RE: GÜLMEYE NE DERSİNİZ?
tear yazdı:
aliye_aliye yazdı:
sevgili kardeşim, sosyoloji öğrencisiymişsin, öğretmenlik hakkın zor değil ki? okulun bitene kadar, notların belirli bir ortalamanın üzerinde olursa ve de hocalarla bilimsel çalışmalar yapabilirsen zorluğu yok.. birçok arkadaşım fen edebiyattan öğretmenliğe geçti, derslerinin iyi olması çok önemli.
İŞTE CANIM KARDEŞİM BEN O KONUDA ÇOK HATA YAPTIM İLK YIL İYİ TABLO ÇİZEMEDİM 24. TERCİH OLARAK GELDİM VE ÇOK MUTSUZDUM TEK BİLDİĞİM RABBİM HAKKIMIZDA HAYIRLI OLANI VERECEĞİDİ AMA YİNE DE ÇOK ÜZÜLÜYORDUM VE ÇALIŞMADIM İLK YIL. ŞİMDİ ÇOK PİŞMANIN ELDEN Bİ ŞEY GELMİYOR TOPARLANMAYA ÇALIŞIYORUM ALTTAN DERSLERİ TEMİZLEMEYE VE NOTLARIMI YÜKSELTMEYE ALLAH'IN İZNİYLE. İNŞAALLAH BAŞARILI OLURUM.
SAĞOL KARDEŞİM SAĞOL DESTEĞİN İÇİN.B)B)B)
sevgili kardeşim kaybın yine de büyük sayılmaz. üstelik siz, yani fen edebiyatçılar eğitim fakültesindekilerden daha avantajlısınız, çünkü işin bilimsel boyuttan eğitimini alıyorsunuz.eğitim fakültesindekiler ise öğretmenlik temeli üzerine alıyorlar..bak benim de başımdan üniversite konusunda acı şeyler geçti. marmara ünv. fizik öğretmenliğini kazandım gidemedim, sonra boğaziçi iktisattı yine gidemedim..örtüden dolayı. şimdi 19 yaşındayımama çok içimde kaldı anlatamam..şu an iranda işletme eğitimi alıyorum, ingilizce olarak ve aynı şartlar burası için de geçerli... bence yapabilirsin kardeşim, yeter ki iste. ben başaracağına inanıyorum..hem olmazsa bile üniversite bünyesinde akademik kariyer yapabiliyorsun. bence bu öğretmenlikten çok daha iyi.. profesörlüğe kadar yükselebilirsen, üniversite içinde ders bile verebilirsin.. lisanstan sonra LES sınavlarına da girebilir, üniversite çapında kariyer yapabilirsin.. moralini bozma kardeşim.. başaracağına inanıyorum..sosyoloji benim kanaatimce zor bir ders değil. sözel olduğu için zorlanmazsın tahminimce.. inşallah rabbim hayırlısını nasip etsin senin için.. Allahtan hep hayırlısını iste kardeşim.. ama kendini de alternatifsiz düşünme, iyi değerlendirebilirsen çıkar yolların var..
moralin yerine gelsin sana bir link vereceğim.. direk adres satırına yaz.. eminim çok eğleneceksin:
http://bygezgin.free.fr/eylence/yag.htm :)