Bile bile kim Cehennemi arzu eder ?
5.032 görüntülenme · 21 yanıt
ya keyfi yerinde olduğu için daha başka bişey bilmeyi,öğrenmeyi düşünmez
ya hayatı zor odluğu için beni niye böyle yarattı yada niye fakir oldum düşüncesiyle bilmeye yanaşmaz
ya da orta yolu tutar bazımız ya varsa ya yoksa diye düşünür ,hayatını bu ikilemde sürdürüp gerçek imanın ne olduğunu bilmek istemez
hayatta yaşadığı şeylerden ibret alabilen,vizdanı nefsine,egosuna galip gelmiş kuranın tabiriyle kalbi iman etmeye yakın kimseler ise bilmek ister hayatı ve ölümü ve Allahın lütfuyla bulurlar da...
İslam dini bitirilecek bir üniversite ise ve mezun olana derecesine göre mükafat verilecekse
bu okula girmeyi istemek lazım galiba herşeyden önce...
ömür sermayesi ,bu nimetler baba parasıysa ,bu sınava girip kazanmak yerine baba parası yemeye devam etmektir "bilmemek"
vicdanındaki vicdansızlıktır
belki de bilmeyi istememektir bilmemek.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 11
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.421 mesaj
böyle bir Allah herhangi bir insana şahadet nasip etmemişse,o gerçekten haketmiştir bunu
yoksa Allah insana annesinden babasından daha çok acıyandır.
Allah inanmayanlara da hidayet nasip etsin
en-sonebiİpe düğüme üfleyenler.Büyü ,sihir ile uğraşanlar,yapan ve yaptıranlar.Şeytan lain ile anlaşma yapanlar da Cehennemi bile bile arzu ediyorlar sanırım...
çok korkuyorumm... allah c.c seni çok seviyorum.büyüden,kem gözlerden beni eşimi yuvamı evliliğimi,huzurumu sağlığımı sen koru, sevenleri ayırmalarına izin verme,sana sığınıyorum.... yalvarıyorum sana...
en-sonebiİpe düğüme üfleyenler.Büyü ,sihir ile uğraşanlar,yapan ve yaptıranlar.Şeytan lain ile anlaşma yapanlar da Cehennemi bile bile arzu ediyorlar sanırım...
öle yerinde bir sözdü ki bu.. allahım sen koru bizi kötü insanlardan.. RABBİM SEN KORU...
hicranfarukyavuzçok korkuyorumm... allah c.c seni çok seviyorum.büyüden,kem gözlerden beni eşimi yuvamı evliliğimi,huzurumu sağlığımı sen koru,ayırma sevenleri,sana sığınıyorum.... yalvarıyorum sana...
Allah c.c ayırmaz bilesin can
Ayıran o baş eğmez nefislerimizdir, gurur, kibir, beklenti ....sevgi sanılan aslında sahiplenme duygusu yani ego olandır sebeb
Bir de imtihandır hey baksana sen! Resul s.a.v bile sınandı sevgine sadıksan, sabır, sabır can(biliyorum bıktın duymaya ama böyle)
melissa26Allah c.c ayırmaz bilesin can
Ayıran o baş eğmez nefislerimizdir, gurur, kibir, beklenti ....sevgi sanılan aslında sahiplenme duygusu yani ego olandır sebeb
Bir de imtihandır hey baksana sen! Resul s.a.v bile sınandı sevgine sadıksan, sabır, sabır can(biliyorum bıktın duymaya ama böyle)
doğru diyorsun ablam,sıkıntıların en büyüğünü onlar çekti bizimki ne ki !!! çok zor sabır çok zor ama inşaALLAH meyvesi tatlı olur...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 11
- Ödül
- 38
Mecnunluktan beter gezersin
olsun...
Rabbim benimle olsun varsın hüzün arkadaşım olsun
Canımı yakanlara inat yaşasın cehennem !
Cennet nuru taşıyanlara olsun!
Başörtümü atanlara, camiden beni men edenlere, hocalara göndermeyenlere ....yobaz diye dışlayanlar inat aşkım sonsuz olsun Ya Rab artır aşkımı ...bu aşk yok diyenlere inat aşkını yaşamak boynumun borcu olsun? efendim?
ben buna mı söz vermiştim? ezelde? bilmem...
diyardan diyara sor beni yarim yarim....
Takatım kalmadı ya Rab gücüm kalmadı
Kurban olan kalem tutan ellere
seni yazacak derman kalmadı , sen yazılamayansın
sen aşksın ....yazılmazsın, görünmezsin ama senden başka görünen yok ki?
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 11
- Ödül
- 38
en-sonebi ve Melissa26 foruma girdiğinde sistemlerini yavaşlatmaya çalışan veya durdurmaya çalışan ...
Şeytan Lain veya Yandaşları var ya onlar ...Cehennemi arzu eder...
Neden ?
en-sonebi veya Melissa26 hep ihlasa sarılır...ihlas yolunu ister...
Allah C.C. ... İHLAS yolunu yürüyenleri koruma altına almıştır...onları saptırmak veya susturmak isteyeni tabi ki Cehennem ehli yazar... tabi ki bizden söylemesi.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 11
- Ödül
- 38
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/85867-bile-bile-kim-cehennemi-arzu-eder · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.