HAZRETİ RABİA'YA EVLENME TEKLİFİ

2.277 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
BRC

BRC

Kıdemli Üye · 236 mesaj

Haşimî sülâlesinden olup Basra'da valilik yapan Süleyman'ın oğlu Muhammed'in günlük olarak 80 bin dirhem geliri vardı. Sağa sola ve Basra ileri gelenlerine kendisine bir aile bulmaları için mektuplar yazıyordu. Mektuplara gelen cevapta bütün dostları Rabia Hatun (Rabia-i Adeviyye)'u tavsiye ediyorlardı. Rabia Hatun hem takva hem de güzelliğiyle ün yapmıştı.

Muhammed, bu veliye hanıma şöyle bir mektup yazıp evlenmek istediğini bildirdi:

— Rahman ve Rahîm olan ALLAH'ın adıyla... Bilmiş ol kî, ALLAHü Teâlâ bana günlük gelir olarak 80 bin dirhem lütfetti... Bundan sonra onu 100 bin dirheme de çıkarabilirim. Evlendiğimiz takdirde sana daha pekçok şeyler de verebilirim. Evlenmek hususunda bana bir cevap ver!

Rabia Hatun bu mektuba şu cevabı yazdı:

— «Bismillâhirrahmanirrahiym, bilmiş ol ki, zahidlik, kalb ve bedenin huzurudur. Dünya peşinde koşmak ise, insanın elem ve kederini artırır. Mektubum sana vasıl olduktan sonra, ölüm için hazırlan, sadece azığını muhafaza et! Malını hayatında iken kendin taksim et! Başkalarına güvenme, oruca başla, iftarın ölüm olsun.

Bana gelince, ALLAH bana sana verdiğinin iki mislini de verse hiçbir kıymeti yoktur. Ben, beni ALLAH'a ibadetten bir saniye meşgul edecek hiçbir şeye kıymet vermem...»
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

RE: HAZRETİ RABİA'YA EVLENME TEKLİFİ

B)B)B)B)B)B)B)
seherce

seherce

Aktif Üye · 76 mesaj

cok güzeldi emegine saglik ALLAH razi olsun aeo
hatice kübra

hatice kübra

Kıdemli Üye · 210 mesaj

Ellerine Saglik çok Güzeldi A.e.o. Dua Ile
berra34

berra34

Kıdemli Üye · 201 mesaj

örnek Almamiz Gereken Kissalar.ama Artik Dünya Hayati Bizi Ele Almiş.çok Güzeldi Allah Razi Olsun
beyzanurekin

beyzanurekin

Aktif Üye · 65 mesaj

yureğinize sağlık çokguzel bi konu seçmişşınız...Allah razı olsun...sizden bi isteğim olcak şırnakta şehit düşen askerlerimiz için yasini şerif dağıtıyom almak isterseniz benim konu başlıklarıma tıklayın yasını şerif kampanyasına 26/10/2007 tarihine kadar ekleğebilirsiniz...bende bu kampanyayı sabırla beklıyom umarım duyarlı arkadaşlar olurda kampanya tavan yapar...
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Bana gelince, ALLAH bana sana verdiğinin iki mislini de verse hiçbir kıymeti yoktur. Ben, beni ALLAH'a ibadetten bir saniye meşgul edecek hiçbir şeye kıymet vermem...»

bu söz bende diyecek ve yazıcak bişey bırakmadı :gulegule
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.