🔒 Tasavvuf ve marifetullah

16.057 görüntülenme · 115 yanıt

🔒 Konu kilitli Son sayfaya git →
Paylaş:
en-sonebi

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.421 mesaj

Reyhani_konyevi, post: 1535530, member: 121262Hadi ya biz de afyon dinarı ediniliyor sanıyorduk! (İnsanları akılsız görerek yazılan şeye cevap ancak budur.)

Bu yazıyı kasdettim
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535594, member: 121262Doğrudur...bizim bilgimiz yok...cinlerle ilgili

Ama sen bilmediğin şeyin hakkında yorum yaptın artık kulağın,gözün ve gönlün bundan sorumludur hesabını Rabbine vereceksin.
en-sonebi

en-sonebi

Olur mu ? Kur'anda Cinler hakkında bilgi topla onları eğitin emri hangi ayette var.
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535596, member: 2Bu yazıyı kasdettim

Cinlerden sebeb tövbe edip tarikata girmezlerse insanlar dedim ben de.Ama buradan bu yazıları takip eden kardeşlerimize açıklayayım inşaallah,Sultanımız Konyevi kuddise sirruh hazretlerinin cin taifesinden sofilerinden hiçkimseye zarar gelmemiştir bugüne kadar..Hatta Seydai konyevi k.s hazretleri kötü cinlerin musallat oldugu kimselere cin taifesinden sofilerini o cinlere gönderip musallat olmaktan vazgeçirmektedir biiznillahi teala..
en-sonebi

en-sonebi

Reyhani_konyevi, post: 1535595, member: 121262İlminiz yoksa inşaallah sizinle paylaşayım..Cinlerde insanlar gibidir yahudisi hristiyanı müslümanı ateisti şamanisti vs vardır hatta hanefi hanbeli cin olduğu gibi şii rafızi cinlerde mevcuttur.E cinlerde tasavvuf neden olmasın taa Adem aleyhisselam'dan bu yana tasavvuf varsa..biraz düşününce insan anlayabiliyor bunları inşaallah.

Yanlış ...Cinler ayrı topluluk...İnsanın onlarla irtibatı doğru olmaz.
en-sonebi

en-sonebi

Reyhani_konyevi, post: 1535600, member: 98391Cinlerden sebeb tövbe edip tarikata girmezlerse insanlar dedim ben de.Ama buradan bu yazıları takip eden kardeşlerimize açıklayayım inşaallah,Sultanımız Konyevi kuddise sirruh hazretlerinin cin taifesinden sofilerinden hiçkimseye zarar gelmemiştir bugüne kadar..Hatta Seydai konyevi k.s hazretleri kötü cinlerin musallat oldugu kimselere cin taifesinden sofilerini o cinlere gönderip musallat olmaktan vazgeçirmektedir biiznillahi teala..

Bizim bilgimize göre Arifi Billah olan hiç bir Mürşid Cinlere bilgi vermez.Onuda anlatmaz.
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535599, member: 98391Olur mu ? Kur'anda Cinler hakkında bilgi topla onları eğitin emri hangi ayette var.

Sen nasıl alimsin ALLAH AŞKINA??? Cinlere ayrı ayet insanlara ayrı ayet mi var kuranı kerimde kuran cinlere de insanlara da gönderilmiştir.Allahu zülcelal kuranı kerimde ne buyurmaktadır ey mutmain olmuş nefis gir cennetime...Nefsini tezkiye etme emri vardır yine kuranı kerimde..Sadıklarla beraber olma emri vardır(Mürşidi kamillerdir buyuruyor bu sadıklar için fahruddin er-razi r.a ve ismail hakkı bursevi hazretleri.) İnsan bu devirde tarikata girmeden cin de olsa dahi son nefesinden emin olamaz..tarikata girecek ki nefsinden kurtulacak tezkiye edecek te Allahu zülcelale vasıl olacak.
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535601, member: 98391Yanlış ...Cinler ayrı topluluk...İnsanın onlarla irtibatı doğru olmaz.

yine ilmin olmayan şeyler hakkında konuşuyorsun ! İsra 35.hatırla.
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535603, member: 98391Bizim bilgimize göre Arifi Billah olan hiç bir Mürşid Cinlere bilgi vermez.Onuda anlatmaz.

Nakşibendilikte olur kardeş kadiri rufai halveti celveti şabani vs onları bilmem ben..
en-sonebi

en-sonebi

Abdul Kadir Geylani...Muhittin İbni Arabi R.A. hz.leride hiçbir kitabında bundan bahsetmez...
en-sonebi

en-sonebi

İbrahim Hakkı erzurumi... Niyazi Mısri...Beyazıtı bestami...Şahı Nakşibendi R.A. de bahsetmez.
en-sonebi

en-sonebi

Allah C.C. nun Yakın İlmine görede böyle bir şey yok...Yani Cinlere eğitim diye..
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535608, member: 98391İbrahim Hakkı erzurumi... Niyazi Mısri...Beyazıtı bestami...Şahı Nakşibendi R.A. de bahsetmez.

Bu mübarek zatlar Hazreti Ömer(r.a) de namaz kılar yazmaz kitaplarında bu Hazreti Ömer namaz kılmaz mı demek haşa biraz düşünmenizi tefekkür etmenizi tavsiye ederim size yazdıklarımı.
en-sonebi

en-sonebi

Cinlerle irtibat kuranlar sonuçta...define peşine düşüp ...Allah C.C. dan uzaklaşıyorlar...
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535609, member: 98391Allah C.C. nun Yakın İlmine görede böyle bir şey yok...Yani Cinlere eğitim diye..

:D:D:D hee sana yakiin geldi de bu ilim gelmedi öyle mi? güldürme nolur beni..
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535611, member: 121659Cinlerle irtibat kuranlar sonuçta...define peşine düşüp ...Allah C.C. dan uzaklaşıyorlar...

Sen dünyalık alimsin,şayet bu kadar pot kırmakla hala alim kalabiliyorsan onu bilemem..Ahiret alimleri define peşinde değillerdir..
en-sonebi

en-sonebi

Reyhani_konyevi, post: 1535610, member: 121659Bu mübarek zatlar Hazreti Ömer(r.a) de namaz kılar yazmaz kitaplarında bu Hazreti Ömer namaz kılmaz mı demek haşa biraz düşünmenizi tefekkür etmenizi tavsiye ederim size yazdıklarımı.

Arkadaşım biz bilmeden hiç bir şey söylemeyiz...Allah C.C. yolunu ve İlmini biliriz...Bizde Allah C.C. nun La Mallah bilgisi dahi uzak değildir...Mevlana bilgisi bile... Bakma sırrı ifşa etmek istemeyiz..
en-sonebi

en-sonebi

Reyhani_konyevi, post: 1535613, member: 98391Sen dünyalık alimsin,şayet bu kadar pot kırmakla hala alim kalabiliyorsan onu bilemem..Ahiret alimleri define peşinde değillerdir..

Pot kırma ne demek... Kur'anda Cinlere bilgi ver ayetini yaz bilelim...
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

en-sonebi, post: 1535614, member: 121659Arkadaşım biz bilmeden hiç bir şey söylemeyiz...Allah C.C. yolunu ve İlmini biliriz...Bizde Allah C.C. nun La Mallah bilgisi dahi uzak değildir...Mevlana bilgisi bile... Bakma sırrı ifşa etmek istemeyiz..

Subhanallah senin kadar büyük konuşanı ben görmedim muhatap olduğum kişiler içinde..Bak ben de ankaradayım kendini hazırla birkaç ay sonra sizinle birlikte Konyaya bahsettiğim mübarek zatı ziyarete gidelim inşaallah sırrını ifşa etmene gerek yok biiznillah O mübarek zat bilir hatta sen soru sormadan cevapta gelebilir gidelim bir konuş inşaallah olmaz mı? ne dersin.
en-sonebi

en-sonebi

Reyhani_konyevi, post: 1535612, member: 121659:D:D:D hee sana yakiin geldi de bu ilim gelmedi öyle mi? güldürme nolur beni..

Doğrusunu Allah C.C. bilir ne diyelim.. ister inan ister ianma...bak ben sendeki bilgiyi almak için çaba sarf ediyorum...sen bilgi verme yerine kaçınıyorsun... Kur'an-ı Kerim dahili her sözüne biz uyarız buyur bildir okuyup anlayalım...
Soru ...
Hangi ayette Cinlere eğitim ver emri var...?
Paylaş:

🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.