✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Öyle ise gerçekten üzülürsün değil mi?
Evet... O zaman sayın form yöneticileri beni eleştirir misiniz...?
Lütfen...buna ihtiyacım var...
22.129 görüntülenme · 240 yanıt
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
RECEB-I KAMER, post: 1516822, member: 117714selamun aleyküm evvela hakkınızı helal ediniz bu yazımdan ötürü..konu başında da belirttiğiniz üzre memnuniyet ve eleştirilerimizi kemal-i ferahla ifade edebilirmişiz bu yüzden içim rahat inşallah cümlelerimin sonunda da tamamen rahatlayacağım..bikaçgündür forumdayım dikkatimi çeken bi husus oldu sizin de dikkatinizi çekmek istedim..
şahsınıza mevki makam kabul etmiyorsunuz anladığım kadarıyla zaten kabullenmemek de en doğrusu olsa gerek..fakat bi mesajınızda dikkatimi çekti korkunç derecede bilgim var gibi bir ibareniz vardı..ilmi inkar etmek küfran-ı nimettir,kabullenmek ise o ilmin olmadığına delildir..ifrat-tefrit tabirlerini çağrıştırdınız bende..bizlere düşen havf ve reca ortasında bir yaşam sürebilmektir..
gördüm ki bir üstadlık,hocalık hitapları var..bir mesajınızda korkunç bilgim var diyorsunuz diğerinde ise belki de sizlerden bilgisizim diyorsunuz..ben sizi hangi mesajınızla tanıyayım yahutta takip edeyim ?konuşmalarınız,üslubunuz tuhafıma gitti tam tabiriyle içim daraldı..nemire hocamız için cennete ulaştı demişsiniz gaybımı görüyorsunuz,gaybdan habermi alıyorsunuz ?
bu mesajım zahiren tenkit gibi görünse de asıl yazılma sebebi ruhumdaki darlıktandır bunu bilin isterim..gaybı Allahtan başkası bilemez en çok takıldığım nokta budur..
Rabbim bizleri sırat-ı müstakimden ayırmasın en nihayetinde aciz bir kulu olduğumuzu bir an olsun hatrımızdan çıkartmasın..bizler bu kadar acizken,yemeği yedim deyip ötesine,sindirilmesine,vücudumuzdaki tüm uzuvlarımıza taksim edilmesindeki müthiş faaliyetlerden bihaber olduğumuz halde; şahsımıza,nefsimize itimad ettirmesin ve gaye-i hilkatimizi bir an olsun aklımızdan çıkartmasın inşallah..
bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
yakais, post: 1516831, member: 117714Teşekkür ederim anladım efendim ... Bundan sonra yazılarıma daha dikkat ederim...Kişisel olarak bana sorulan sorulara bilirsem cevap veririm...bilmiyorsam bilmiyorum derim...
Hakkınızı ne olur helal edin...
Aciz kul işte durmadan tabiri caiz ise haddi aşıyoruz...
Selam ve sevgilerimle...
yakais, post: 1516834, member: 117714''bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla''
Lütfen her yazımızın müteakibinde bize yazınız ki ileri gitmeyelim...demek ki coşup arkadaşları sıkıyoruz...
yakais ↗Tekrar affınızı istirham ediyorum...
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
yakais, post: 1516851, member: 118482Sadece durulmak gerekir o kadar...
Aslında ,Allah aşkı coşmak demektir...
Biz talibi olana veya öğrenmek isteyene..sorusu olana yönelik cevaplar vermekteyiz...
Yanlış veya hatalı tek bir kelimemiz olmamıştır...
Ancak ,tabi ki konuya vakıf olamayana ağırdır....
Biz konuya vakıfız ancak ;zihin karışıklığı oluşturmamak lazım...
Cevaplar bazılarına değişik... belkide yanlış anlaşılır gelebilir...
Kur'an-ı Kerimin çizgisinden çıkmamız mümkün değildir...
Bu yüzden biraz geri planda olmakta sanırım fayda var...
Sakın üzüldüğümüzü düşünmeyiniz...
Sadece durulma isteği zaten soru durumun... değerlendirmesi için soruldu...
Bu tür cevabı bekliyordum...Niye eleştiri yok diye üzülüyorduk...
Cevaplarda bizi sevindirdi...
Bize ders verdi...
Sakın bizi savunmayınız ...
Cevaplar bizim için değerli..Hatta çok önemli..
Durulmayı bilmem gerekiyor..
Biz buradayız ama daha ölçülü..daha anlaşılır olarak...
Selamlar..
✦ Mübarek Üye
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/85244-yakais-in-hatira-defteri · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.