RE: HER GÜN Bİ HADİS YAZALIM
Avukat yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
Ebu Eyyub (R.a) anlatıyor: Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâla hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı.
Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Daavat 105, (3533).
Bundan şu anlamı çıkartmışlardı doğru mu acaba?Günah işleyip de pişmanlıkla ve nasuh tevbe ederek Rabbine yönelen hiç günah işlemeyen meleklerden bile daha değerlidir diye...Yanlış bir beyanda bulunmaktan ALLAHA sığınırım ama merak ettim bu hadis bu anlama mı geliyor,aydınlatırsanız sevinirim.
Salih bir müminin değeri, kalbi Meleklerden daha daha değerlidir. Melekler yemezler içmezler şehvet, nefis yoktur sadece Rabbul Alemini tesbih için yaratılmışlardır.
Ama insan bu şehvet, nefis ve şeytandan sıyrılıp Rabbul Alemine yöneldiği zaman en değerli varlık olur. Çünkü Rabbul Alemin bu konu hakkında kutsi hadisinde Kulum kendisine farz kıldığım ibadetten başka daha sevimli olan bir amelle bana yaklaşmış değildir. Kulum nafile ibadetlerle bana yaklaşmaya öyle devam ederki, artık onu sevmeye başlarım. Onu sevdiğimde işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Eğer benden bir şey isteyecek olursa, ona muhakkak ki veririm, bana bir şeyden sığınırsa, onu muhakkak ki korurum buyuruyor. Salih insanlar yani Allah dostları.....
Bununla ilgili birçok hadisi kutsi ve hadisi şerif var inş. bi ara araştırıp yayınlarız.
Bide aklıma bişey geldi. Bi abim anlatmıştı çok duygulanmıştım. Bi hoca yabancı bi ülkede bi biraneye giriyor. Cübbeli sarıklı maşallah. İçeri girince bütün gözler bu hocaya dönüyor. Ya hoca burası senin yerin değil yanlış yere geldin filan. Hoca derki yok kardeşler bi iş için geldim. Tabi işsizler hemen toplanıyor başına bide işin ucunda iyi para olduğunu öğrenince hepsi iş için meraklı gözlerle dinlemeye başlıyor hocayı. Hoca diyorki iş şu; size kasa kasa içki verecem kabeye dökeceksiniz. Hepen bi uğultu, kütürtü patırtı. hocam olurmu ya kabeye içki dökülürmü. orası allahınevi öyle şeymi olur filan. Herkes hocaya karşı çıkar. Tabi hocada sonunda bombayı patlatır. Peki kabe Allahı evi oraya içki dökülmez. Orayı Allahın kulları yaptıç peki siz niye Allahın yaptığı yarattığı bedeninize içkiyi döküyorsunuz. Bunu düşünmüyormusunuz diyor. ve bunu duyanlar orda gözyaşları içinde tövbe ediyorlar ve bidaha içmiyorlar.
Yine aklıma geldi. Salih bi insan kabeye giden kalabalığı görüyor, yandakilere soruyor bunlar nereye gidiyor diye. Onlarda kabeye gidiyorlar tavafa diyorlar. O da diyorki gelsinler beni tavaf etsinler niye oraya kadar yoruluyorlar. Yani hacc farklı bir konu olay o değil.
Salih bi kulun kalbinde sadece Allah vardır. Allahtan gayrisi giremez oraya. ve o kulun kalbi herşeyden değerlidir Rabbul Alemin için. Çünkü kul Rabbul Alemine kaybolmuştur. Her hali zikirdir. Her hali şükü, tefekkür, teşekkür ve tezekürdür. Onlar bi Allah deyince tüm hücreleri atomlar zerreleri Allah der. Onun için başka bi yerdede yazmıştım benim görüşüm kendim için diyorum. Ben yıllarca Allah desem onları bi Allah deyişine denk gelmez.
Konuyu dağıttım galiba yazarlen zor oluyorda inşallah anlatabilmişimdir. Kafanız karışmamıştır. Hakkınızı helal edin.
Türksat 3/A Frekans: 12729
Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º