Sabır ve önemi...;
11.403 görüntülenme · 152 yanıt
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
69. Mûsâ, “İnşaallah beni sabırlı bulacaksın. Hiçbir işte de sana karşı gelmeyeceğim” dedi.
70. O da şöyle dedi: “O hâlde, eğer bana tabi olacaksan, ben sana söylemedikçe hiçbir şey hakkında
bana soru sormayacaksın.”
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
71. Derken yola koyuldular. Nihayet, bir gemiye bindiklerinde (adam) gemiyi deldi. Mûsâ, “Sen onu
içindekileri boğmak için mi deldin? Doğrusu, şaşılacak bir iş yaptın.” dedi.
72. Adam, “Sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin, demedim mi?” dedi.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
74. Yine yola koyuldular. Nihayet bir erkek çocukla karşılaştıklarında, adam (hemen) onu öldürdü. Mûsâ,
“Bir cana karşılık olmaksızın suçsuz birini mi öldürdün? Andolsun çok kötü bir iş yaptın!” dedi.
75. Adam, “Sana, benimle beraberliğe asla sabredemezsin demedim mi?” dedi.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
76. Mûsâ, “Eğer bundan sonra sana bir şey hakkında soru sorarsam, artık benimle arkadaşlık etme.
Doğrusu, tarafımdan (dilenecek son) özre ulaştın (bu son özür dileyişim)” dedi.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
77. Yine yola koyuldular. Nihayet bir şehir halkına varıp onlardan yiyecek istediler. Halk onları konuk
etmek istemedi. Derken orada yıkılmaya yüz tutmuş bir duvar gördüler. Adam hemen o duvarı
doğrulttu. Mûsâ, “İsteseydin bu iş için bir ücret alırdın” dedi.
78. Adam, “İşte bu birbirimizden ayrılmamız demektir” dedi. “Şimdi sana sabredemediğin şeylerin
içyüzünü anlatacağım.”
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
18- KEHF SÛRESİ ;
79. “O gemi, denizde çalışan birtakım yoksul kimselere ait idi. Onu yaralamak istedim, çünkü onların
ilerisinde, her gemiyi zorla ele geçiren bir kral vardı.”
80. “Çocuğa gelince, anası babası mü’min insanlardı. Onları azgınlığa ve küfre sürüklemesinden korktuk.”
81. “Böylece, Rablerinin onlara, bu çocuğun yerine daha hayırlı ve daha merhametli bir çocuk vermesini
diledik.”
82. “Duvar ise şehirdeki iki yetim çocuğa ait idi. Altında onlara ait bir define vardı. Babaları da iyi bir
insandı. Rabbin, onların olgunluk çağına ulaşmalarını ve Rabbinden bir rahmet olarak definelerini
çıkarmalarını istedi.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
nemire, post: 1509406, member: 54443sırlar yalnız Allah'ın c.c yanında gayb 'da öyle bütün kainat acz içinde tek kudret ve hakimiyet yalnız Allah'a c.c ait .
Tabi ki efendim...
Tüm sırlar...Allah C.C. nun yanında olup ...
Tüm Yaratılanlar ..aciz ve Allah C.C. nun Kudretine muhtaç....
Hepsi...Kim olursa olsun...
Tüm Yaratılanlar....
Kendi konumlarına göre.... Allah C.C. nun yanında.... İLİM...Bilim fakiri...Muhtaç ve aciz yani...
ÜMMİ...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
İHLAS yolunda oturacağım....İnsanları aldatacağım...diyor...
Gene İtaatsizlik gene Kibir ve hırs...
Allah C.C. nun Kararı tabi ki..Baş tacı....
Geçen uzun süreye rağmen ...
İtaatsizliğe devam....
Kemikleşmiş ...
Ceza hakketme bu olsa gerek...
O Yüzden sakın biz İHLAS yolu yolcuları ...Gevşemeyelim ve duamız..
Rabbim ... Celle Celalehu...
Şeytan Lain düşman ve Cehennemi hak eden diye şahit olalım...
Daima ... İnşallah...
Konu tabiki devam edecek...
Biraz DEM gelişsin isteriz...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Ancak ; bir dikkati söylemeden geçemiyecegim...
Sakın ola Musa A.S. Sabredemedi gibi düşünmeyiniz...Allah C.C. nun KUL 'u ve Resulu olan Musa A.S. tabi ki gereği kadar sabırlı...
Biz aciz insan yanlış değerlendirmeyelim....
KUR' AN-I KERİM tasavvuf ister...tefekkür ister...
KIZIM sana ...Söylüyorum....Gelinim sen anla ister....
Bizden söylemesi...
Alacağını al...İşine bak ...sakın yanlış yoruma ulaşma...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
nemire, post: 1509423, member: 95935Muhterem Üstadım Huzura çağrılmak üzereyiz Hazırlığımızı yapalım ve Rabbimizin davetine koşalım ve en güzel makam olan secde makamına varalım.
Konu DEM lensin için SECDE Makamına varalım konusuna kısaca mümkünse...değinebilirmisiniz...?
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 511
- Ödül
- 113
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj
Sevgili hocam.. inşallah faideyle donattığınız İLİM meyvelerinden istfade etmeye çalışıyoruz..
İnşallah anlayıp kavrayanlardan oluruz...
Rabbimiz dilemezse zerre ilme Muvaffak olamayız ya...
İnşallah kaç kez okuyup nalarız bizde..
devanımı bekleriz hocam..
selam ve dua ile
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
nemire, post: 1509423, member: 95935Muhterem Üstadım Huzura çağrılmak üzereyiz Hazırlığımızı yapalım ve Rabbimizin davetine koşalım ve en güzel makam olan secde makamına varalım.
Sayın Nemire ...;
Sabır konusunda bir örnek çalışma yapalım mı...;
Malumunuz Biz Forumda sohbet yapıyoruz belkide bu sohbet 20 kişi tarafından izleniyor ...
Yani...;
Biz sizinle Mesaj vasıtası ile sohbet ederken ...Bu sohbet 22 kişi kadar kişi ile sürüyor...Farz ve Kabul edelim...
Şimdi lütfen dikkat...;
Bir sohbet var ise ve bu sohbet Ehli sünnet vel cemaat sohbeti ise ...o sohbeti bozmayıp devam etmek gerekir...
Ta ki sohbet...DEM nihayetine ulaşana kadar...
Sohbet bitince veya durulunca Sohbeti yapan kişinin sözü bitinceye kadar... başka işe başlanmamalıdır...
Bu iş ''NAMAZ '' dahi olabilir...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
7. Göklerdeki ve yerdeki her şeyi Allah’ın bildiğini görmüyor musun? Üç kişi gizlice konuşmaz ki,
dördüncüleri O olmasın. Beş kişi gizlice konuşmaz ki altıncıları O olmasın. Bundan daha az, yahut
daha çok da olsalar, nerede olurlarsa olsunlar, O mutlaka onlarla beraberdir. Sonra onlara
yaptıklarını Kıyamet günü haber verecektir. Allah, her şeyi hakkıyla bilir.
Yani bizim sohbet 22 kişi ile beraber 23 olarak ... ''Allahım C.C. tabirimizi af et''...Allah C.C. hazır olduğu halde sürmektedir...
yakais, post: 1509432, member: 117733Sayın Nemire ...;
Sabır konusunda bir örnek çalışma yapalım mı...;
Malumunuz Biz Forumda sohbet yapıyoruz belkide bu sohbet 20 kişi tarafından izleniyor ...
Yani...;
Biz sizinle Mesaj vasıtası ile sohbet ederken ...Bu sohbet 22 kişi kadar kişi ile sürüyor...Farz ve Kabul edelim...
Şimdi lütfen dikkat...;
Bir sohbet var ise ve bu sohbet Ehli sünnet vel cemaat sohbeti ise ...o sohbeti bozmayıp devam etmek gerekir...
Ta ki sohbet...DEM nihayetine ulaşana kadar...
Sohbet bitince veya durulunca Sohbeti yapan kişinin sözü bitinceye kadar... başka işe başlanmamalıdır...
Bu iş ''NAMAZ '' dahi olabilir...
Selamun aleykum
Bu tavri hz Ömerde okumustum... bir konuyu ögrenmek amacli yanina birisi geliyor, tam konuyu konusurlarken
"efendim namaz vakti "diye birkac kez kimildaniyor hz Ömer sonunda "otur bu da namaz" diyor
bazen sohbeti namazdan onemsiz saniyoruz, oysa Hakkin bir emrini en guzel sekilde anlama, kavrama ugrasisi da , konuyu bolmeme acisindan onemli demekki ,.. bunu anladim bir konuya odaklandigimda konu bitmediyse biraz namazi geciktirmek sakinca olmasa gerek
maksat Hakki anlamak..bunu tekrar hatirlattiniz Allah razi olsun..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/85287-sabir-ve-onemi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.