Arayışta olan birine okuması için tavsiyeleriniz nelerdir?
2.992 görüntülenme · 34 yanıt
İnşallah tabiki paylaşırım. Amin. Ama ben böyle düşünmeye başladıktan sonra ki zor günler geçiriyorum aynı zamanda hemen namaza başladım. Bir gelişme hissediyorum. Ama dahada ileriye gitmek istiyorum. İnşallah sende bende canı gönülden huzura kavuşuruz.
vscntkY, post: 1492090, member: 115675Cam on ban da post bai day nhiet tinh va hang hai tren dien dan nay.
Chung ta cung chung tay xay dung dien dan manh me.
Best all the.
vscntkY, post: 1492097, member: 54443Cam on ban da chia se bai viet tren dien dan nay cua chung toi
Chuc cuoi tuan vui ve va hanh phuc.
pardon? fakat anlayamadım ne dediğinizi.
Elmalılı-orijinal 3:97 onda açık âyetler var, İbrahimin makamı var ve ona dehalet eden eman bulur, yoluna gücü yeten her kimsenin o beyti haccetmesi de insanlar üzerine Allahın bir hakkıdır ve kim bu hakkı tanımazsa her halde Allahın ihtiyacı yok, o bütün âlemînden ganîdir
onda bulunan ayet nedir İbrahimin ayağının izinin kayada bulunusudur.
Bu cizili bölümün tefsiri hikmetide bu yazdıklarımla birleşitir, anla artık.
İbrahimin makamı var Ayetinin tefsiridir şimdiye kadar yazdıklarım.
onda bulunan ayet nedir İbrahimin ayağının izinin kayada bulunusudur.
Bu cizili bölümün tefsiri hikmetide bu yazdıklarımla birleşitir, anla artık.
İbrahimin makamı var Ayetinin tefsiridir şimdiye kadar yazdıklarım.
Selamun Aleyküm.. Kardeşim sana dinimizi tanıma konusunda ilk olarak okumaya başladğım kitabı öneriyorum: Dr.Reşit Haylamaz'dan Efendimiz ' isimli kitaptır. İnan ben bu kitabı ilk okuduğumda birkaç gün yataktan çıkamamıştım utancımdan, sıkıntımdan o kadar kötü olmuştum ki kendimi toparlamam baya uzun sürdü ama daha sonra kendimi toparladıktan sonra birşey farkettim ki bu kitap bana çok iyi gelmişti. Bir denemeni tavsiye ediyorum.. Selametle, haberlerinizi bekliyorum inşaAllah..
Mübarek Üye
- Tepki
- 1.953
- Ödül
- 163
Mübarek Üye · 3.037 mesaj
Diyanet Yayınlarının Nasıl Müslüman Oldum(İhtida Öyküleri) isimli biri kitabı vardı ben çok etkilenmiştim. Tavsiye ederim. Gayri Müslim insanların Müslümanlığı tercih etme hikayeleri anlatılan kitap faydası olur İnşaallah
Öyle sıkıntıdayımki. Çok sevdiğim birisi bana iftira attı. Çok yakın birisi. Adalet bekliyorum. Suçsuzluğum ortaya çıksın hissediyorum. Yalnızım, çaresizim. yürekten kalpten inanamıyorum. yokum şöyle yaptım rahatladım diyecek birisi. :(( keşke hiç dünyaya gelmeseydim diyorum. bir mucize olsada biraz mutlu olabilsem. aslında benim inanmaya, Allah a ihtiyacım var. biliyorum inşallah vesvelerden kurtulurum. bana yardım edin arkadaşlr ne yapmalıyım? :(
bir.umut, post: 1493313, member: 93120Öyle sıkıntıdayımki. Çok sevdiğim birisi bana iftira attı. Çok yakın birisi. Adalet bekliyorum. Suçsuzluğum ortaya çıksın hissediyorum. Yalnızım, çaresizim. yürekten kalpten inanamıyorum. yokum şöyle yaptım rahatladım diyecek birisi. :(( keşke hiç dünyaya gelmeseydim diyorum. bir mucize olsada biraz mutlu olabilsem. aslında benim inanmaya, Allah a ihtiyacım var. biliyorum inşallah vesvelerden kurtulurum. bana yardım edin arkadaşlr ne yapmalıyım? :(
Selamun Aleykum
Sayın bir umut daha yaşınız 17 yani çocuk yaştasınız sizden 45 yaş daha yaşlı olan bir büyüğünüz olarak tavsiyelerim şunlardır.Öncelikle Yüceler Yücesi Rabbimize karşı bir saygısızlığın sonu düyada ve ahirette perişanlıktır,Benim Allah'a ihtiyacım var diyorsunuz,o zaman ne duruyorsunuz gidin O'nun kapısına tevbe edin yalvarın ve yardım isteyin ozaman hem mutlu olacak hemde sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız.Şu hususu asla unutmayınız.Alemler içersinde Allah'tan c.c başka dostda yoktur sıkıntıları giderecek başka kudret sahibi de yoktur.Siz Kadir olandan değil onun yarattığı aciz olan kullardan mucize bekliyorsunuz bu olacak şeymidir,her türlü sıkıntıyı gideren .Yalnız Allah'hu Teâlâ dır .Bırakın boş vesveseleri ve koşun Rabbimizin kapısına ozaman herşey yoluna girecektir.
Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.
Bunların dışında ben AŞKIN GÖZYAŞLARINI öneririm,belki içindeki boşlugu bir anda agır kitaplarla başlayarak dolDuramayabilirsin kardeşim,yani demem o ki agır gelip sıkılabilirsin,o yüzden tavsiyem tam aşk tadında bir kitap ve serileri var,gör bak ALLAH aşkı ne demek,gör bak ALLAHA adanmış başlar nasıl veriliyor,gör bak okurken gözyaşlarını tutamayacaksın ve o büyük iki aşıgın ALLAH için nelere katlandıklarını bir solukta okuyacaksın
VESSELAM
VESSELAM
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/84292-arayista-olan-birine-okumasi-icin-tavsiyeleriniz-nelerdir · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Bana tavsiyeleriniz nelerdir ? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 11 cevap
- CÜNÜP OLAN KİMSEYE YASAK OLAN ŞEYLER NELERDİR? Fıkıh ve Akaîd 12 cevap
- Allahın Sıfatları Nelerdir? Zati (Selbi) ve Sübuti Sıfatlar Nelerdir? Fıkıh ve Akaîd 1 cevap
- Fakirliğe sebep olan şeyler nelerdir? Nasihatler 4 cevap
- Birine haksizlik mi yaptiniz yada giybetinimi ettiniz şöyle dua edelim ozaman Dua Bölümü 3 cevap
- Hiç yüzünü görmeden âşık oldunuz mu birine? Şiirler 6 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.