sirona ↗51.MEKTUP
İslâmiyyeti yaymağa teşvîk eylemektedir: bumu acabaa ??
Yok kardeş internetden baktıysan eğer baskılardan dolayı mektup sıralarını yanlış yazabiliyorlar. Mektubun konusu yazdığım Allah c.c. ın beşer ile olan kelamı'ydı. Şimdi mektubatı eve götürdüm ben istersen yarın getireyim vakit bulabilirsem biraz yazarım ne demek istediği hakkında. Mektubun hepsini yazamam gerçi bir sayfa ama burası bazen kalabalık oluyor vakit bulamıyorum.
Ama şu kadarını söyleyim sana. Allah c.c. haşa hiç bir şekilde göremeyiz. Hatta cennete bile perdelerin arkasında görebileceğiz cemalini zira sahip olduğumuz donanım buna müsait değildir kaldıkı biz rüyada görelim. Peki diyeceksin ki Hz.Musa a.s nasıl konuştu Tur dağında yada İmamı Azam r.a gibi evliyaullah gibi zatlar Allah c.c. ı rüyada görüyorum görüşüyorum ne demektir. Bu derin konudur kardeş aslında mektubatı okursan bütün sorularına cevap bulabilirsin. Fakat bu görüşmeler zat ile olmaz (haşa) bunu dersek Allah c.c. mekan isnat etmiş oluruz ki Mevla Teala bundan münezzehtir. Allah c.c. sıfatları vardır ve kainata sıfatları tecelli eder. Rüyadaki bu görüşmelerde Allah c.c. ile değil sıfatlarının tecellileridir. Dedim ya anlaması biraz zor kısaca anlatılacak birşeyde değil..
Lakin bu tür rüyaları görenler ehli kamil insanlardır (şimdi sizi tanımadığım için sizin hakkınızda yorum yapamam kendinizi en iyi siz tanımlarsınız) yani EhHli takva arif insanlardır. Birde işin şeytan olayı vardır şeytanın bu tür aldatmacalarıda vardır. Hatta keşif sahiplerine dahi bu aldatmacalarını yapar Ehli keşif bunu ayırabilir. Fakat bazı büyüklerin de "30 sene Allah c.c. diye nefsime ibadet etmişim." gibi sözleri vardır.
Bu sebeple siz rüyanıza takılıp kalmayın zaten hayırsa çıkacaktır bunu hissedersinizde zaten ama şeytana da dikkat edin onun oyunları bilemediğimiz kadar çoktur.
Eyvallah