Tuzlu kahve

4.788 görüntülenme · 40 yanıt

Paylaş:
imported_mavi_yelken

imported_mavi_yelken

Yeni Üye · 4 mesaj

ya çok güzeldi gerçekten etkileyiciydi ben çok etkilendim allah razıolsun
LAVİNYA

LAVİNYA

Aktif Üye · 91 mesaj

keşke koca bir ömür yalan üzerine kurulmasaydı..
madem kurulmuş ve bitmiş bari söylenmeseydi..geride kalan ondan
sonraki hayatını ikilemde yaşar bence..böle güzel bi sevgiyi
Rabbim hakedenlere temeli daha güzel sevgiler yaşatır inşallah..
teşekkürler paylaşımın içinnn...
su_sıla

su_sıla

Kıdemli Üye · 291 mesaj

daha öncede okumuştum anlatılan hikayelerden herkes kendine göre bir anlam cıkarır
bana göre cok güzel bir hikaye sagol
elifffff

elifffff

Mübarek Üye · 1.217 mesaj

Tuzlu kahve..

Tuzlu kahve..

Kıza bir partide rastlamıştı. Partinin sonunda kızı kahve içmeye davet etti. Kız parti boyu dikkatini çekmeyen oğlanın davetine şaşırdı, ama tam bir kibarlık gösterisi yaparak kabul etti. Hemen köşedeki şirin kafeye oturdular. Delikanlı öyle heyecanlıydı ki, kalbinin çarpmasından konuşamıyordu.Onun bu hali kızın da huzurunu kaçırdı.’ Ben artık gideyim’ demeye hazırlanırken, delikanlı birden garsonu çağırdı.
‘ Bana biraz tuz getirir misiniz’ dedi.’ Kahveme koymak için..’
Yan masalardan bile şaşkın yüzler delikanlıya baktı.
Kahveye tuz!..
Delikanlı kıpkırmızı oldu utançtan, ama tuzu kahvesine döktü ve içmeye başladı. Kız merakla ‘ Garip Bir ağız tadınız var’ dedi...
Delikanlı anlattı:
‘ Çocukken deniz kenarında yaşardık. Hep deniz kenarında ve deniz kenarında oynardım. Denizin tuzlu suyunun tadı ağzımdan hiç eksilmedi. Bu tatla büyüdüm ben.. Bu tadı çok sevdim. Kahveme tuz koymam bundan. Ne zaman o tuzlu tadı dilimde hissetsem, çocukluğumu deniz kenarındaki evimizi ve mutlu ailemi hatırlıyorum. Annemle babam hala o deniz kenarında oturuyorlar. Onları ve evimi öyle özlüyorum ki..’
Bunları söylerken gözleri nemlenmişti delikanlının. Kız dinlediklerinden çok duygulanmıştı.
İçini bu kadar samimi döken, ailesini bu kadar özleyen bir adam , evi, aileyi seven biri olmalıydı. Evini düşünen, evini arayan, evini sakınan biri.. Ev duyusu olan biri..
Kız da konuşmaya başladı. Onun da evi uzaklardaydı. Çocukluğu gibi.. O da ailesini anlattı. Çok şirin bir sohbet olmuştu.. Tatlı ve sıcak..
Buluşmaya devam ettiler ve her güzel öyküde olduğu gibi, prenses prensle evlendi. Ve de sonuna kadar mutlu yaşadılar. Prenses ne zaman kahve yapsa prensine içine bir kaşık tuz koydu, hayat boyu.. Onun böyle sevdiğini biliyordu çünkü..
40 yıl sonra adam dünyaya veda etti. ‘ Ölümümden sonra aç’ diye bir mektup bırakmıştı sevgili karısına.. Şöyle diyordu satırlarında..
Sevgilim, bir tanem. Lütfen beni affet. Bütün hayatımızı bir yalan üzerine kurduğum için beni affet. Sana hayatımda bir tek kere yalan söyledim. Tuzlu kahvede.. İlk buluştuğumuz günü hatırlıyor musun? Öyle heyecanlı ve gergindim ki, şeker diyecekken ‘Tuz’ çıktı ağzımdan.. Sen ve herkes bana bakarken, değiştirmeye o kadar utandım ki, yalanla devam ettim. Bu yalanın bizim ilişkimizin temeli olacağı hiç aklıma gelmemişti. Sana gerçeği anlatmayı defalarca düşündüm. Ama her defasında korkudan vazgeçtim. Şimdi ölüyorum ve korkmam için bir sebep yok.. İşte gerçek.. Ben tuzlu kahve sevmem.O, garip ve rezil bir tat..Ama seni tanıdığım andan itibaren bu rezil kahveyi içtim. Hem de zerre pişmanlık duymadan. Seninle olmak hayatımın en büyük mutluluğu idi ve ben bu mutluluğu tuzlu kahve borçluydum.
Dünyaya bir daha gelsem, herşeyi yeniden yaşamak, seni yeniden tanımak ve bütün hayatımı yeniden seninle geçirmek isterdim, ikinci bir hayat boyu daha tuzlu kahve içmek zorunda kalsam da..’
Yaşlı kadının gözyaşları mektubu sırılsıklam ıslattı.
Lafı açıldığında birgün biri, kadına ‘Tuzlu kahve nasıl bir şey’ diye soracak oldu..
Gözleri nemlendi kadının..
‘Çok tatlı!.. dedi..
BalArısı

BalArısı

Üye · 22 mesaj

allah razı olsun kardeşim güzel ,duygulu ,sevgi dolu bi paylaşım ....
elifffff

elifffff

Selamün Aleyküm....

Selamün Aleyküm....

BalArısıallah razı olsun kardeşim güzel ,duygulu ,sevgi dolu bi paylaşım ....

:a35: cümlemizden inşallah kardeşim...
beğendiğinize seviindim,selametle kalın...
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm kardeşim. Emeğine sağlık.
Hoş bir paylaşımdı. Yani gözleri biraz olsun nemlendiren bir paylaşım...
ALLAHım bu sevgiyi cümlemize nasip etsin.
ALLAH için birbirini Sevenlerden Eylesin. Ki bu Yüce Mevlamızın Hoşuna gidenlerden...

selametle kalınız...
hayırlı akşamlar...
noun_derbeder

noun_derbeder

Yeni Üye · 5 mesaj

allah razı olsun arkadasım cok guzel olmus ellerıne saglık
elifffff

elifffff

Aleyküm Selam kardeşim....

Aleyküm Selam kardeşim....

Im_muslimSelamünaleyküm kardeşim. Emeğine sağlık.
Hoş bir paylaşımdı. Yani gözleri biraz olsun nemlendiren bir paylaşım...
ALLAHım bu sevgiyi cümlemize nasip etsin.
ALLAH için birbirini Sevenlerden Eylesin. Ki bu Yüce Mevlamızın Hoşuna gidenlerden...

selametle kalınız...
hayırlı akşamlar...

gözlerinize gönlünüze sağlık kardeşim,amin amin amin...
Rabbim razı olsun,hayırlı akşamlar...
elifffff

elifffff

Selamün Aleyküm....

Selamün Aleyküm....

noun_derbederallah razı olsun arkadasım cok guzel olmus ellerıne saglık

cümlemizden kardeşim,beğendiğinize sevindim...:a12:
selametle kalınız,hayırlı akşamlar...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

selamün aleyküm.bu kısa hikayecik çokk güzel.eklediğiniz için teşekkürler ama bende çok çok çokk kderin bi anısı var.okuyunca hatta adını bile görünce çok kötü oldum...:(
ÂNI YAŞA...
elifffff

elifffff

Selamün Aleyküm....

Selamün Aleyküm....

tevbeYA-HAKselamün aleyküm.bu kısa hikayecik çokk güzel.eklediğiniz için teşekkürler ama bende çok çok çokk kderin bi anısı var.okuyunca hatta adını bile görünce çok kötü oldum...:(

aleyküm selam...
:a03: üzüldüm kardeşim...
kabuk bağlayan yarayı kanatmak istemezdim:a45:
selametle kalınız.
abbinaf

abbinaf

Aktif Üye · 77 mesaj

güzel ellerine sağlık
hk8506

hk8506

Kıdemli Üye · 229 mesaj

selamun aleykum kardeşim
emeğine sağlık
duygulandım....
elifffff

elifffff

abbinafgüzel ellerine sağlık

rahman razı olsun,gözlerinize sağlık...
elifffff

elifffff

hk8506selamun aleykum kardeşim
emeğine sağlık
duygulandım....

aleyküm selam kardeşim,
sizinde gözlerinize sağlık...
selametle kalınız.
hayırlı akşamlar...
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Hm ben bunu okumuştum ne güzel buraya yazmışsın.Sağolasın
huzurpınarı

huzurpınarı

Mübarek Üye · 888 mesaj

çok duygulu bir paylaşım olmuş emeğiize sağlık...
TRHACKER

TRHACKER

Mübarek Üye · 2.454 mesaj

allah razı olsun kardeşim
Azizİslam

Azizİslam

Mübarek Üye · 1.330 mesaj

Vay be Allah razı olsun tuzlu kahve ayıhhhhhuhu onun tadı nasıldır acaba ama ibretlik ve güzel bir olay Allah razı olsun
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.