RE: nedir bu örtülü bayanların çilesi????
aliye_aliye yazdı:
mtekik yazdı:
aliye_aliye yazdı:
köklü çözüm belli, yeter ki müslümanlar cesur davranabilsin, müslümanların örneği peygamberimiz zamanındaki mücahidler olmalı, biz onlardan daha mı kıymetliyiz? onlar, sırf bir kişi daha inansın diye öldürülürlerken biz kendimiz için neden birşeyler yapmayalım? sevgili kardeşim inşallah müslümanlar toparlanırlar artık, ve bu işin önemini kavrarlar.. benim temennim budur, bir hareket bir inkılap gerekli.. o dönemler bir incelensin, insanlar ne kadar zor şartlarda başlarını ortaya koymuşlar, ben onların bu mücadelesine bakıp örnek almayan ve yüzü kızarmayan müslümanlara diyorum. bugüne kadar güzellikle diyebileceğimiz tüm yöntemleri denedik, sokaklara döküldük, siyasi partiler kurduk, çözüm olabildi mi hayır? peki güzellikle olmazsa, müslümanın geriye tek çıkar yolu cihad etmek kalmıyor mu?
S.A. KARDEŞİM,
SÖYLEDİKLERİNİZ BU DAVANIN YÜCELTİLMESİ İÇİN GEÇERLİ OLAN TEK YOLDUR. AMA YOLU UYGULAMAK İÇİN DE BİR LİDER , BİR TOPARLAYICI OLMALI, MAALESEF BİZİM TEK EKSİĞİMİZ BUDUR. BİZ BUNUN İÇİN DUA EDELİM Kİ, BAŞIMIZA BİZİ DERLEYİP, TOPARLAYACAK BİR LİDER GETİRSİN.
BU İŞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDE İRAN DAKİ İNKILAPTA, HUMEYNİN'NİN İNGİLTEREDE İKEN BİR EMİR VEREREK ŞAHI İNDİRMESİDİR.
K.S.E.O.
a.s abicim.. irandaki inkılap gerçekten örnek bir inkılap. lidere ihtiyaç var dediniz, hepimiz, kuranı okuyoruz, aşağı yukarı islam tarihi hakkında bilgi sahibiyiz, e çıkar yolu da biliyoruz, bu durumda bence lidere pek ihtiyaç yok.. en azından iran gibi bir örnek varken..
diyelim ki bize liderlik yapacak birileri ya da biri var, bu ne biçim bir liderdir ki o zaman, halkı birleştirmeye çalışmak yerine, oruç neyle açılır tartışmasını yapıp, zaten dinde var olan saçma ayrılıkları daha da körüklemekte? bunlar mı bize örnek olacak? daha abdest nasıl alınırın tartışmasındalar.. bu ülkede bize liderlik yapabilecek kimseyi göremiyorum ben.. ilahi rehberimiz kuran bence fazlasıyla önderlik yapmaya muktedirdir. selam ve dua ile
S.A.
KARDEŞİM BEN ANLATAMADIM GALİBA, BİZ TOPLAYACAK KİŞİ ZATEN KURAN VE SÜNNET ETRAFINDA TOPLAYACAKTIR. O SAYDIĞIN ZEVATLARIN KENDİLERİNE FAYDASI YOK BENİM YÜCE DAVAMA NE FAYDASI OLACAK. AMA SENİN ATLADIĞIN BİR YER VAR ONU HATIRLATAYIM MÜSADENLE.
BİZİM PEYGAMBERİMİZ İKİ KİŞİ YOLA ÇIKSA , ARALARINDA BİR İAMAM SEÇSİNLER, BENDE AYNEN ONUN GİBİ BU DAVANIN İMAMA İHTİYACI VAR DİYORUM. YOKSA HEPİMİZ BİREY BAZINDA KURAN VE SÜNNETLE İÇİÇEYİZ ELHAMDULİLLAH. AMA HADİS-, ŞERİFTE DE BUYRULDUĞU GİBİ AKARSUDAKİ ÇER ÇÖPTEN FARKIMIZ YOK.
YANİ İMAM OLMADAN BU DAVANIN YOLA ÇIKMASI ÇOK ZOR, OLANDA KISA SÜREDE BİTER.
K.S.E.O.