Öğrenimin son...Murad'ın başlangıç noktası...
3.029 görüntülenme · 23 yanıt
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Sana İDRAK açıklığı verir...İdrak açıklığı vermeden zaten sen olgunlaştığını anlamazsın...Olğunlaşman bile o aşamada geçerlidir... daha hala öğrenme safhan devam etmektedir...
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Satır satır yazışımız anlaşılsın içindir...
Konuya istediğiniz safhada girip katılın...Eleştirin bu bizi mutlu eder...
Üzüldüğünüz nokta olursa yazın düzeltip doğrusunu bulalım...
Mehazlı eleştiri bizi sevindirir....
Tek üzüntümüz bizi bir şey '' adam '' sanmanız dır...Hiç kabilinden değerlendirmeniz bizi yok saymanız bizi sevindirir...Bu bilgileri herhangi birinden hediye diye okuyup geçiniz...
Tek üzüntümüz bizi bir şey '' adam '' sanmanız dır...Hiç kabilinden değerlendirmeniz bizi yok saymanız bizi sevindirir...Bu bilgileri herhangi birinden hediye diye okuyup geçiniz...
yakais, post: 1490429, member: 114406Satır satır yazışımız anlaşılsın içindir...
Selamun Aleykum
Muhterem üstadım Bu bilgileri herhangi birinden hediye diye okuyup geçiniz buyuruyorsunuz. Herhangi biri .....ey tevazu sahibi aşk ehli sizin kıymetinizi bilen bilir,doğrusu şu ki siz bizim için çok kıymetlisiniz.Sizin gibi yüce insanlar zaten yükseldikçe kendini yerden yere vurur.Haşa sizin yalnışınızı düzeltmek bizim haddimiz değildir,zaten yazdıklarınızda hiç bir yalnış da yoktur.
Allah'ın c.c Merhameti ve selamı üzerinize olsun.Saygılarımla.
İlim Müslümanın yitik malıdır. Beşikten mezara hem islami ilimleri hem dünya ilimlerini öğrenmekle yükümlüdür. Sadece ilim öğrenmek yeterlimidir hayır.. Hem öğrenecek hem yaşayacak. Öğrenmiş yaşamamış o zaman o ilim hem dünyada hem ahirette bir yüktür....
yakais, post: 1490432, member: 37970Allah C.C. aşkı coşkunluk ister...Durağanlık sıkıntı verir...Katkınız bizi Dem 'e sevk eder...
Allah razı olsun
Selamun aleykum
Burdaki satırları okuyunca kendimi mürid mi ? murad mı ? yazısında buldum Abdulkadir Geylani (K.S.A) Fütuh-ul gayb
hemen heyecana kapıldım, Rabbimde beni sever mi? beni ister mi? hem heyecan , hem korku (korku layık olamamak , edebe riayet edememek) bilgili görgülü olmak gerekir diye...
Sizi birşey sanmak neden olmasın? olsun ama edepli olsun , saygı ile Rabbimin kullarına güven olsun..
Herşeyi, her geleni Rabbimden hediye diye gördüm kendi gelecek değil ya, vesile eder birbirimizi sizi çok sever besbelli , nasıl kızarım size
akıl başta değil ki gider aşk denince , sandım ki siz de kadın denince kaçar , yardım etmezsiniz , olsun dedim ama gücendim , demek ki adam sanmamışım, sansaydım böyle düşünmezdim (neyse , maksadım öğrenmek)
Mürid likten çıkmak istemiyorum, burda hiç olmazsa hata kabulu var, korktum Peygamber alayhisselamların bile bir söz ugruna başına gelenleri , ya ben? hepten cahilim ya Rab ben nasıl söz diyecem? Peki ilim sonsuzken , bildikçe cahil hissediyorum kendimi, bildikçe küçülüyorum, bildikçe , Rabbimden korkuyorum , Oysa ben onu korkarak değil çok sevmek istiyorum, O'nun sevgisini heryerde seyrederken, korku deyince Şeytanı hatırlıyorum, o hep korkuturdu , bu yola girmemem için şimdi bile bana lanetler okuyor, hiç duymazlıktan geliyorum...
Bir yandan Şems'in sözü var Üsküdara gelen , geldiğini bilmez mi ? Bunu ben insan biryere , bir makama gelse bilmez mi diye anlıyorum
bence de bilir, bilmeli ki ona göre davransın... zor olan bu .. ne sevinirdim önceden bu söze geldiğim yeri bileceğim diye , şimdi ürküyorum
(Rabbine sığın garip) tamam unutuyorum değil mi çok bilince , Rabbim yardım et... maksadım değil bir makama ermek
Ya Rab seni görmek... ne zormuş sana ermek , şikayet değil eee hadi gayret, Rabbim istermisin ?Rabbim hatalarımızı affedermisin?
Hadi garip gayret, durma koş, daha vakit var , her vara yoga konuşma, adımlarını sıkça ama çukur varmış gibi her adımda
Teşekkürler Rabbim...
yakais, post: 1490415, member: 99221Öğrenimim sona erdi neden herhangi bir şey elde edemedim diye ? diye sorgulamaya başlar...
Hiç böyle düşünmedim, aksine hiç birşey bilmiyorum diye şaşkın gezmekteyim..
Acaba ne yanlış yapıyorum diye hep başa dönmekteyim
Birşey elde etmek? ne bileyim , hani kulum dese seviçten öleceğim, bu yetmez mi?
Acaba beni sever mi? şimdi bunu düşünmekteyim... Öğrenim biter mi? sanmıyorum, öğrendikçe bilmediklerim gelir aklıma
ya da öğrenmek istediklerim (dur yeter! ) tamam sırası ile ne önemi var ? teferruat dediğiniz gibi, olsa ne olmasa ne?
Aslı La ilahe illallah, imanımızı kuvvetlendir Rabbim ...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/84192-ogrenimin-son-murad-in-baslangic-noktasi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.