selamun aleykum, arkadaşlar kefaret orucu tutuyorum 60 gün aralıksız tutucam yani kaza orucundan bahsetmiyorum. abdestte burnuma su çekerken genzime su kaçtı ama yutmadm yani, baktım sitelere farklı şeyler yazıyor oruç bozulur veya bozulmaz diye oruç bozuluyorsa da kaza tutmak gerekiyormuş 1 gun ama kefareti 60 gun aralıksız tutmak gerekiyor. şimdi ben ne yapacam 60 gün baştan mı kefaret tutacam yoksa fazladan 1 gun tutsam olur mu acaba :a36:
kefaret orucu çıkmazım
1.111 görüntülenme · 1 yanıt
steawart54, post: 1491622, member: 115675selamun aleykum, arkadaşlar kefaret orucu tutuyorum 60 gün aralıksız tutucam yani kaza orucundan bahsetmiyorum. abdestte burnuma su çekerken genzime su kaçtı ama yutmadm yani, baktım sitelere farklı şeyler yazıyor oruç bozulur veya bozulmaz diye oruç bozuluyorsa da kaza tutmak gerekiyormuş 1 gun ama kefareti 60 gun aralıksız tutmak gerekiyor. şimdi ben ne yapacam 60 gün baştan mı kefaret tutacam yoksa fazladan 1 gun tutsam olur mu acaba :a36:
Âleykum Selâm
Muhterem kardeşim kaza ile genzinize kaçan su orucunuzu bozmaz rahat olunuz hemde yutmadım diyorsunuz merak buyurmayın Rabbimiz c.c sizin kasti yapmadığınızı pek iyi bilmektedir , kefaret orucunuza devam ediniz hiç bir kaza gerekmez.
Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/84275-kefaret-orucu-cikmazim · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- insanın bu dünyadayken çektikleri, günahlarına kefaret midir? Dini sohbet 5 cevap
- GÜNAHLARDAN KEFARET Hadis-i Şerif 3 cevap
- Günahlara kefaret olan ameller Dua Bölümü 2 cevap
- Mü'mine musibet olarak her ne isabet ederse günahlarına kefaret olur Dini sohbet 6 cevap
- şevval orucu Nasihatler 6 cevap
- Orucu bozan hallerle ilgili Ramazan Ayı 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.