Bir erkek bir bayana namaz kılmayı öğretebilir mi?
1.874 görüntülenme · 3 yanıt
Cevabı tam bilmiyorum kardeşim ancak duruma bağlıdır gibi geliyor bana. Yani bir abi kardeşine , baba kızına vb. durumlar olabilir. Nitekim yaz kursları oluyor camiilerde erkek hoca bayan çocuklarımıza. Bu tarz durumlarda olabilir gibi duruyor. Ancak birbirine haram olan kimselerin erkeğin kadına veya kadının erkeğe durumlarında öğretmelerinin uygun düşmeyeceği fikrindeyim. İnşallah bu konuda bilgisi olan kardeşlerimiz açıklarlarsa bizde öğreniriz.
_YUSUF_ 🛡
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
Ottoman's, post: 86625, member: 92912
Selamunaleyküm.
Bir erkek, bir bayana namaz kılmayı öğretebilir mi? Yoksa bayan, başka bir bayandan mı öğrenmek zorundadır?
aleyküm selam
aslolan bayanın bayandan öğrenmesidir. imkan yoksa mahremiyete uymak ve yanliz olmamak kaydıyla ögretebilir. erkek uygular kadinda ona bakarak öğrenebilir
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/86625-bir-erkek-bir-bayana-namaz-kilmayi-ogretebilir-mi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- bayana arkdaslarımın burayı okumasını işterim Islamda Kadının Yeri ve Önemi 3 cevap
- Namaz kılmayı terk ettim. Tekrar nasıl başlayabilirim? (çok uzun ama çok değerli) Nasihatler 10 cevap
- NAMAZ KILMAYI COK ISTIYORUM AMA KILAMIYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ... İslami Bilgi ve Kaynaklar 6 cevap
- biran önce namaz kılmayı öğrenmek istiyorum Dini sohbet 4 cevap
- çocuğa namaz kılmayı öğretmeliyiz Hadis-i Şerif 3 cevap
- Namaz kılmayı öğreniyorum -Flash- Video, Klipler, Slayt ve Animasyonlar 5 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.