ İNSAN OLARAK YAŞARDIM...ALLAH'A O VAKİT GÖZLERİMİ UYKUDAN UYANDIRDIĞI İÇİN NE KADAR ŞÜKRETSEM AZ...

NAMAZIN VERDİĞİ HUZURU YAŞAMAK ÇOK FARKLI.NAMAZ DİNİN DİREĞİ NAMAZI BIRAKMADIĞIM SÜRECE DİNİMİN DİREĞİ YIKILMAZ ...GÖRDÜMKİ NAMAZSIZ Bİ HAYAT OLMAZ OLAMAZ HAYAT DEMEM BEN O HAYATA.YAŞAMIŞ SAYMAM YASAYANIDA
marziye

marziye

Kıdemli Üye · 215 mesaj

RE: [ NAMAZIMMMM... ]

çok güzel bir ders alabiliriz burdan namazımızı çok özenerek ve yürekten kılmalıyız selametleB)
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

marziye yazdı:
çok güzel bir ders alabiliriz burdan namazımızı çok özenerek ve yürekten kılmalıyız selametleB)

B)
ismail fakihullah

ismail fakihullah

Kıdemli Üye · 280 mesaj

evet bencede kardeslerım.aynen ondan.
ALLAHin Hizmetkari

ALLAHin Hizmetkari

Üye · 11 mesaj

B)B)evet cok güzel gercekten. bende cok savastim nefsimle. bi türlü namaza baslayamiyordum. ama namaz vakitleri gectikce kendimi cok suclu hissederdim. en sonunda bende basardim elhamdülillah. darisi nefsini yenemeyenlerin basina:)
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

gerçekten namaza ilk başlayacağımız zaman kılmamak çok rahatsız ediyor demekki rabbimiz kılmayı nasip edecek ki o rahatsızlığı içimize yerleştiriyor cenabı allah HERKEZE VE EVLATLARIMIZA DA NASİP ETSİN S.A
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

elzem

elzem

Mübarek Üye · 1.656 mesaj

RABBİM kılmayanlara da nasip etsin.
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH SEYTANIN VE NEFSIMIZIN TUZAKLARINDAN CÜMLEMIZI KORUSUN
NurSena

NurSena

Aktif Üye · 63 mesaj

inan cok duygulandim. fazla göz yasi akitmam aslinda ama bu yazi beni aglatti.

zaten en cok sabah namazinda ugrasiyor seytan bizimle. ben türkiyede evde uyurken sabah namazi okundu ve ben tam o sirada kalkmak istedim ama sanki üzerime birsey cakildi ve gözüme tuhaf biseyler göründü. bir ses "kalkmayacaksin" diyordu, cok korktum ezan bitene kadar hic biyerimi kimildatamadim ve cok korktum. su an yazarken bile o korkuyu unutmadigimi anladim. ezan bitti ve birden cözüldüm rahatladim hemen kalktim isigi actim. o odada o gece uyuyamazdim. namazimi kildim ve
annemin yaninda yattim :)

böyle seyler geliyor basimiza, inaninki, nefisle mücadele en zor olan sey.
ama nefsinizi yani seytani yendiginizde cok rahat ediyorsunuz.
ben cok sükür ediyorumki, namaz kilan bir ailede yetisiyorum ve hamd olsun namazlarimi kacirmamaya calisiyorum..

Allahim ümmeti muhammedi iman yolundan ayirmasin..

selametle
gülcanB)
orion01

orion01

Üye · 48 mesaj

bende şimdi başlıyorum allahın izni ile. dualarınızı bekliyorum.B).B).B).
adviye_34

adviye_34

Kıdemli Üye · 161 mesaj

rabbim daim etsin inşallah selam ve dua ile kal huzuru bulacaksın.
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Sizden biriniz, abdestini bozmadan namaz kıldığı yerde oturduğu müddetçe, melekler kendisine:

- Allahım! Bunu bağışla, buna rahmetinle muamele et, diye dua ederler."

SELAM VE DUA İLE B)B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

NurSena

NurSena

Aktif Üye · 63 mesaj

insanin basina bisey gelmeden namaza baslamaz, iyi veya kötü, ama insallah bizler iman gücümüzle namaz kilmayanlari namaza davetlerimizi dogru yapariz da onlari Allahim namazlarini dostdogru kilanlardan eyler.. amin.

B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.