arkadaşlar namaz kılıyorum çok şükür ama eve 2 3 kez ayakkabımı giymişken birşey unutup ayakkabı ile girmişliğim var. bu durumda tabiki o yerlere ailemde bende basıp namaz kılacağımız yerlere basmışızdır.e namaz kılarken de yerin temizliği önemli,tüm halıları yıkamak çok zor ve bunu aileme söylemedim onlar temiz sanıp namaz kılıyorlar sorum şu bir-namazım kabul oluyormudur? yada ne yapmam lazım? iki aileme soylemesem hakka girmiş olur muyum? 3- namaz kılasım bu yüzden gelmiyor abdest almadan ayaklarımı sabunluyorum ama sonra yine aynı yerlere basıp seccadeyi serip kılıyorum. ne yapmalıyım sizce?
namaz ve mekan temizliği
1.572 görüntülenme · 1 yanıt
_YUSUF_ 🛡
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
yagmurdamlasi, post: 85975, member: 13779
arkadaşlar namaz kılıyorum çok şükür ama eve 2 3 kez ayakkabımı giymişken birşey unutup ayakkabı ile girmişliğim var. bu durumda tabiki o yerlere ailemde bende basıp namaz kılacağımız yerlere basmışızdır.e namaz kılarken de yerin temizliği önemli,tüm halıları yıkamak çok zor ve bunu aileme söylemedim onlar temiz sanıp namaz kılıyorlar sorum şu bir-namazım kabul oluyormudur? yada ne yapmam lazım? iki aileme soylemesem hakka girmiş olur muyum? 3- namaz kılasım bu yüzden gelmiyor abdest almadan ayaklarımı sabunluyorum ama sonra yine aynı yerlere basıp seccadeyi serip kılıyorum. ne yapmalıyım sizce?
kılınan yere necaset bulasmamissa namaza zarar vermez. yinede namaz icin seccade kullanmak uygun olur
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/85975-namaz-ve-mekan-temizligi · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- oyle guzel mekan ki Hac 1 cevap
- Kutsal mekan Kabe'nin içinden görüntüler Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
- Duada Zaman ve Mekan Nasihatler 5 cevap
- Zaman ,Mekan ,Hediye hayat sanki var varsanıyorsun...Hepsi hayal neden bilmiyorsun... Görüş- Öneri- İstek 10 cevap
- RESİM GALERİSİ KUTSAL MEKAN RESİMLERİ ve DİNİ RESİMLER Resimler 241 cevap
- Dünyada mekan Edebiyat 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.