Vesvese müptelasıyım yardım eli uzatın biriniz lütfen

777 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
kAyRoNA

kAyRoNA

Üye · 33 mesaj

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi vesvese müptelasıyım abdest gibi konulardan daha çok şu gibi konularda vesvese alıyorum.Artık ne yapsam dinden çıkmış veya büyük günahlar(isyan vs) işliyormuş gibiyim hatta şöyle diyebilirim nefes alsam dinden çıkacakmış gibi oluyor. Acaba bunu yaptım isyan mı şunu yaptım günah mı şöyle dedim dinden mi çıktım? namaz kılarken hep aklım bu gibi konularla meşgul neredese sehiv secdesi yapmadan namaz kılamıyorum.Artık öle daraldım sanki bütün duvarlar üstüme geliyor. 2 kere 2 deseler 4 diyorum hep içimde bi şüphe var yanlışmı acaba diye. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim:a05:
ecthelion

ecthelion

Mübarek Üye · 531 mesaj

en başta profosyonel yardım almanızı öneririm. uzman bir terapist ya da psikolog dan. Ama tabiki dindar olmaları tercih nedeni olmalı.

kişisel olarak önerim ise, kendinizi ilgilendiren şeyler dışındaki "yargılamalarınız" dan en azından bir süreliğine vazgeçin.

ALLAH yardımcınız olsun.
De ki: Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. En'Am - 162
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Yaptığımız amelleri fıkıh kitaplarından farzını sünnetini vacibini müstahabını öğrenerek yaparsak vesvesemiz kalmaz.
Çünkü yaptığını neden yaptığını anlamış ona göre yapmış olursunuz.
Şeyten bu tür vesveseler verdiğindede fıkıh böyle diyor böyle yapıyorum diyerek vesveseyi def edesiniz
kAyRoNA

kAyRoNA

Üye · 33 mesaj

ecthelion kardeşim Psikolog veya terapist beni bu durumdan kurtarır mı tam olarak ne gibi işlemler vardır? Biliyorsan yazar mısın? Bursadayım önerdiğin birisi varsa yazar mısın?Allah sizleri sabredenlerden eylesin ve muradınızı versin.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.