İblis bir gün Allah-ü Tealaya der ki

1.533 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
deniz14

deniz14

Mübarek Üye · 707 mesaj

İblis bir gün Allah-ü Tealaya der ki: "Ya Rabbi! Adem´in soyundan peygamberler yarattin, onlara kitaplar indirdin, hani benim elçilerim?" Allah (C.C.) "Kahinler" diye cevap verir. Şeytan: "Kitaplarim ne olacak?" diye sorar. Allah (C.C.): "Vücudlara dövmeler yolu ile islenen yazi ve resimler" cevabini verir. Seytan: "Sözüm ne olacak?" der. Allah (C.C.): "Yalan" diye karsilik verir. Seytan: Kur-an´im ne olacak?" der. Allah (C.C.): "Şiir(Aşk şiirleri)" diye cevap verir. Seytan: "Müezzinim kim olacak?" der. Allah (C.C.): "ÇalgI aletleri" diye cevap verir.

Seytan: "Mescidim neresi?" der. Allah (C.C.): "Çarsı ve Pazar" diye karsilik verir.
Seytan «"evim neresi?" diye sorar. Allah (C.C.) "Hamam" diye cevap verir. Seytan: "yiyecegim ne olacak?" der. Allah (C.C.): "Üzerinde adim anilmayan her türlü gida maddesi" diye karsilik verir.

Seytan: "Ne içecegim?" der. Allah: (C.C.) "Sarhoşluk veren bütün içecekler senin" karsiligini verir. Seytan: "Tuzaklarim neler olacak?" der. Allah (C.C.): "Kadınlar" cevabini verir.

İmam-ı Gazali(k.s.)-Kalplerin Keşfi Kitabından.
Şu gülen çehreme bakıpta sanmayın beni bahtiyar, attığım her kahkahada binlerce gözyaşı var.
emcankel

emcankel

Mübarek Üye · 879 mesaj

allah ım bizi kötü sözden kötü yoldan korusun....
bir yazı ya baktım bir etrafımdaki insanlara....birde onlara ve ortama alışmış duran bana....:(
yazılanların hepsi artık o kadar DOĞAL karşılanıyor ki.....ne diyeceğimi bilemiyorum....
üzülüyorm sadece....
emeğine sağlık kardeşim faydalanmak dileğiyle....
deniz14

deniz14

Mübarek Üye · 707 mesaj

emcankel, post: 1542781, member: 96895allah ım bizi kötü sözden kötü yoldan korusun....
bir yazı ya baktım bir etrafımdaki insanlara....birde onlara ve ortama alışmış duran bana....:(
yazılanların hepsi artık o kadar DOĞAL karşılanıyor ki.....ne diyeceğimi bilemiyorum....
üzülüyorm sadece....
emeğine sağlık kardeşim faydalanmak dileğiyle....

İnşallah can faydananlardan oluruz.. Allah cümlemizi doğru yoldan ayırmasın..
Şu gülen çehreme bakıpta sanmayın beni bahtiyar, attığım her kahkahada binlerce gözyaşı var.
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

Şeytan(l.a) ahmaktır ama çok alimdir 104kitabı ezbere bilmektedir onlarca sene meleklere hocalık yapmıştır hatta Cenab-ı hak içinde şeytanında bulunduğu meleklere(şeytan cinlerdendir melek değildi) buyurdu sizin içinizden birini saptıracağım,melekler o kadar üzüldüler ağlaştılar sonra gelip şeytandan o kişi ben olmayayım diye dua istediler şeytan Rabbim hepinizi korusun sapmaktan dedi ama hepimizi demediği için kendisi kafir oldu hatta cennetten kovulduğu esnada başı secdede idi..Böylesi azılı bir kafirle savaş İLİMSİZ OLMAZ.Ne olur bari şu farzların şartlarını öğrenelim de helak olanlardan olmayalım inşaallahu teala..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.