elzem yazdı:canım kardeşim çok tşk ediyorum rabbim senden razı olsun inş faydalı olunabiliyordur dua edelim kardeşim
zerda yazdı:
konak yazdı:rabbim cümlemizden razı olsun konak kardeşim inş bende öyle ümid ederek yazıyı forma gereği duydum hayırlısı olur inş dua ile
Rabbim sizden razı olsun, bence ihtiyaç duyulan bir konu umarım amacınıza ulaşırsınızda mesajınız pek çok kardeşimize yeni bir kapı aralar. Rabbim rızasını kazanan kullarından eylesin bizleri.
Selam ve dua ile.
benim ablam zaten gerekli konuları yazar ALLAH razı olsun
Cinsel öfke insanı ne hale getirir?
4.130 görüntülenme · 36 yanıt
RE: Cinsel öfke insanı ne hale getirir?
İnsan günahlara müsait çevrelere girerse, o sohbetleri aleminde çoğaltırsa, o manzaralara bakarsa duyguları ayaklanıyor, isyana yöneliyor. Bir gencin cinsel duygularının isyana yönelmesi demek onun o anda deli olması demektir, hadis böyle haber veriyor. “zale aklehu” diyor. Eğer gördüğü manzaralarla, konuştuğu konularla, seyrettiği görüntülerle duygularını kabartıyorsa dayanması güç bir duruma girer. Deli insan ne yapıyorsa o da o hatayı yapar. Sonra aklı başına gelir amma, namludan kurşun çıkmış, muhatabı vurup öldürmüş, cinayet işlenmiştir.
İnsan günahlara müsait çevrelere girerse, o sohbetleri aleminde çoğaltırsa, o manzaralara bakarsa duyguları ayaklanıyor, isyana yöneliyor. Bir gencin cinsel duygularının isyana yönelmesi demek onun o anda deli olması demektir, hadis böyle haber veriyor. “zale aklehu” diyor. Eğer gördüğü manzaralarla, konuştuğu konularla, seyrettiği görüntülerle duygularını kabartıyorsa dayanması güç bir duruma girer. Deli insan ne yapıyorsa o da o hatayı yapar. Sonra aklı başına gelir amma, namludan kurşun çıkmış, muhatabı vurup öldürmüş, cinayet işlenmiştir.
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
Açıkçası forumda bu başlığı görünce şaşırmış, bu ne olaki deyip bir merakla vede biraz kızgın (affınıza sığınarak)okumaya başlamıştım...Çok haklı olduğunuzu düşünüyorum...Belki ben buna cinsel öfke demezdim ama sözcükler aynı olmasada gönüller birmiş...Allah(cc)ın Selameti üzerinize olsun...
Açıkçası forumda bu başlığı görünce şaşırmış, bu ne olaki deyip bir merakla vede biraz kızgın (affınıza sığınarak)okumaya başlamıştım...Çok haklı olduğunuzu düşünüyorum...Belki ben buna cinsel öfke demezdim ama sözcükler aynı olmasada gönüller birmiş...Allah(cc)ın Selameti üzerinize olsun...
duru aysim yazdı:değerli kardeşim rabbim senden razı olsun sana hak veriyorum ilk okuyunca yanlış anlaşılabilir ama bunlarıda konuşmalıyız değilmi bir sürü yalan altına gençlerimiz bu tuzağa itiliyor rabbim muhafaza eylesin
çok güzel yazmışsınız ALLAH RAZI OLSUN BİLMEDİĞİM ÇOK ŞEY VAKİT BULDUKÇA ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN NEFSİMİZ ALLAHA EMANET TABİ SİZLERDE ALLAHA EMANET OLUN
çok güzel yazmışsınız ALLAH RAZI OLSUN BİLMEDİĞİM ÇOK ŞEY VAKİT BULDUKÇA ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN NEFSİMİZ ALLAHA EMANET TABİ SİZLERDE ALLAHA EMANET OLUN
fidan yazdı:a s canım kardeşim rabbim razı olsun senden amin amin
s.a. ablacım allah razı olsun rabbim yanlış yolda olanlara yardım etsin bu gerçekten hafife alınacak bir konu değil a.e.o.
S.A ALLAH RAZI OLS.ZERDA ABLA.İLK BAKIŞTA BAŞLIĞA;DİĞER KAREEŞLERİMİN DEDİĞİ GİBİ BİRAZ DEĞİŞİK BULDUM.AMA DEDİĞİNİZ GİBİ BU DA BİR İHTİYAÇ.YERİ DEĞİL AMA ÜNİVERSİTEDE BU ORTAMLAR VE BU ORTAMLARI HAZIRLAMAYA ÇALIŞAN VE BU KONU DA BÜTÜN ŞİRRETLİĞİYLE ÇALIŞANLAR VAR.ONLARIN ÇALIŞTIĞININ İKİ KATI BELKİ ON KATI FAZLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM.HER KES BİRŞEYLERİN KÖLESİ OLMUŞ.BİZ DE HAK YOLDA KÖLE OLALIM REVA MI BU BİZE.ALLAHIM RAZI OLS.S.A
S.A ALLAH RAZI OLS.ZERDA ABLA.İLK BAKIŞTA BAŞLIĞA;DİĞER KAREEŞLERİMİN DEDİĞİ GİBİ BİRAZ DEĞİŞİK BULDUM.AMA DEDİĞİNİZ GİBİ BU DA BİR İHTİYAÇ.YERİ DEĞİL AMA ÜNİVERSİTEDE BU ORTAMLAR VE BU ORTAMLARI HAZIRLAMAYA ÇALIŞAN VE BU KONU DA BÜTÜN ŞİRRETLİĞİYLE ÇALIŞANLAR VAR.ONLARIN ÇALIŞTIĞININ İKİ KATI BELKİ ON KATI FAZLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM.HER KES BİRŞEYLERİN KÖLESİ OLMUŞ.BİZ DE HAK YOLDA KÖLE OLALIM REVA MI BU BİZE.ALLAHIM RAZI OLS.S.A
MEHMET46 yazdı:a s kardeşim çok sağolun bende üniversitelerde yaşanan bazı olayları canlı kaynaklarından dinleme fırsatı bulmuştum gerçekten çok üzülmüştüm rabbim ıslah eylesin
S.A. ABLACIM RABBİM BİLİYORKİ BEN SENİ ÇOK SEVİYORUMB)
zerda yazdı:
MEHMET46 yazdı:a s kardeşim çok sağolun bende üniversitelerde yaşanan bazı olayları canlı kaynaklarından dinleme fırsatı bulmuştum gerçekten çok üzülmüştüm rabbim ıslah eylesin
bezmi safa yazdı:a s güzel kardeşim allah biliyorya bende seni seviyorum rabbim razı olsun
zerda yazdı:
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER EMEĞİNİZE SAĞLIK SAOLUN. B)B)B)
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER EMEĞİNİZE SAĞLIK SAOLUN. B)B)B)
Zaman zaman kapıldığı öfkelerle pişman olacağı işler yapan sinirli bir adam Efendimize gelerek sormuştu
Beni Cennete götürecek hayırlı bir iş haber ver ki onu yapayım da Cennete gideyim! Efendimizin cevabı çok kısa ve net oldu. Öfkeni yen, sana yeter!
Beni Cennete götürecek hayırlı bir iş haber ver ki onu yapayım da Cennete gideyim! Efendimizin cevabı çok kısa ve net oldu. Öfkeni yen, sana yeter!
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/9013-cinsel-ofke-insani-ne-hale-getirir · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Cinsel Öfke...! Nasihatler 52 cevap
- At Nalı Uğur Getirir Mi? Nasihatler 12 cevap
- Evlenemeyen Kişiler için Tavsiyeler(cinsel baskıdan Kurtulmanın yolları).. Fıkıh ve Akaîd 8 cevap
- Cinsel İçerikli Yayınlar Gençlerin Psikolojisini Bozuyor!!! Boykot 3 cevap
- Cinsel İstismar ve Şiddet Nasihatler 7 cevap
- Cinsel Resimler ve Filimler Fıkıh ve Akaîd 14 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.