B)S.A. ARKADASLAR HAYIRLI GECELER ..GEZİP GÖRDÜGÜMÜZ HAYRAN KALDIGIMIZ CAMİLER TÜRBELER VARMI VARSA PAYLAŞALIM BİRBİRİMİZLE, BİLGİ OLUR ,SOHBETLERDE FARKLI BİR KONU OLUR BU. BEN BURSADAKİ ULU CAMİİYE HAYRAN KALMIŞTIM İÇ VE DIŞ MİMARİSİ COK GÜZEL CAMİİ HAKKINDA EDİNDİGİM BİLGİLERE GORE I.BEYAZIT TARAFINDAN 1396-1400YILLARI ARASINDA YAPILMIŞ. ULU CAMİİ KAPALI NAMAZ KILMA ALANI BAKIMINDAN TÜRK TARİHİNDE YAPILAN EN BÜYÜK CAMİİ.HEMEN AKLINIZA SÜLEYMENİYE SULTAN AHMET GELEBİLİR FAKAT O CAMİLERİN BÜYÜKLÜGÜ DUVARLARLA CEVRİLİ AVLU ALANLARIYLA BİRLİKTEDİR.KISACASI TÜRK TARİHİNİN EN BÜYÜK CAMİSİDİR ARKADASLAR B) A.E.OLUN..
BURSA ULU CAMİİ...
1.824 görüntülenme · 1 yanıt
RE: BURSA ULU CAMİİ...
Ben de 5 sene Bursa'da kaldım.. Ulu Camii ye giderdim.. Benim ilgimi çeken şu oldu.. Caminin duvarlarından birinde 3 boyutlu bir Kabe Tablosu asılıdır.. Nereden bakarsanız bakın , tablodaki kabe kapısı size doğru dönüyor.. Sağa gidin sağa geliyor , sola gidin sola gidiyor kapı..
Ve içinde küçük bir de havuz var.. Caminin içinde abdest alınabiliyor.. Benden bu kadar ..
A.E.O B)B)B)
Ben de 5 sene Bursa'da kaldım.. Ulu Camii ye giderdim.. Benim ilgimi çeken şu oldu.. Caminin duvarlarından birinde 3 boyutlu bir Kabe Tablosu asılıdır.. Nereden bakarsanız bakın , tablodaki kabe kapısı size doğru dönüyor.. Sağa gidin sağa geliyor , sola gidin sola gidiyor kapı..
Ve içinde küçük bir de havuz var.. Caminin içinde abdest alınabiliyor.. Benden bu kadar ..
A.E.O B)B)B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/9077-bursa-ulu-camii · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Gzel bursa'min ulu camii.. Resimler 15 cevap
- Bursa'nın Gülü , Aksaray'ın Pi'ri SOMUNCU BABA ( Şeyh Hamidi Velî ) İslam Alimlerimiz - Büyüklerimiz 8 cevap
- Bursa ulucami türk tarihinin en büyük camisi Resimler 31 cevap
- Bursa'da Orman Yangını Çıktı Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- Yeşil bursa'dan kareler:)) Resimler 13 cevap
- Ama BURSA lıysan gel Gel Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 13 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.