melissa26, post: 1498411, member: 59734Aleykum selam
Okunmasını isteriz, tabiki okumasını bilen kaç kişi?
Keşke bilselerdi? kıymetini anlasalardı koşarak gelirlerdi eminim
Bizim yapacağımız teşvik etmek, gelene teşekkür etmek ..
Bilselerdi koşarak geleceklerinden eminim
Bence bir sure alalım konuyu güncel tutalım ve alırken teşvik edici sözler diyelim
Kur-an okuyan yüzler ahirette aydınlık olur (ya dünyada?) dünyada da mutlu olur gibi yani okumanın faydalarından bahsetsek
Kızıyorum sadece hasta olduklarında şifa için, istekleri olduğu zaman , istek için , ölü için ...
Behey insan senin dünyada yaşaman ve ahiret hayatın için doğruyu bulman için ... olmalı bunu anlatabilsek
Rabbim çabamızı faydalı kılsın. çaba bizden hidayet Allah'tan...
Selamun Aleykum
Muhterem Melissa26 kardeşim sizin ve Sayın yakais üstadımızın gösterdiği hassasiyete şükranlarımı arz ediyorum.Çok doğru buyurmuşsunuz insanlar hasta olduğu zaman hangi duayı okuyalım kaç defa okuyalım diye bir sürü soru sorarlar oysa Kur'an'nın kendisi başlı başına şifadır her ruhun ve bedenin ilacıdır.Her harfine binlerce hayır amel yazılmaktatdır.Ayrıca Allah'ın c.c mübarek ayetleri yani hükümleri bizzat yüce zatının sözleri insan sözü melek sözü hiç birisi değil insan okurken bir düşünse ben şu anda Rabbimin sözlerini okuyorum bu ne büyük şereftir diye bir idrak etse..Kur'an insanın yaşama kılavuzudur nasıl eşyanın bir kullanma kılavuzu varsa Kur'an'da insanın hayatının kullanma kılavuzudur.
Orijinal arapça okumak bilmeyen kardeşlerimiz latin harfleriyle yazılı Kur'an'dan bir ihlas suresi ve ya felak suresi nas suresiyle de olsun surelere bölünmüş hatimlere katılsalar,burada maksadımız katılımı arttırmak bir sure ile başlayalım inşaAllah zamanla arttırılar bundan eminim.
Bizlerde yıllar önce Kur'an okumaya başladığımızda hocamız bize şu kıssayı anlatmışlardı tabiki doğrusunu Allah c c bilir : Adamın biri Kur'an okuyor ve Rabbimiz onu gözetleyen katip meleklere soruyor kulum ne yapıyor diye :Melekler cevap veriyor Rabbimiz senin yüce Kelâmını okuyor fakat hep hatalı ve yalnış okuyor arz ederiz diyorlar Rabbimiz bunun üzerine buyuruyor şimdi o kulumun hayır defterine tam ve mükkemel okumuş olarak amelini kaydedin diye emrediyor.Maksat niyet okudukça okumayı düzeltirler.
Bize lütfedip vermiş olduğunuz kiymetli fikirlerinizden dolayı çok teşekkürler ediyorum,ve bu konuda desteklerinizin devamını talep ediyoruz.
Selâm ve saygılarımla.