hardlove yazdı:
ALLAHIM BİZLERİ GIYBET ETMEKTEN KORUSUN.ELİNİZE SAĞLIK.ALLAH RAZI OLSUN...B)
Amin kardeşim Allah razı olsun
3.093 görüntülenme · 36 yanıt
hardlove yazdı:
ALLAHIM BİZLERİ GIYBET ETMEKTEN KORUSUN.ELİNİZE SAĞLIK.ALLAH RAZI OLSUN...B)
nuresma yazdı:
Rabbim razı olsun. inş. bu hastalık haline gelmiş günahtan uzak dururuz.selam ve dua ile...
siyah_beyaz yazdı:
Gıybet dinimizce yasaklandığı halde buna uymayan o kadar çok insanımız var ki ... Bi arkadaş toplantısına katılsam ister istemez o ortam oluşuyor..:( katılmıyorum ama uzaklaşamıyorum, kulak tıkayamıyorum ...En güzel yöntem duymamazlık gelmek, başka şeylerle uğraşmak ... Rabbim öyle ortamda bulunduğum için affetsin beni, samimi olduğum bir ortamsa zaten engel oluyorum ama bazen engel olamayacağım mekanlarda bulunuyor ...
Allah razı olsun, güzel bir konuyu daha paylaştınız Mustafa kardeşim ...
Sağol, selametle ...
serife07 yazdı:
İNSANLAR KENDİ KUSURLARIYLA UĞRAŞSALAR BAŞKALARININ YAPTIĞI KUSURLARI GÖREMEYECEKLER BİLE. AMA ÖYLE NORMAL GELİYOR Kİ ONLARA BAŞKALARININ GIYBETİNİ YAPIYORLAR. BUNU DİNDAR DEDİĞİMİZ BU GIYBET YAPMAZ DEDİĞİMİZ İNSANLARR BİLE YAPABİLİYOR. İBADET EDİYORLAR, BAŞKALARINA İYİLİK YAPIYORLAR SEVAP KAZANIYORLAR SONRA GIYBET YAPIYORLAR. KENDİ SEVAPLARINI O GIYBETİNİ YAPTIĞI KİŞİYE,O GIYBETİNİ YAPTIĞI KİŞİNİN DE GÜNAHLARINI ALIYORLAR. SEVABI VERİP GÜNAHI ALMAK NE KÖTÜ NE AKILSIZCA BİR İŞTİR. YİNE DE BİLE BİLE GIYBET YAPILABİLİYOR.ALLAH HEPİMİZİ ISLAH ETSİN. KONU İÇİN TEŞEKKÜRLER. ÖYLE DERİN ÖYLE GÜZEL BİR KONU Kİ SAĞAOLUN KARDEŞİM.
mustafa_xtar yazdı:
semos yazdı:
allah razı olsun kardeşim. içim öylesine yandıki anlatamam. nedeni ise anneme birtürlü bu gıybet etme alışkanlığını bıraktıramamak.inanın kardeşlerim çok üzülüyorum bu duruma.bazen bende bu hataya düşüyorum elbette.çünkü annem bu günahın hastası diyebilirim.allah rızası için kardeşlerim dua edin bize. selam ve dua ile....
Kardeşim hepimizde az da olsa var ama bayanşarda gerçekten ileri derecede. Rabbim yardımcımız olsun.
mustafa_xtar yazdı:
Günümüz müslümanlarının birbirlerini sevememesinde, birbirlerine kardeş ve dost olamamasında, fert ve toplum olarak dağınıklığında, bu kötü huy temel sebeplerden biridir. İslâmı bir bütün olarak kavrayıp güzelliklerine nüfuz edemeyenler ve hayatlarında uygulama alanına koyamayanlar, bu ve benzeri kötü huylarla ibadet ve taatlerini de boşa çıkartırlar.
Avukat yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
semos yazdı:
allah razı olsun kardeşim. içim öylesine yandıki anlatamam. nedeni ise anneme birtürlü bu gıybet etme alışkanlığını bıraktıramamak.inanın kardeşlerim çok üzülüyorum bu duruma.bazen bende bu hataya düşüyorum elbette.çünkü annem bu günahın hastası diyebilirim.allah rızası için kardeşlerim dua edin bize. selam ve dua ile....
Kardeşim hepimizde az da olsa var ama bayanşarda gerçekten ileri derecede. Rabbim yardımcımız olsun.
EVET YA İTİRAF EDELİM BAYANLARDA ÇOK VAR BU GIYBET BELASI.ÇOK MERAKLILAR,YOLCULUKTA YANIMA OTURACAK BAYANDAN ÜRKÜYORUM,KABİR SORGUSU GİBİ ÖYLE ŞEYLER SORUYORLARKİ BEN 40 YILLIK DOSTUMA SORMAM.DİŞLERİMİ SIKIYORUM YOL BOYUNCA AMA BUNDAN SONRA İLK BÖYLE KONUŞUP DURANA PATLIYCAM GÜNAHA GİRİCEM.
hafize yazdı:
Fahr-i Alem s.a.v. bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır: Gıybetten sakının. Muhakkak gıybet zinadan daha kötüdür. Zira kişi zina eder sonra tevbe ederse, Allah tevbelerini kabul edebilir. Halbuki gıybet ettiği kişi affetmedikçe Allah da affetmez.
Ölü kardeşinizin etini yemek istermisiniz yüzüne karşı söyleyemediğimiz şeyi arkasından konuşuyoruz sonra ne söylediğimizi anlatmadan hakkını helal et diyoruz yani ne kadar konuşmamaya gayret etsekte bunu yapıyoruz RABBİM bizi affetsin :(:(:(
tebessumd yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
Günümüz müslümanlarının birbirlerini sevememesinde, birbirlerine kardeş ve dost olamamasında, fert ve toplum olarak dağınıklığında, bu kötü huy temel sebeplerden biridir. İslâmı bir bütün olarak kavrayıp güzelliklerine nüfuz edemeyenler ve hayatlarında uygulama alanına koyamayanlar, bu ve benzeri kötü huylarla ibadet ve taatlerini de boşa çıkartırlar.
ÇOK DOĞRU KARDEŞİM.EN ÇOK AKRABALARDA OLUYOR BU VE AKRABALIK BAĞLARINI TAMAMEN KOPARIYOR.
Avukat yazdı:
tebessumd yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
ÇOK DOĞRU KARDEŞİM.EN ÇOK AKRABALARDA OLUYOR BU VE AKRABALIK BAĞLARINI TAMAMEN KOPARIYOR.
evet kardeş sağol,akrabalar arasında hep küslük vardır ve deş sorunu altından çok irdeleyip laf taşıyan kadınlar çıkar,var olan bir sorunu ya da ne bileyim bir hatayı büyütüp tüm aileye yayıp yıllarca küs duruluyor.O yüzden gıybet zinadan da kötü.Rabbim her şeyin en doğrusunu bilir,bizi bizim nefsimizden koruyor da biz anlamıyoruz.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/9036-dikkat-giybet-var · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.