Hadis Gerçeği ;

2.959 görüntülenme · 34 yanıt

Paylaş:
en-sonebi

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.421 mesaj

Arkadaşlar sizlere bir kaç satırla , Muhammed Mustafa A.S. Efendimizin HADİS 'leri ile bilgi aktarmakta yarar görüyorum...;
Öncelikle bu konuyu KUR'AN-I KERİM 'in ışığı altında incelemeliyiz...
Yani KUR'AN-I KERİM ana kaynağımız ;Allah C.C. nun Kelamı olup yine Allah C.C. nun koruması altındadır...
Allah C.C. KUR'AN-I KERİM 'i Muhammed Mustafa A.S. 'a İNSANLIĞA tebliğ maksadı ile teslim etmiştir...
Peygamber A.S. Efendimizde hem kayıt altına aldırmış ve emniyetle yazılıp çoğaltılmasını temin etmiş layığı ile yazılı aktarmıştır....
Zaten Bu konu Allah C.C. nun da koruması altında dır...

Şimdi KUR'AN-I KERİM 'in insanlara aktarılması ve öğretilmesi hususuna geçelim..
İşte burada Peygamber Efendimiz KUR'AN-I KERİM 'i öğretmede bazen Allah C.C. dan yardım almıştır...
Örneğin ;Abdest alma...Allah C.C. dan öğrenip, Cebrail A.S. tarafından da talim edilerek ...Abdest almayı, Namaz Kılmayı,Dua okumayı ....şekli ve yapılma metodunu öğrenip ...İnsanlara doğrusunun nasıl olacağını anlatmış ,öğretmiş ve talim ettirmiştir...

Şimdi ...İşte bu tarzda aldığı bilgileri Allah C.C. dan aldığı veya Cebrail A.S. dan talim ederek öğrendiği yardımcı bilgileri İnsanlara aktarmış tır...
Kur'an -ı Kerimde yazılı olup ta anlaşılmasında veya ifasında zorluk çekilen ayetlerin açıklaması gene Allah C.C. tarafından Peygamber efendimize öğretilmiş ...
Bu aktarımlar HADİS adı ile ortaya çıkmıştır...
Maksadı KUR'AN-I KERİM 'in doğru anlaşılmasını sağlamak ve doğru uygulamak ...
Sizlere acizane bilgim ile arz etmek istedim.
Yanlıştan Allah C.C. na sığınırım....
Selamlar....
en-sonebi

en-sonebi

Hadislerin çok oluşu ve uygulama değişikliklerinin oluşu bu yüzden olup ; Direkt olarak Peygamber Efendimiz A.S tarafından iletilen Kur'an-ı Kerime uyum sağlayan gerçek hadisler,bazen birbirini tutmasa dahi uygulama hatalarının veya anlaşılma hatalarının giderilmesine yönelik anlatım olduğu için yanlış yorumundan kaçınmak lazım.
Ana kaynak Kur'an-ı Kerim dir, onunla düşünmek ve uyum sağlayanı reddetmemek gereklidir..
en-sonebi

en-sonebi

Kısa anlatım ile Hadis ;Allah C.C. tarafından buyurulan KUR'AN-I KERİMİN anlaşılması ve uygulamasına dair emirdir...
en-sonebi

en-sonebi

Şimdi Müceddidlerin aktarımına gelelim ...Bazı Müceddidler R.A. 'lerin ; açıklama ile bazı Ayetlerin veya Hadislerin anlaşımının doğruya dönmesi için ilettikleri açıklamalar vardır... bunlarda KUR'AN-I KERİM 'e uyan ve Allah C.C. tarafından buyurulan KUR'AN-I KERİMİN doğru anlaşılması için iletilan açıklamalardır...
en-sonebi

en-sonebi

Daha açık olarak aktaralım isterim...Allah C.C. insanların KUR'AN-I KERİMİ yanlış yorumladığı zamanlarda , Müceddid R.A. ler aracılığı ile veya daha değişik anlatımla Gerçek Kamili Mürşid ler aracılığı ile Bildirim adı verilen emirler iletir ...Bu emirler Hadis olarak değerlendirilebilir...
Emir Allah C.C. nun uygulama düzeltme veya diğer deyişle KUR'AN-I KERİMİ doğru anlama emirleri olduğundan Hadis kadar önemlidir...
en-sonebi

en-sonebi

Her devirde Müceddid veya Kamili Mürşid olur deyişinin iç yüzü de budur...
en-sonebi

en-sonebi

Gerçek Müdeddidler veya Kamili Mürşidler in aranıp bulunulmasına çalışmak ve onların aktarımına değer vermek bunun içindir...
Burada başka bir yanlış olmasın için özellikle belirtmemiz gereken bir notu da unutmamak lazım...
Gerçek Müceddidler veya Kamili Mürşidler ...Hızır A.S. gibi Allah C.C. tarafından görevlendirilen KUL' lar olup tanınması zor ...Bulunması güç zatlardır...HIZIR A.S. ın bulunması gibi...
Görev babadan oğula veya Müceddid den ,Müceddide sözlü veya yazılı aktarımla olmaz ...
Bizzat Allah C.C. kimi dilerse onu nasip eder...
Parası çok ...Yayma gücü çok vs. diye kişi gerçek Müceddid diye görevlendirildi denenmez...
Hata ve Kusurdan Allah C.C. na sığınırım...
Eğer yanlış olduğu izah edilir ve anlaşılırsa yazıları sileceğimizinde bilinmesini.... saygılar.
melissa26

melissa26

Mübarek Üye · 1.857 mesaj

Bilmeyen için, konuya vakıf olmayan için ? içinden çıkılması zor bir durum
bir yazı okumuştum , sanırım hz Ömer peygamberin vefatından sonra Kur-an'ı kerimleri toplattırıp imha ediyor, nedeni yanlarında
Resul aleyhiselamın açıklamalarını eklemişler , o yazıya göre Hz Aişe vermiyor
Bundan peygamberimizin kendi sözlerinin Kur-anın önüne geçmesinden çekindiğini anlıyorum
(melissa yine haddi aştı) derin konulara daldım , çıkamazsam içinden?
Kalbime sorarım bende Rabbime sorarım, o en güzel cevabı yollar kalbime
hiç birşeyi takmıyorum yoluma devam ediyorum ...bu niye böyle? bu neden? derdim önceden yine derim ama takmam nasılsa cevap gelir Rabbimden (deyince insanlar korkuyor , bazen insan ile gönderiyor bir yazı çıkıyor, bazen teffekkurle kalbime doguyor hepsi Rabbimden değil mi? şimdi konuşan paylaşan hak rızası için uğraşan değil mi? ) demek ki cevap veriyor
Şükürler olsun Rabbime , Rabbul alemin kalbimde eee ne ??? sevinsene dur !dur! dellenme yine
bir yazı okudum da paylaşayım çok sevindim Bilal-habeşi'ye Rabbim hidayet verdi diye camide oynarmış haklıymış:a21:
en-sonebi

en-sonebi

Bende duydum ancak Kur'an-ı Kerimi değilde Hadisleri topluyor diye...Gerçektende Hadislerin doğru olması önemli yanlış veya Kur'an-ı Kerimi aşan hadisler tehlikelidir...Hz. Ömer R.A. doğru ve yerinde değerlendirmişler...Hz.Aişe validemizde gerçeği bildiği için gizleyip sakınmıştır...Aslında hepsi ki gerçeği için söylüyoruz...Hepsi Allah C.C. dan aktarılandır...
en-sonebi

en-sonebi

Kur'an-ı kerimi doğru uygulayın anlayın ... ona sarılın emirleridir...
en-sonebi

en-sonebi

Hadisler tabi ki önemlidir...Ancak Kur'an-ı Kerim den ileri değildir...Sadece Kur'an-ı Kerimi doğru anlayın ikazı ...açıklamasıdır...
en-sonebi

en-sonebi

Bu konuda sorular olursa cevap verebilirim.İnşallah.
Hicran-ı Aşk

Hicran-ı Aşk

Mübarek Üye · 2.257 mesaj

hadisler konusunda hangi kaynaklara güvenmeliyiz malum bazıları kendi kafalarından hadis uydurabiliyorlar ve kafalar karışıyor.
sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır, sana bakmak ALLAH'A inanmaktır...
en-sonebi

en-sonebi

İnanın bende doğru Hadis hangi kaynakta dır...bilmiyorum ... Çünkü okumaya korkuyorum... Ya yanlış hadis ise veya ya doğru da yanlış dersem diye ...işte o yüzden hadisin doğruluğu nasıl anlaşılır sorusuna cevap veriyorum... Kur'an-a Uyum gerekir sadece onu biliyorum...Birde Hadis aktarımı doğrudur diye Kur'andan örnek yazacağım...
en-sonebi

en-sonebi

Maide Suresi ;

Bismillahirrahmanirrahim

101. Ey iman edenler! Size açıklandığı takdirde, sizi üzecek olan şeylere dair soru sormayın. Eğer Kur’an
indirilirken bunlara dair soru sorarsanız size açıklanır.
(Hâlbuki) Allah onları bağışlamıştır. Allah, çok
bağışlayandır, halîmdir
(hemen cezalandırmaz, mühlet verir.)
102. Sizden önceki bir millet o tür şeyleri sordu da sonra o yüzden kâfir oldu.
103. Allah, ne “Bahîre”, ne “Sâibe”, ne “Vasîle”, ne de “Hâm” diye bir şey meşru kılmamıştır. Fakat, inkâr
edenler Allah’a karşı yalan uyduruyorlar. Zaten çoklarının aklı da ermez.26
104. Onlara, “Allah’ın indirdiğine (Kur’an’a) ve Peygamber’e gelin” denildiğinde onlar, “Babalarımızı
üzerinde bulduğumuz din bize yeter” derler. Peki ya babaları bir şey bilmiyor ve doğru yolu
bulamamış olsalar da mı?

105. Ey iman edenler! Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız, yoldan sapan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O zaman Allah, size yaptıklarınızı haber verecektir.

Dikkatle okursanız Kur'an-ı Kerime uyum emredilmektedir...Hadisler işte bu tarz Allah C.C. emirleridir....
Hicran-ı Aşk

Hicran-ı Aşk

evet çok iyi olur lütfen...
sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır, sana bakmak ALLAH'A inanmaktır...
Hicran-ı Aşk

Hicran-ı Aşk

her zamanki gibi ışığımızın kuran-ı kerim olması gerektiğini anlıyoruz,allah c.c razı olsun.bende meal okumaya başladım,tam olarak anlayabilmem için defalarca okumam lazım sanırım.takıldığım yerlerde sizi rahatsız etmemin inşaallah bi mahsuru olmaz... !!!
en-sonebi

en-sonebi

Yukarıda yazılı ayette Allah C.C. İnsanlara ikaz veriyor...Vahiy gelirken sakın soru sormayın cevap gelir diye...

İşte bu emir Hadisin olacağına işarettir demekki Allah C.C. ile Muhammed Mustafa A.S. arasında öyle bir irtibat var ki sorulan soruya derhal cevap gelmektedir...
Kur'an Ayetleri dışında da böyle bir emrin alındığı muhakkaktır diye değerlendiriyorum...
en-sonebi

en-sonebi

hicranfarukyavuz, post: 1522550, member: 119867her zamanki gibi ışığımızın kuran-ı kerim olması gerektiğini anlıyoruz,allah c.c razı olsun.bende meal okumaya başladım,tam olarak anlayabilmem için defalarca okumam lazım sanırım.takıldığım yerlerde sizi rahatsız etmemin inşaallah bi mahsuru olmaz... !!!

Her zaman hazırız efendim.Sizi kutlarım...
en-sonebi

en-sonebi

Zaten ikinci tekrarda ...üçüncü tekrarda bile burayı okumamıştım diyecek ve şaşıracaksınız...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.