🌙 Mevlid Kandili Bu güne özel içerikler →

Zorunlu Kredi ?

1.017 görüntülenme · 1 yanıt

Paylaş:
coco1903

coco1903

Aktif Üye · 82 mesaj

Selamunaleykum bir sorum olucaktı.

Benim bir arkadaşım bende borç para aldı ve bu paranın bir kısmı kredi kartından aldı.Fakat ailem bilmiyor bu işi.Ve 2 ayı geçti parayı ödemedi ve geçiktiği için artık hacizlik duruma kadar geldim.Ve her haftalığı verdiğim için hiç param da yok.Dayıma acilen para da vermem gerekiyor çünkü kimse bilmiyor eğer veremeyip söylesersem çok kötü şeyler olucak.Düşük faizli kredi mesajı geldi o krediyi çekip hem banka borcunu rahatlatıp hem dayıma para vericem burda ki faiz bana mı oluyor yoksa arkadaşıma mı arkadaşım bu arada çek dedi hani hala param yok diyor arkadaşım sizce çekmeli miyim?*
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

coco1903, post: 1508869, member: 96895Selamunaleykum bir sorum olucaktı.

Benim bir arkadaşım bende borç para aldı ve bu paranın bir kısmı kredi kartından aldı.Fakat ailem bilmiyor bu işi.Ve 2 ayı geçti parayı ödemedi ve geçiktiği için artık hacizlik duruma kadar geldim.Ve her haftalığı verdiğim için hiç param da yok.Dayıma acilen para da vermem gerekiyor çünkü kimse bilmiyor eğer veremeyip söylesersem çok kötü şeyler olucak.Düşük faizli kredi mesajı geldi o krediyi çekip hem banka borcunu rahatlatıp hem dayıma para vericem burda ki faiz bana mı oluyor yoksa arkadaşıma mı arkadaşım bu arada çek dedi hani hala param yok diyor arkadaşım sizce çekmeli miyim?*

Ve Aleykumselam...
Başta kredi kartından para çekmek zaten faizli ve haram...
İkincisi; borç para vermek güzeldir ama sen durumdan zarar görmemen, harama girmemen gerekirdi.
Üçüncüsü; yapılan bir hatayı daha büyük bir hata ile gidermemek gerekir...
SONUÇ: Helal daire keyfe kâfidir, HARAMA GİRMEYE LÜZUM YOKTUR...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.