SINAV Köşesi....
9.649 görüntülenme · 140 yanıt
Kuran-ı Kerim’de “Ha-Mim” ile başlayan 7 sure vardır. Bu sureler: Mü’min (Gafir) Suresi, Fussilet Suresi, Şura Suresi, Zuhruf Suresi, Duhan Suresi, Casiye Suresi, Ahkaf Suresi. Bu sureleri okumanın fazileti hakkında bazı hadisi şerifler:
- Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Ha-mim ile başlayan sureler Cennet bahçelerinden bir bahçedir.” (Kynk.-1)
- Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Kuran-ın Ha-Mim ile başlayan sureleri yedidir. Cehennemin kapıları da yedidir. Her Ha-Mim,gelip cehennemin bir kapısına durur ve: ‘Ya Rabbi! bana inanıp iman etmiş ve beni okumuş, okumaya devam etmiş olan bu kulunu, (cehennemin) bu kapısından içeri sokma‘ diye yalvarır durur.” (Kynk.-2)
- Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her şeyin bir özü vardır. Kuran’ın özü ise, “Hâ-mîm’lerdir.”
....
e kusura bakma bi benim soruma bak bide senin ne yapıyosun yaa hocalık ve talebelik yerini degistirecez...
_yalnz sana kulluk eder yalnız senden yardım dileriz _ dedigimiz sure...
Allah celle celaluhu bütün insanların ruhlarını yarattıktan sonra ;
Ben sizin rabbiniz değil miyim diye sormuştur
"Sen bizim rabbimizsin,Ancak sana ibâdet eder, senden yardım dileriz " konuşması geçmiştir.
Bu konuşmanın olduğu zaman için denir yanlış bilmiyorsam
Haram aylar hakkında bilgi veren sure ? :)
masaallah hic defena degilsin....bu soruları nerden buluyosun yaaaa
bakara maide tevbe suresi
Efendimizin en uzun elli esi...
bakara maide tevbe suresi
Efendimizin en uzun elli esi...
Rahman suresi -müdhemetan -
sorumu soruyorum bu sorular nerden aklına geliyor...
sanki askere deil medreseye gittin olmaz böyle sey...
sorumu soruyorum bu sorular nerden aklına geliyor...
sanki askere deil medreseye gittin olmaz böyle sey...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/85649-sinav-kosesi · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.