Eşimi seviyorum ama aramızda sorunlar var tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar
4.253 görüntülenme · 53 yanıt
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.045
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
Eşinizin huyunu ancak siz bilebilirsiniz.
Sizin söylediğiniz ama onun kabul etmediği sebebleri düşünün...
Açıkca yazmanız ailenizin iç halini buraya dökecektir..Ancak bunun + yada - oluşunu siz gözlemleyebilirsiniz.
Evlilikte 2 yıl erken denilebilir.Anlayışınızın ve sabrınızın devam etmesi sizin birbirinizi daha iyi tanımanız açısından yeterli olacaktır.
Yumuşak huyluluk inanın bana hakkı aramamanız demek değildir.
Zaman geçtikçe yaşamı gördükçe tecrübeleriniz artacak ve eminim ki birbirinizin ne istediğini gözlerinizden anlayacaksınız..,
Sizin yapacağınız en güzel şey onu hoş karşılamak , tereddüt ya da isteklerinizi doğru bir zamanlamada konuşmaktır.
Bağırmak, sinirlenmek inanın bana kazanç getirisi olmayan huzuru bozan davranışlardır..
Dualarımız sizinle....
tek sorun ne biliyormusun.. sen diliyle konuşmak suçlamak.... ve anlamaya çalışmadan yargılamak... eşine sormaktan ne kaybedersin.. yada biraz orta yolu bulmaktan.. kaybettiğin şey huzurundan daha değerli olurmu.. sanmam..
bak bunu hep söylüyorum ne zaman evime islamı soktum ona göre yaşamaya başladık.. ozaman huzur geldi eve.. susmaya başladıkça onun da sustuğunu gördüm.. yada derdimi bağırarak,kızarak değilde bide şöle düşünelim diye söyledikçe anlaşıldığımı farkettim.. üzüyorsun demiyorum artık üzülüyorum diyorum.. anlaşılıyorum..
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.045
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
İletişimsizlik en kötüsüdür..
dinlemek sadece dinlemek.. sakince gülümsemek belki.. anlaşılmak için en önemlisi bu
rabbim yuvana huzur sevgi anlayis versin yuregini ferahlatsin berat ablaminda dedigi gibi 2 yil cok erken daha yolun basi ayrica dinin icin yaptiklarini birileri icin degilde ALLAH rizasi icin yaparsan ozaman gercek huzura varabilirsin dinle kardesim anla icinde muhasebe et sonra dua et ve sabret inan rabbim yaninda yardimcin olacaktir pireyi deve yapmak icin firsat kollar olduk hayatin her asamasinda yimayalim yapalim ornek aramayalim kendimize ornek olmaya calisalim dua dua dua sabir sabir sabir elimizdekilerin kiymetini kaybettikten sonra anlamak icin ugrasmayalim sadece biran otur dusun evliliginin bitince huzuru bulacakmisin evladin var onu dusun anne babasiyla buyumesi icin ona firsat ver ................selametle dua ile...........
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/86204-esimi-seviyorum-ama-aramizda-sorunlar-var-tavsiyelerinize-ihtiyacim-var-arkadaslar · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.