FATMA_ERGUN yazdı:fatma kardeşim çok tşk katıldığın için genel olarak demekki tv memnun değiliz güzel bir durum
1 :22
2 :BAYAN
3 :1, 2
4:1
5 :HAYIR
6:EVET
7:EVET
8:EVET
9 :HAYIR
10:HAYIR
11:KESİNLİKLE
Televizyon bizim için ne kadar önemli?TEST
5.180 görüntülenme · 40 yanıt
RE: Televizyon bizim için ne kadar önemli?TEST
sabir yazdı:a s değerli ablam çok sağolun geç olmadı tam vakti idi rabbim sizden razı olsun dua ile
Ravza_Nur yazdı:
Televizyon bizim için ne kadar önemli?
1. Yaşınız?
2. Cinsiyet?
Bay
Bayan
3. Günde ortalama kaç saat televizyon izliyorsunuz?
a) Hiç izlemem
b) 1-2
c) 3-4
d) 5-6
e)7-8
f)9+
4. Evinizde kaç adet televizyon var?
a)Yok
b)1
c)2
d)3
e)4+
5. Evinizde televizyon izlenmesede açık kaldığı olurmu?
a)Evet
b)Hayır
6. Sizce televizyon evhanımlarının vazgeçilmezimidir?
a) Evet
b) Hayır
7. Sizce televizyon ve medya aile içi ilişkileri etkilermi?
a) Evet olumlu etkiler
b) Evet olumsuz etkiler
c) Hayır etkilemez
8. Televizyondaki programlardan etkilendiğiniz olurmu?
a) Evet
b) Hayır
9. Evinizde televizyon yüzünden tartışma çıkarmı?
a)Evet
b)Hayır
10. Televizyon olmadan kendinizi yalnız hissediyormusunuz?
a)Evet
b)Hayır
11. Günümüz şartlarında televizyon ve medya ne kadar gerekli?
a)Kesinlikle olmalı...
b)Olmalı
c)Olsada olur olmasada
d)gereksiz
e)Kesinlikle olmamalı
SA BİRAZ GEÇ OLDU AMA BENDE KATILAYIMDEDİM
1-33
2-BAYAN
3-B
4-C
5-6-7-8-9-10-11 : B
SELAM VE DUA İLE
ABLA BEN ZATEN TV İZLEMİYORUM .GÜNDE YARIM SAAT İZLİYE BİLİYORUM BİR TEK23 30 KADAR İŞİM BİTMİYOR.O SAATTEN SONRADA KİTAP OKUYORUM.AMA TV OLMAZSA OLMAZIMIZ OLMUŞ.DİNİ PROGRAMLAR OLSA DAHİ O KARA KUTUYA BAGIMLI KALMAK BENİM HOŞAM GİTMİYOR.
Ravza_Nur yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:fatma kardeşim çok tşk katıldığın için genel olarak demekki tv memnun değiliz güzel bir durum
ABLA BEN ZATEN TV İZLEMİYORUM .GÜNDE YARIM SAAT İZLİYE BİLİYORUM BİR TEK23 30 KADAR İŞİM BİTMİYOR.O SAATTEN SONRADA KİTAP OKUYORUM.AMA TV OLMAZSA OLMAZIMIZ OLMUŞ.DİNİ PROGRAMLAR OLSA DAHİ O KARA KUTUYA BAGIMLI KALMAK BENİM HOŞAM GİTMİYOR.
FATMA_ERGUN yazdı:fatma kardeşim haklısın tv olmazsa olmazımız olmuş öyle ev hanımları biliyorumki izlemese dahi tv açık duruyor alışkanlık olmuş rabbim yardım etsin sen en güzelini yapıyorsun kitap okuyup kendini geliştirmen daha güzel rabbim daim etsin inş
Ravza_Nur yazdı:
Yine güzel bir konuyu gündeminize almışsınız. Evet tv yani diğer bir deyişle aptal kutusu. İnanın aile bağllarımızdan tutunda toplumsal yapımıza kadar her ne kadar iyi yönümüz var ise hepsinin bozulmasına neden olan 20 yüzyıl icadı. Amacına uygun kullanılması durumunda olumlu tarafları da yok değildir. Ancak toplum olarak kültürel altyapımız buna uygun olmadığından malesef çok fazla zaman harcadığımız ancak zararlarıyla başa çıkamadığımız bir yapı. Ben fazla Tv izleyicisi değilim ancak ilgimi çeken film, açıkoturum vb gibi izleyiciyim. Ancak diyebilirim ki evimde sabah açılır akşam yatınca dahi açık bırakılır. Olumsuz yanlarını ise hergün görmekteyiz ancak önüne de geçemiyoruz.
Teknolojiden yararlanılmalı ama amacı dışında kullanılmamalıdır. Ülkemizde ise bu yönde yapılan çalışmalar malesef yetersizdir.
Selam ve dua ile.
Yine güzel bir konuyu gündeminize almışsınız. Evet tv yani diğer bir deyişle aptal kutusu. İnanın aile bağllarımızdan tutunda toplumsal yapımıza kadar her ne kadar iyi yönümüz var ise hepsinin bozulmasına neden olan 20 yüzyıl icadı. Amacına uygun kullanılması durumunda olumlu tarafları da yok değildir. Ancak toplum olarak kültürel altyapımız buna uygun olmadığından malesef çok fazla zaman harcadığımız ancak zararlarıyla başa çıkamadığımız bir yapı. Ben fazla Tv izleyicisi değilim ancak ilgimi çeken film, açıkoturum vb gibi izleyiciyim. Ancak diyebilirim ki evimde sabah açılır akşam yatınca dahi açık bırakılır. Olumsuz yanlarını ise hergün görmekteyiz ancak önüne de geçemiyoruz.
Teknolojiden yararlanılmalı ama amacı dışında kullanılmamalıdır. Ülkemizde ise bu yönde yapılan çalışmalar malesef yetersizdir.
Selam ve dua ile.
VALLA SÜPERSİNİZ.ÇOK DOGRU SÖYLEMİŞSİNİZ....
zarife_76 yazdı:
televizyondan kurtulduk internete takildik:D:D:D
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK DOĞRU.SIRF BU YÜZDEN EVE İNTERNET ALMAKTAN VAZGEÇTİM.TV LERİ ATAMIYORUZ BARİ İNTERNETİ BAŞTAN ÖNLEYEYİM DEDİM.GERÇİ ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM İNTERNETTE,RİSALELERİ BURDA TANIDIM.SORUN ZAMAN SINIRI KOYABİLMEKTE,YOKSA DOĞRU KULLANINCA 1 YILDA ÖĞRENECEĞİN ŞEYLER 1 GÜNDE BULUNUYOR.
FATMA_ERGUN yazdı:
zarife_76 yazdı:
televizyondan kurtulduk internete takildik:D:D:D
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK DOĞRU.SIRF BU YÜZDEN EVE İNTERNET ALMAKTAN VAZGEÇTİM.TV LERİ ATAMIYORUZ BARİ İNTERNETİ BAŞTAN ÖNLEYEYİM DEDİM.GERÇİ ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM İNTERNETTE,RİSALELERİ BURDA TANIDIM.SORUN ZAMAN SINIRI KOYABİLMEKTE,YOKSA DOĞRU KULLANINCA 1 YILDA ÖĞRENECEĞİN ŞEYLER 1 GÜNDE BULUNUYOR.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
1.52
2.hafize3
3.C sır kapısı gibi din içerikli yayınlar
4.C.2
5.A TORUNUM ÇİZGİ FİLİMLERE BAKIYOR
6.B
7.B
8.A sır kapısı büyük buluşma gibi filmlerden etkileniyorum
9.A oğlumla anlaşamıyorduk ama şimdi onunda odasında tv var
10.A
11. B
ŞİMDİ BU SİTEM VAR bayram yakınladı dikişlerimi yapamıyorum Zarifenin dediği gibi internete takıldık S.A
1.52
2.hafize3
4.C.2
6.B
7.B
10.A
11. B
ŞİMDİ BU SİTEM VAR bayram yakınladı dikişlerimi yapamıyorum Zarifenin dediği gibi internete takıldık S.A
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
hafize yazdı:a s hafize annem rabbim razı olsun rabbim yar ve yardımcınız olsun ellerinizden öpüyorum dua ile
1.52
2.hafize3
4.C.2
6.B
7.B
10.A
11. B
1.20
2.BAYAN
3.3.4
4.2 TANE
5.HAYIR
6.GALİBA ÖLE
7.EVT OLUMSUZ
8.EVT
9.EVT
10.HAYIR
aslında şöle bi düşündüğümüzde cok greksiz;zamanımızı bos yere harcıyoruz onun yerini yapmamız gerken şeyleri yapsak bizler için daha hayırlı olucak.hem bazende insanı yanlış yollara saptıra biliyo gereksiz yayınlar diye düşünüyorum;)
1.20
2.BAYAN
3.3.4
4.2 TANE
5.HAYIR
6.GALİBA ÖLE
7.EVT OLUMSUZ
8.EVT
9.EVT
10.HAYIR
aslında şöle bi düşündüğümüzde cok greksiz;zamanımızı bos yere harcıyoruz onun yerini yapmamız gerken şeyleri yapsak bizler için daha hayırlı olucak.hem bazende insanı yanlış yollara saptıra biliyo gereksiz yayınlar diye düşünüyorum;)
paryosa_t yazdı:çok tşk kardeşim teste katıldığın için rabbim razı olsun dua ile
1.20
2.BAYAN
3.3.4
4.2 TANE
5.HAYIR
6.GALİBA ÖLE
7.EVT OLUMSUZ
8.EVT
9.EVT
10.HAYIR
1.25
2.bayan
3.b
4.b
5.hayır
6.evet
7.evet olumsuz etkiler
8.hayır etkilenmem
9.evet(çünkü evde 10 kişi var nasıl tartışma çıkmazki:D:D:D)
10.hayır
11.olsun yinede
allah razı olsun...
1.25
2.bayan
3.b
4.b
5.hayır
6.evet
7.evet olumsuz etkiler
8.hayır etkilenmem
10.hayır
11.olsun yinede
allah razı olsun...
meftun61 yazdı:çok tşk kardeşim rabbim razı olsun 9.şıkka cevabınız gerçekten çok hoş ve tebessüm ettirdi selametle kardeşim
1.25
2.bayan
3.b
4.b
5.hayır
6.evet
7.evet olumsuz etkiler
8.hayır etkilenmem
10.hayır
11.olsun yinede
allah razı olsun...
Ben Son Soruya Cevap Verebilir Miyim Kesinlikle Olmamaamaaali..... Tvleri şöyle Kaldirip Sokağa Firlatildiğini Hayal Etmek çok Hoşuma Gidiyor...
YENIDEN DOGUSBen Son Soruya Cevap Verebilir Miyim Kesinlikle Olmamaamaaali..... Tvleri şöyle Kaldirip Sokağa Firlatildiğini Hayal Etmek çok Hoşuma Gidiyor...İnşaallah temenniniz birgün olur kardeşim insanımız ve bizlerde öyle bağlanmışızki bırakıp atmayı bırakın bozulmasına dahi tahammül edemiyoruz.Rabbim akıl fikir ihsan eylesin.SELAM VE DUA İLE
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/9525-televizyon-bizim-icin-ne-kadar-onemli-test · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.